mandag, mars 28, 2016

Trening i mars

Hei! Jeg har vært mange uker på tur, og det er så godt å være tilbake igjen! Eller, jo det er det, for i dag er jo også en fridag, og jess: egen sofa og havregrøt. Og internett! Hva er nytt? Nora har fått baby, (high five om du vet hvem jeg mener) Cecilie skal få baby, og så er det den triste terroren og billig godis. Men hva mer?

Nytt hos meg er at jeg har gått kjempelangt på ski og vil vise alle bildene. Lurte deg med overskriften, ho ho, for dette er årets langtur gjennom Jotunheimen og Skarveheimen. Men skitur er jo trening, og fy filler så fint det har vært. Fint, magisk, Norge-mitt-Norge ... Takk for turen!
Hei fra meg og Galdhøpiggen!
(Please do not bomb this.)
 Langturen var en 14-dagers tur gjennom Jotunheimen og til Finse. Her er bildene. :D


En dag satte vi fartsrekord til Bjordalsbu.

En dag kom jeg på å lage sjokoladesaus til grøten.

Og en dag så jeg at Per hadde funnet fire sorter syltetøy til grøten sin.

For Per og gjengen her har vært mine venner og familie.

Min gjeng mot Kyrkkja.
Vi har bodd på bittesmå stappfulle hytter.

Og gått på ski i bra eller dårlig vær.
Og vasket klærne i vasken på de finere hyttene.
Eller stoppet vottene.
Dagene har bestått av å spise ...
eller gå.


Spise ... (Nistegrøt av Bixit og Rett-i-koppen.)

eller gå.
Og sove.
 
Og alt har vært helt perfekt. (Her er Jotunheimen sett av Josh fra Seattle.)
Ruten denne gangen gikk fra Gjendesheim til Glitterheim, Spiterstulen, Olavsbu, Fondsbu, Sletningsbu, Sulebu, Bjordalsbu, Iungdalseter, ekstra overnatting for en hviledag (men den brukte vi til å gå til Kongshelleren), Storestølen, Geiterygghytta, og Finse til slutt. På Finse fikk vi buffet med utrolig mye godt å spise; og av ting jeg kommer til å huske fra denne turen er kanskje aller mest hvor mye vi spiste og hvor godt det var og hvor høy på livet jeg og alle var akkurat da. Primærbehov altså.
Treningsdager: 25 (Mg)
Skidager: 23
Faktor: 12
Sjokolader: 10 000
Proteinbarer: 10
Dusjer: 2
Dager med dekning: 3
Bøker: 4 (Boktyven, 1001 natt, Falketårnet, Norges historie, Blendet)

tirsdag, mars 08, 2016

Svar på personlighetstesten

Hei hopp! Jeg er på Glittertind nå, hvis alt har gått som det skal. Jeg har antageligvis spist fem proteinbarer og et påskeegg allerede, for det er så vanskelig å ha det liggende der i sekken, men altså, jeg vet ikke. Dette er framtidsspådommer, for det er ennå søndag når jeg skriver dette.

Her er svarene på personlighetstesten. Jeg håper dere har tatt den.

1. De tre adjektivene du ga favorittdyret beskriver hvordan du ser deg selv.
2. De tre adjektivene du ga favorittfargen beskriver hvordan andre ser deg.
3. Det tomme hvite rommet illustrerer døden.
4. Og de store strømmendene vannmassene symboliserer ditt syn på sex.

Er det ikke kult! :) 

Ta den gjerne på andre også. Det er aller morsomst når en gjeng er samlet, for da blir det så tydelig at adjektivene speiler hver enkelt skremmende godt.

Hilsen Chassi,
energirik, livlig og gledesspredende.

søndag, mars 06, 2016

Personlighetstest

Og forresten! Denne er så bra, kan dere plis bli med? Jeg lærte den på en fellestur en gang, og nå som jeg skal på fellestur igjen.... Vel, speiderleder speaking, men det funker! Svar på disse spørsmålene, og så skal jeg legge ut fasiten fra fjellet i morgen.

Uten betenkningstid, klar-ferdig-gå!

1. Tre adjektiv som beskriver yndlingsdyret ditt.
2. Tre adjektiv som beskriver yndlingsfargen din.
3. Du åpner døren til et tomt hvitt rom. Tre adjektiv som beskriver dette.
4. Stor strømmende vannmasse. Tre adjektiv.

(Til inspirasjon.)

lørdag, mars 05, 2016

Hverdagseventyr

Hei igjen! God søndag. Jeg er her ennå, men jeg har vært på hverdagseventyr. Vi skulle egentlig gjøre det på onsdag, for det hadde jo vært enda kulere å kunne skryte av en telttur midt i uken, men da snødde det sånn og jeg er ikke egentlig en ekspedisjonsfarer. Er du det, lille østlending? Nei, ikke hun heller. Men på fredag! På fredag pakket vi telt, ved, primus og pølser; Alt liksom, for å gjøre lavterskeleventyr og telte på Dalsnuten.

Her.
Vi rakk akkurat å gå inn i skumringen.

Det var akkurat passe snø til at det så litt barskt ut.
- Gleder du deg eller gruer du deg, lille østlendingen?
- Jeg er sånn fifty/fifty. Og du da?
- Jeg er tretti prosent grue seg, tretti prosent glede seg og tretti prosent instagram-hore. Tenk så kult det blir å legge ut den utsikten på instagram!
Turen ble #dokumentert allerede før solen var gått ned.


Allerede før pannekakene var ferdigstekt på bålet.
Og det ble en magisk tur. Å sitte der under stjernene, med bålet bak seg og hele byen foran seg ble den fineste opplevelsen på lenge. Takk, lille østlending. Du er den verdens beste å dele det med.

Men NÅ er langtursekken pakket og kjøleskapet tømt (Jeg har laget limesmoothie og gin tonic. Jeg la virkelig sjela mi i det.) så dette er bye-bye.

Dette er ruten.


Og dette er rehab med en hjemmelaget strassburgsokk.
God påske! Kylling-emojis og appelsiner! Puss och kram.

torsdag, mars 03, 2016

Jeg tømmer kjøleskapet

Og spionerer på andre sine kjøleskap. :)

Jeg skal være borte en hel måned så snart jeg får pakket ferdig sekken, så jeg må faktisk tømme kjøleskapet (Det er yndlingspunktet på to-do-listen.), og à propos dét: Vis meg ditt kjøleskap og jeg skal si deg hvem du er. Det går an.

Kjøleskapet under, for eksempel, er et uredigert kjøleskap fra en tidligere WWII-fange i Texas.

Det sier ganske mye! (Hentet fra Daily Mail.)
Og dette er fra en jordmor som var i sin første uke med å spise bare lokale råvarer.

Health kick: The midwife and middle school science teacher who own this fridge were in their first week of eating all local produce when this picture was taken
Hello, nyttårsforsett.

Mens dette er fra en hjemmeværende mor på Siljan, et lite sted i Telemark.

kjøleskap_1
Ikke uredigert visst, men veldig spennende!
- Hvorfor har du boksemat og peanøttsmør i kjøleskapet?
- Fordi det hadde sett litt tomt ut uten.
Hun sa faktisk det.
Appearance is everything, tenker jeg da. For jeg kan si alt om alle ut i fra kjøleskapet deres.

Det neste kommer fra en hyggelig og treningsglad jente i Oslo. La oss kalle henne Lille Kristine.

SAMSUNG CSC
Hun har gaaaanske mye mat.
Og det som er spennende med dette kjøleskapet er at det ligner veldig på kjøleskapet til han krigsfangen i Texas. De har begge opplevd å være veldig sultne! Det er min tolkning.
- Er dette bare til deg?
- Dette er bare til meg, ja. (...) Når vi er to har vi to kjøleskap som begge er fylt opp.


Mhm.
Dette da, er fra en liten advokat som hadde vært "bevisstløs i mathandlingsøyeblikket."

Og kommet hjem med bare egg, cottage cheese og gulrøtter.
Men hvis hun var bevisstløs i gjerningsøyeblikket så nice catch. Personanalysen sier at dette er en person som liker (strenge) rutiner og gulrøtter. Eller som har matallergier. Pluss for champagne.

Og så til slutt, kjøleskapet som skal tømmes nå. Mitt eget kjøleskap. Hva kan vi tolke ut i fra dette?

Med masse cottage cheese og en muggen sitron.
  • At jeg er veldig glad i melkeprodukter.
  • At jeg er nokså nøktern.
  • At jeg kjøper sitrusfrukt på tilbud uten å vite hva jeg skal bruke det til. 
Og nå skal det tømmes, så nå lager jeg grønnsaksuppe. Med pølser. En annen morsom ting er at de to nederste kjøleskapene kommer til å merges ganske snart. Kult? Kom og få cottage cheese! :D

onsdag, mars 02, 2016

Februar - et sammendrag

3 alkoholenheter (G - da er vi tilbake til normalen)
3 sjokolader (ditto)
14 proteinbarer (Lg)
52 porsjoner grøt (G - alle uten proteinpulver)
Treningsøkter: 18 (Mg)
Løpeturer: 0 (Lg)
Skiturer: 6 (G)
Antall timer på mobilen: 48 (Lg)
Antall kjærester: 1 (Mg)
Bøker lest: 3 (Svøm med dem som drukner, Pol Pot og Ekspedisjonsboka til Børge Ousland)
Max antall chins: 8 (Mg)
Antall chins på én dag: 40 (Mg)
Antall nyttårsforsetter holdt: 1 (G)

Februar har vært en fin måned med snittkarakter på G+. Grøten har blitt eksperimert mer med og det er jo bra, for når smaksforsterker nummer én - proteinpulveret - er borte så kreves det mer enn et egg for å gjøre det spennende. Gjett hva jeg har her:
Grøt med bæsj? Nei.

Grøt med pesto og parmesan!
Treningen har også vært moro i det siste, men aller mest ser det ut som mye trening fordi jeg har hatt noen lange skiturer, og de teller.
Rød prikk for trening.
Treningen sist helg.

Med jippi-rop over Halvfarheii til Børsteinen.
Åh, og meget mere skal det bli. :) Har dere hatt en god måned? Jeg håper det.

mandag, februar 29, 2016

Jeg pakker

Da jeg pakket ut etter skituren i helgen fant jeg en peanøtt i solbrilleetuiet. Jeg ropte til den lille gjesten min at Oi, jeg fant en peanøtt! for da Cecilie Skog fant en peanøtt i jakkekragen sin, midt på Sydpolen, ble hun kjempeglad. Helt uten sammenheng forøvrig, men jeg skal på langtur og begge fant vi en peanøtt, så hello, dere ser vel linken. Cecilie og jeg - so close.

Og nå pakker jeg igjen.
Det er så gøy å pakke. Det er det eneste som er gøyere enn å rydde og spise og ha mm... refleks. Jeg skal være turleder gjennom hele Jotunheimen og til Finse, og derfra skal jeg gå i Lillehammertraktene med den lille østlendingen, og så stå i Lillehammertrekket (?) resten av påsken. Jeg har aldri stått i skitrekk i Lillehammer, men det er sikkert minst like bra som i alpene. Megadigert og flott, kan jeg tenke meg. Uansett:
  • 14 proteinbarer
  • 14 koffeinfrie kaffeposer
  • 28 grønne teposer
  • 14 sorte teposer
  • 28 koffeinfrie teposer
  • 1 pakke bakekakao
  • 4 nøtteblandinger à 300 gram
  • Ingenting proteinpulver
  • Og godt humør

Og alt det andre.

Matpause.
Spisebrikkene er laget av planleggingskart forresten. Det er typisk Cecilie og meg.

fredag, februar 26, 2016

Kakereglene

Hei igjen! Det finnes jo kakeregler også, så klart. Hadde det ikke gjort det så hadde jeg sikkert levd på kjeks og kjærlighet. Kake eller knekkebrød til frokost? Oh, the choices. Og fordi jeg tok en minilørdag i går, midt på en torsdag, og spiste kake på kafé, så presenterer jeg her kakereglene. Mest som en påminnelse til meg selv altså.

1. Det er ikke lov å bake kaker selv, med mindre det er Weber-kaker med fiberhusk og annet fjusk.
2. Kaker er lov på kafé.

Vil du ha en kake, bestemor? Hun ville alltid det.
Jeg pleide å lure bestemor til å bestille kake og be om to gafler. Er det ikke sånn at dersom man spiser sammen med andre så teller bare de kaloriene som du spiser mer enn dem? Jo, sånn er det. :D
3. Kaker kan ikke spises alene.

Men jeg fikk en lunsjdate i går, og da var det greit.

4. Kaker kan spises når de serveres og/eller man vil vise andre at man har et helt avslappet forhold til kaker.
5. Kun én (men til nøds to) porsjoner er tillatt.
6. Syltetøy med brunost kan erstatte kaker.

Det ligner jo veldig!

Og da frister det å trekke fram havregrøten igjen, men det skal jeg ikke gjøre.

8. Har man først tatt et stykke kake, om det så er den helt enorme Deli de Luca-kaken, så må hele stykket spises opp.

Hello there. :P

7. Sjokoladekake trumfer alle andre kaker. Hvis sjokoladekake hadde vært et kort i kortstokken ville det være jokeren über alles. Eller hvis sjokoladekake hadde vært en figur i Super Mario så er jeg sikker på at ville det vært den som bare Pow pow - alltid vant hele kalaset.


Har dere kakeregler selv?

Pow pow, nå er det helg! God helg. Jeg drar til fjells i det fine været.

onsdag, februar 24, 2016

Sjokoladereglene

Hei! Fordi vi fikk smaksprøver på proteinbarer i går, og jeg spiste fire, (4!) så presenterer jeg her sjokoladereglene mine. Aller mest som en påminnelse for meg selv altså. Tidligere hadde jeg regler for all mat; sånn som at cottage cheese er for godt til å ha i kjøleskapet, frukt spises bare til trening .. den typen der. Men nå er det bare sjokoladereglene som er igjen, og de er liksom hellige.

1. Sjokolade spises bare på fjellet.

Jess.

2. Eller hvis den blir servert og man vil være høflig og/eller vise andre at man har et helt avslappet forhold til sjokolade.
3. Sjokoladen på fjellet må blandes inn i nøtteblandinger.

Selv om det er sjokoladebitene som blir spist først.
4. Proteinbarer er også sjokolade, men de er tillatt når man er sulten og travel.
5. Hjemmelaget sjokolade er tillatt fordi det er sunnere. (?)
6. Mørk sjokolade er lov når man drikker vin.
7. Grøt kan erstatte sjokolade.

Det ligner jo veldig!

8. Påsken har en høyere toleranse for sjokolade.

Men bare litt.
Og så kommer regelen som ødelegger for alle de andre:

9. Hvis gratis sjokolade eller sjokolade som har gått over utløpsdato (Redd meg, jeg holder på å dø!) så er det fritt fram.

Det er da jeg kortslutter litt.

10. Hvis krisen har inntruffet (sånn som i går) så gjem papirene og lat som om det aldri har skjedd.

Ikke si at dette er strengt og dumt da. Ære være dem som klarer å spise en liten bit til kaffen sin, og bare Nam nam, dette var AKKURAT passe, men jeg har aldri vært en av dem. Hva med dere? :P

Les mer

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...