torsdag, mars 03, 2016

Jeg tømmer kjøleskapet

Og spionerer på andre sine kjøleskap. :)

Jeg skal være borte en hel måned så snart jeg får pakket ferdig sekken, så jeg må faktisk tømme kjøleskapet (Det er yndlingspunktet på to-do-listen.), og à propos dét: Vis meg ditt kjøleskap og jeg skal si deg hvem du er. Det går an.

Kjøleskapet under, for eksempel, er et uredigert kjøleskap fra en tidligere WWII-fange i Texas.

Det sier ganske mye! (Hentet fra Daily Mail.)
Og dette er fra en jordmor som var i sin første uke med å spise bare lokale råvarer.

Health kick: The midwife and middle school science teacher who own this fridge were in their first week of eating all local produce when this picture was taken
Hello, nyttårsforsett.

Mens dette er fra en hjemmeværende mor på Siljan, et lite sted i Telemark.

kjøleskap_1
Ikke uredigert visst, men veldig spennende!
- Hvorfor har du boksemat og peanøttsmør i kjøleskapet?
- Fordi det hadde sett litt tomt ut uten.
Hun sa faktisk det.
Appearance is everything, tenker jeg da. For jeg kan si alt om alle ut i fra kjøleskapet deres.

Det neste kommer fra en hyggelig og treningsglad jente i Oslo. La oss kalle henne Lille Kristine.

SAMSUNG CSC
Hun har gaaaanske mye mat.
Og det som er spennende med dette kjøleskapet er at det ligner veldig på kjøleskapet til han krigsfangen i Texas. De har begge opplevd å være veldig sultne! Det er min tolkning.
- Er dette bare til deg?
- Dette er bare til meg, ja. (...) Når vi er to har vi to kjøleskap som begge er fylt opp.


Mhm.
Dette da, er fra en liten advokat som hadde vært "bevisstløs i mathandlingsøyeblikket."

Og kommet hjem med bare egg, cottage cheese og gulrøtter.
Men hvis hun var bevisstløs i gjerningsøyeblikket så nice catch. Personanalysen sier at dette er en person som liker (strenge) rutiner og gulrøtter. Eller som har matallergier. Pluss for champagne.

Og så til slutt, kjøleskapet som skal tømmes nå. Mitt eget kjøleskap. Hva kan vi tolke ut i fra dette?

Med masse cottage cheese og en muggen sitron.
 • At jeg er veldig glad i melkeprodukter.
 • At jeg er nokså nøktern.
 • At jeg kjøper sitrusfrukt på tilbud uten å vite hva jeg skal bruke det til. 
Og nå skal det tømmes, så nå lager jeg grønnsaksuppe. Med pølser. En annen morsom ting er at de to nederste kjøleskapene kommer til å merges ganske snart. Kult? Kom og få cottage cheese! :D

12 kommentarer:

 1. Laber respons på gøy innlegg!

  Jeg trodde den lille østlendingen ikke tålte laktose? Det gjør nemlig ikke jeg heller. En av matvarene som irriterer min tarm aller mest, er cottage cheese. Jeg råder deg til å gi alle boksene til Chassolini pronto. Lover deg en ny og bedre tarm. Samtidig råder jeg Tine til å lage en laktosefri variant. Jeg kjøpte en i Sverige i høst, og den var veldig god. Sverige er generelt veldig på ballen når det gjelder laktosefrie alternativer.

  Jeg tok et bilde av kjøleskapet mitt, men vet ikke hvordan jeg embedder det i denne kommentaren. Men du kan få en beskrivelse av hva som preger mitt kjøleskap akkurat i dag:

  1) Vi har ikke handlet inn til helgen.
  2) Vi hadde nylig bursdagsfest (derav mye vin og pølsesennep).
  3) Vi liker å bake.
  4) En av oss tåler ikke laktose.
  5) Vi spiser mye brødskiver med pålegg.
  6) Vi spiser frukt og grønt.
  7) Vi maler kaffebønnene våre selv.
  8) Vi er ikke kaffesnobber, for vi kjøper Evergood-kaffebønner.
  9) En av oss tror kaffebønnene bør oppbevares i kjøleskapet.
  10) Vi liker asiatisk mat.

  SvarSlett
  Svar
  1. Den lille Østlendingen05 mars, 2016 10:25

   Gunnhild! Hei! God lørdag!

   Altså - jeg spiser LowFodMap. Så litt cotteage cheese er lov - men ikke søtmeltk og sånt. Så generelt holder jeg meg helt unna laktose...

   Hva slags frukt og grønt?
   Hva slags pålegg brukere dere?
   Hva mat har dere planlagt å lage i helgen?
   Har dere andre planer enn mat i helgen?

   Puss

   Slett
  2. Hallo, Ø! God lørdag!

   Aha, fodmap! Da skjønner jeg.

   1) Frukt og grønt: Akkurat nå er det epler, appelsiner, bananer (sistnevnte ikke i kjøleskap), salat, tomat, paprika, gulrøtter, kål, sitron, lime, hvitløk, løk, avokado, butternut squash.
   2) Pålegg akkurat nå: skinke, hvitost, makrell i tomat, prim, syltetøy, peanøttsmør, egg, kaviar, skinkeost på tube, Philadelphia, Brelett, pesto.
   3) I helgen skal vi spise kalkun, faktisk. Vi hadde en stor filet i frysen som må spises snart, så da blir det middag til i dag og i morgen og kanskje også mandag.
   4) I helgen skal vi ikke noe spesielt. Løpe et par turer, lese, se på en serie eller en film. Kanskje jobbe litt hvis jeg gidder.

   Kan du svare på de samme spørsmålene? Chassi også, hvis hun har anledning.

   Slett
  3. Den lille Østlendingen05 mars, 2016 16:18

   Hva slags frukt og grønt? Just nu: Appelsiner. Klementiner. Kiwi. Bananer. Ruccola. Isberg. Agurk. Sitron. Gultrøtter (overforbruk). Kålrot. Bringebær. Blåbær (sjukt mye bær, selv om Chassi sier det ikke er mat...)
   Hva slags pålegg? Røykelaks eller gravlaks. Eller arme ridder. Det har vært mitt utvalg de siste årene (etter jeg sluttet med kjøtt).
   Hva mat har dere planlagt å lage i helgen? Quinoapizza. Serr. Oppskrift på nett. Vi har laget rød pesto tilogmed. Jeg har parmesan. Mangler oliven. Har du tips på gode Oliven?
   Har dere andre planer enn mat i helgen? Telttur fra fredag til lørdag. Trening. Styrke. To økter. Treffe Malin på kafe. Vårmarked på Tou scene. Strikke!

   Hvor løper du? Og hvor i Oslo bor dere?

   Puss

   Slett
  4. Hei Gunnhild! For en kul kommentar og for et kult kjøleskap! Gratulerer med vel overstått bursdag, hvem enn det var av dere. (Var det deg?)

   Jeg har også hørt at kaffe skal stå i kjøleskapet. (men det var altså ikke en idé fra deg?)

   Tar gjerne imot cottage cheese, det virket fornuftig.

   Og kult at dere baker! Det gjør jeg også, men kjøleskapet pleier ikke å bære preg av det. Kanskje bare med smør og en kulturmelk, men hva kan ellers bakes med i kjøleskapet?

   Klem på deg.

   Slett
  5. Hei Østis! LITT cottage cheese er lov, men har ikke du cottage cheese til tre måltider hver dag? Ikke kritisk, bare nysgjerrig.

   Slett
  6. Og fine spørsmål! :D

   1. Appelsiner, gulrøtter, tomater og kålrot. Trad. 1-0 til dere der.

   2. Har ikke spist så mye pålegg i det siste, men makrell eller ost og skinke. 1-0 til dere.

   3. Jeg har planlagt å tømme kjøleskapet i helgen. Nå spiste jeg nettopp en kald pølse, en skive med leverpostei, en tomat og kålrot dyppet i mandelsmør. Ha ha! 1-0 til meg.

   4. Planene for helgen var telttur til Dalsnuten, med bål og primus (check, det var magisk), og å treffe mor, besteforeldre og en liten østlending før jeg drar på langtur. Og å pakke.
   3.

   Slett
  7. Hei, Ø!

   Ble quinoapizzaen god? Hvor skal quinoaen? I fyllet eller i deigen? Mitt eneste tips til gode oliven på glass er de økologiske de har på Kiwi - de er store og grønne med stein.

   Telttur hørtes fint ut! Hva strikker du?

   Jeg løper i Oslo. Tar utgangspunkt i der vi bo (Homansbyen), og så løper vi enten vestover eller østover. Alltid en runde, aldri frem og tilbake. I går løp hadde vi fartslek. Startet i Homansbyen, varmet opp forbi Bislett og Adamstuen, løp bort og opp Tåsenveien til Tåsen-senteret, ned til Ullevål Stadion, bort til Sintef ovenfor Blindern, ned til Vinderen, videre til Smestadkrysset og bort til Frognerparken, via Frogner og så innom Kiwi i Parkveien for å handle, og så hjem. Tipper dere har litt mer naturskjønne løperuter i Stavanger.

   Slett
  8. Og hei, Chassi!
   Takk for gøye svar!

   Det var ikke jeg som hadde bursdag. Det var Fredrik som ble 30! Han er ung.

   Baketing i kjøleskapet: gjær!

   Jeg vet fortsatt ikke om kaffe skal stå i kjøleskapet, det er Fredrik som insisterer. Det er greit for meg, så lenge maten ikke smaker kaffe. Den gjør som regel ikke det så lenge det er kaffebønner og ikke malt kaffe vi har inni der.

   Makrell er godt. Et av mine favorittpålegg. I går fant jeg POLLY PEANØTTSMØR på butikken. Jeg hoiet høyt og kjøpte seff et glass, selv om vi allerede hadde et halvfullt glass med Mills peanøttsmør hjemme.

   Klarte du å tømme kjøleskapet?

   Slett
 2. Mitt og den lille skottens(hun bor strengtalt ikke her men er her mye) kjøleskap bærer preg av at vi er to sjuklinger. Fullt til randen av energirike drikker fra apoteket. Hennes brus min miso suppe mikser, ingredienser til ostesmørbrød ALA skotte, vegansk smør, hvitløk og vegansk kremost og champingiong.

  Digger innlegget og så gøy at dere skal bli samboere :-)

  SvarSlett
  Svar
  1. Hei Ingrid! er skotten også syk? Auda. Men jeg er fortsatt glad for at dere endelig bor nesten sammen. Sykt kult. Liker hun seg i Norge eller? Har hun blitt en norgesvenn? :P

   Misosuppe er godt.

   Digger deg også. <3

   Slett
 3. Den lille Østlendingen05 mars, 2016 10:27

  Ingrid! Hei! Og god lørdag til deg... og til skotten! Hi there tiny scottish girl. Are you also coming to Stavanger next weekend? It would be great to meet you too of course.

  Er den lille skotten OGSÅ syk? Er det det samme som det du har? Eller en annen form for syk?

  SvarSlett

Les mer

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...