torsdag, mars 31, 2016

Hverdagskake

Ååå-åå, så tøft å være ferdig med ferien. Jeg gikk på jobb i går og i forgårs, og så hæ, må jeg på jobb i dag igjen? Selv om solen skinner? Og det er ikke bare jobben som er vanskelig, jeg må slutte med sjokolade og begynne å trene igjen, selv om kroppen kjennes som bly. Baby steps først, men etter hvert bør jeg også støvsuge og ta ut søppelet. For et liv.

Hei fra kontoret.
Hei fra en hybelkanin!
Så jeg lurte deg med overskriften, for det er ikke snakk om en sånn kake som lille Kristine lager.
(Ordentlig hverdagskake.)
(Som jeg trodde jeg skulle lage.)
Det er jeg som er kake! :D

Lyspunktet er 71 grader nord, jeg har sett hele sesongen. Heia Erlend Elias. Nei, han røyk ut, men heia de andre da. Det var moro da Erlend var med, men mest fordi han klagde sånn. Æ orka ikke mer, du må bær sekken min. Æ e så sliten, e det ikkje mat snart. High five, jeg har det på akkurat samme måten!

Jeg er også blid på bilder.
Jeg fikk til en økt i dag, men kroppen må være sliten etter skiturer, jeg skylder på det. Det var så skummelt å teste chinsen at jeg både tisset og tok av meg skoene før jeg turte å prøve. Og så bare Grrrr, sint musikk, (den svenske satanrocken - den er litt sint i alle fall) og Klar ferdig: Nei. Jeg klarte tre, mot åtte før ferien.

(Pekefinger forresten.)
Men snart er det helg! Og jeg kommer med lyspunkt i morgen.

(Obs: Det er en tulleblogg dette. Jeg elsker å være på jobb.)

25 kommentarer:

 1. Håper du har hatt en fin påske og selv om det er bittelitt kjipt å sitte inne i godværet er det litt godt å ha hverdag også :*

  SvarSlett
  Svar
  1. Hei Liller! Helt nydelig! Du og? Ja, jeg tror jeg kunne hatt helt syyykt mye ferie hvis det var opp til meg. :)

   Slett
 2. Jeg trente for første gang på 10 dager i dag, og jeg har ikke gått på ski. Så ingen chinsing på meg :p
  Jeg kunne også hatt sykt mye ferie, men jeg tror ikke det betaler alle regningene mine. Åe!!!

  SvarSlett
  Svar
  1. Seriøst ingen chinsing? Eller mener du at du ikke har gjort dem på en stund bare? Jeg er sikker på at du klarer et par du også, ellers måtte du vært passe full av påskegodis. ;)

   Slett
  2. Jeg har ikke gjort det på en evighet...jeg tror kanskje jeg kunne klart en. Med 5 kg ekstra ;)
   I dag er det HELG!! Puss puss

   Slett
  3. Åh, jeg ser for meg fem kilo i belte nå. Du er barsk!

   I dag er det helg. Jeg smiler rundt. :)

   Slett
 3. Det er vel helt normalt å være blytung etter en så mange dager på ski? Det er jo to uker med massiv mengdetrening. Da er det lurt å ta et par lette B-uker, som min far pleier å si. Samle overskudd. Ikke drive og chinse og kødde med satanmusikk. Sett på Bo Kaspers eller Karin Krogh noe annet chill, og så går du deg noen deilige vårturer på stranden eller i skogen i stedet. Sykle en rolig tur. En time med yoga! Jeg var fullstendig knust etter tre beintøffe skidager med familien i påsken og har nå hatt to hviledager der eneste form for akitivitet var en tur på Kiwi. I morgen skal jeg ta en joggetur. Godt at du er tilbake, forresten! Har vært jævlig stille på nettet.

  SvarSlett
  Svar
  1. Beste kommentaren. Hvis du trengte to dager etter tre dager (er familieturer beintøffe?? for en kul familie!) så trenger jeg en uke etter tre uker. Satanmusikken er mye koseligere enn den høres ut, det må bare sies. Jeg tror det er en passe ironisk satanmusikk, men takk for musikktips også. Highly appreciated!

   Sykle en rolig tur, det skal jeg få til og tenke på deg. Godt å være tilbake. :)

   Slett
  2. Familien min vet ikke hva rolig tur er for noe. Lørdag, for eksempel, som var dag 3 av påske"ferien", var jeg og Fredrik på en hurtig tremilstur med mamma, mens pappa og min ene bror var på en tretimers topptur (det vil si gå rett opp et bratt fjell i friskt tempo med feller under skiene og renne hjem igjen). Alle sovnet i sofaen før middag.

   Hvilken satanmusikk hører du på? Håper du får fint vær de neste dagene så du kan chille utendørs.

   Slett
  3. Shit man, en sånn familie skulle jeg gjerne hatt. Hurtig tremilstur - konge! Og tretimers topptur - hello, det kunne bare aldri skjedd. Det var en kult familie.

   Satanmusikken er et svensk band som heter Ghost. Egentlig bare pompøst og rockeaktig, men det har funket fint på spinning.

   Hva skjer i helgen, sprekingen?

   Slett
  4. Kunne vært en kultfamilie, ha ha, men jeg mente KUL familie. ;)

   Slett
  5. Ja, de er ganske kule, om enn ikke helt kultfamilie riktig ennå. Men det er vel ingen tvil om at det er du som vinner sprekhetsmesterskapet her. To uker på ski med tung sekk er skikkelig hardcore i min bok.

   Synd at jeg aldri skal noe spennende i helgen når du spør. I dag får vi besøk av en venn som kommer helt fra Grünerløkka, og i morgen formiddag skal vi på joggetur med et vennepar (lol), som til og med har skaffet seg barnevakt for anledningen. Så skal Fredrik og jeg hjem og lage kinesiske vårruller og se på film og sikkert drive litt dank. Søndag er foreløpig åpen. En eller annen gang inni der skal jeg gjøre ferdig en oversettelse som jeg skal levere på mandag. Hva med deg? Skal du feire det nye samboerskapet? Skal du chille? Skal du lage mat?

   Slett
  6. Ha ha til joggeturen. Er dere greie da, og lar dem holde følge? Jeg ville sikkert løpt i fra og ropt etter dem at Sånn går det når man sitter hjemme med barn. Nei, uffda. Småbarnsforeldrene jeg kjenner er spreke, smarte og svært kulturelle på samme tid. Big fan!

   Jeg vil gjøre så lite som mulig denne helgen. Jeg vil jo trene, men jeg har ikke energi i dag i alle fall. Lage mat ja, det kunne vært gøy, men ikke så avansert som en auberginegrateng. Lese bok og gå på kafé, det er typisk lørdagsunderholdning.

   Har du noen boktips forresten? Ja!

   Slett
  7. Dette barnevenneparet er dritspreke og usedvanlig oppgående. Det er fare for at det er vi som blir hengende etter på joggeturen. Jeg er dessuten dritstøl etter en halvtimes yogaøkt på stuegulvet i går, hilsen gammel krok.

   Boktips! Hm. Jeg elsker Vigdis Hjorth og alt hun har skrevet. "Om bare", "Leve posthornet", "Tredje person entall", "Hjulskift", "Et norsk hus", you name it. Har hun skrevet det, elsker jeg det. Jeg anbefaler Donna Tartt til alle. Kanskje du har lest "Stillitsen", men har du lest den første boken hennes, "Den hemmelige historien"? Prøv den. Trilogien "Gutten" av Jón Kalman Stefánsson. Alt av Siri Hustvedt, spesielt "Det jeg elsket" og "Sommeren uten menn". Si ifra hvis du trenger mer.

   Og god helg! Det høres ut som du har mye fint på planen.

   Slett
  8. Du foreslår akkurat det samme som Ingalill, så morsomt. Hun er veldig belest hun også. Sa jeg noengang at jeg kjøpte den boken som heter Livet. En bruksanvisning etter at du selv hadde fått den anbefalt av en smarting du datet eller var sammen med på den tiden. Vanskelig bok, ai ai ai. Men den står ennå i bokhyllen i tilfelle plutselig inspirasjon. Og så fikk den meg til å lage et blogginnlegg med samme tittel en gang. Bra tittel.

   Tusen takk for tips! Jeg har lest alt av Donna Tartt, men er litt skeptiske til Tvedt og Hjort. Det er vel ikke jentebøker? Jeg er en jente. Teit spørsmål, men you know.

   Håper løpeturen ble fin. Jeg har lest alle intervallene og fått til en intervall i dag, så jeg er kanonfornøyd med helgen så langt. Jo, og den nye samboeren har kjøpt blåskjell og reker. Det ville aldri skjedd her ellers. :P

   Slett
  9. Åh, skrivefeil! For ikke å snakke om brain farts. Nå tenkte jeg bare på intervaller og var så stolt, ser du. Leste AVISENE.

   Slett
  10. (Ja takk til mer. Flere tips altså.)

   Nå parallelleser jeg Johan Harstad og Der fire veier møtes. Very nice.

   Slett
  11. HAHA! Tenk at du kjøpte Livet.Bruksanvisning!! Det var han kulturnazien jeg var sammen med da vi gikk på fransk, som prakket på meg den. Jeg leste 10 sider, la den fra meg og åpnet den aldri igjen. Det er visst favorittboken til Linn Ullmann.

   Vigdis Hjorth er det mange som har fordommer mot, men det er det ingen grunn til. Hvis du ikke leser noe av henne, går du glipp av veldig god litteratur. Siri Hustvedt går det vel ikke an å ha fordommer mot? Hun er jo verdens smarteste og kuleste. Verken Hjorth eller Hustvedt skriver jentebøker, og jeg leser ikke jentebøker. Du burde forresten lese Astrid Lindgren-biografien (Denne dagen, et liv). Den er fabelaktig god.

   Det ble en veldig fin løpetur, men begge mennene backet ut! De ville ikke ut i regnet. Hvilken intervall løp du? Ble blåskjellene og rekene gode?

   Hva er dine beste boktips?

   Slett
  12. Oh yes, I did. Jeg tenkte nok at dere var veldig kulturelle og beleste og smarte begge to, ikke minst da jeg så hvor vanskelig den boken var.

   Da SKAL jeg prøve Vigdis Hjort. Alle tiders! Hun er på Storytel til og med, det blir supert. AL-biografien var også et godt tips. Tanx!

   Jeg løp 4x4, men tok to runder på mølle og to på ellipse pga de dårlige beina mine. I går ble en totimers sykkeltur, så alt i alt har energien kommet tilbake. Deilig.

   Blåskjell og reker ble VELDIG godt. Østis serverer det med en kul salat som funker til all sjømat - helt fest.

   Og boktips ... skummelt. Så utleverende at ups, jeg skulle nesten ønske du ikke hadde spurt.

   - Balansekunst
   - Tore Renberg
   - Knausgård
   - Ken Folletts historiebøker
   - Robert Rutherfurds historiebøker, særlig New York
   - Hundre års ensomhet

   Det var det jeg kom på i farten.

   Slett
  13. Hehehe, jeg kan ikke tenke meg noe mer pretensiøst enn den Livet-boken. Jeg skjønte absolutt ingenting av den.

   Hundre års ensomhet har jeg i bokhyllen! Den skal jeg lese. Knausgård har jeg lest det meste av, og Tore Renberg har vel bare skrevet én bok jeg liker (Mannen som elsket Yngve). Balansekunst har jeg hørt om, men ikke lest! Og jeg elsker å lese bøker om og fra New York (Siri Hustvedt legger handlingen til de fleste bøkene sine der). Tusen takk for supre tips!

   Har du lest Carl Frode Tiller? Hvis ikke anbefaler jeg bøkene hans på det sterkeste.

   Slett
  14. Tiller var topp! Hvis vi snakker om Innsirklingar, det er de eneste jeg kjenner til. Takk for det også.

   Nå har jeg lastet ned to bøker av Vigids Hjort. Jeg valgte Om bare, ettersom du nevnte den høyt opp på listen, og Tredje person entall, for den fikk best anmeldelse på Storytel.

   Lykke til med Balansekunst! :D

   Slett
  15. Det som er så fint, er at Om bare og Tredje person entall er mine to Hjorth-favoritter.

   Innsirkling er veldig veldig bra. Skråningar er også bra, men ett hundre prosent feel-bad. Anbefaler Det siste du skal se er et ansikt av kjærlighet av Eivind Hofstad Evjemo. Helt topp.

   Mange fine bøker i det siste innlegget ditt, forresten. Og fin BBC-link!

   Slett
  16. Er det sant? Den har jeg kikket på flere ganger på biblioteket. Bevis: jeg vet at den ligger helt forrerst på bord tre fra inngangen i første etasje. Men så har jeg lagt den fra meg fordi den minner om norsk film og kommunepolitikk. Jeg skal prøve! Gleder meg.

   Feel-bad står jeg over. Balansekunst er nokså feel-bad til sist, men da har du kost deg så mye med 600 foregående sider at en vekker på tampen der gjør hele boken ekstra bra.

   Slett
 4. Gratulerer. Det er fredag. Det er fint vær og snart helg. For å toppe heile driiiden skal jeg STØVSUGE leiligheten i dag eller i morgen. :* Bare fordi du er så bra.

  Kult at du lager kake på jobb og at du skravler med lille Kristine.

  Puss & Kram

  SvarSlett
  Svar
  1. Gratulerer sjøl! Og takk for støvsugingstilbudet, men jeg hadde en plan om å ta det etter jobb i dag så det er mulig jeg kommer deg i forkjøpet.

   Jeg skravler med Kristine, men det er hennes kake altså. Ser du ikke det? Ha ha, ikke noe kompliment til Kristine om det ser ut som noe jeg kunne gjort på jobb. :D Lol.

   Snart helg. Fuck yeah. Puss på deg.

   Slett

Les mer

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...