onsdag, november 02, 2016

Test og statistikk

Hei! Her triller jeg til jobb og gjør hverdagsaktivitet, akkurat som Yngvar anbefaler. Han anbefaler løpende møter og tannpuss i hockey, og jeg har prøvd det i en uke for å se om det funker.

Na na na. Lett.
Han anbefaler to ukentlige kondisøkter og to økter med styrke, og det har jeg også gjort. Men ikke minst, og som nevnt mange ganger allerede; han anbefaler VAFLER og BRØD til mat. Og det har jeg spist. Og nå har jeg testet! (Jeg testet på mandag, men jeg er syk og har ikke fått oppdatert.) Nå er alle ukene ferdigtestet, så nå kan jeg lage statstikk til og med. Sånn har vekten endret seg fra uke til uke med nye kostholdsregimer:


To kilo opp og ned. Fysiouken toppet skalaen, mens ShapeUp ble en slankekur.
Må komme tilbake til det. Da jeg testet styrken etter Yngvar-uken gikk det nokså dårlig. Vet ikke hvorfor. Det er jo hans tester jeg har brukt hele tiden, så man skulle tro at treningen var tilrettelagt:

(Jeg har ikke løpt, men jeg måtte sette inn et tall for at appen skulle slutte å mase.)
Jeg tok 30 pushups, og spilte allerede sint musikk da jeg begynte på planken, for pushupen var veldig tung. Jeg valgte å ikke se på klokken, det er vel det lureste, men da jeg følte meg sikker på at jeg var passert to minutter var jeg klar for å gi meg, så da måtte jeg jo se på klokken ... og så hadde det gått 46 sekunder! For et hardt liv. Det har aldri vært tyngre å stå i to minutter, men jeg klarte det fordi jeg visste at alle de femogtjue kommuneansatte mennene og damene jeg skulle trene like etterpå ville ha klart det.

Så jeg klarte det.

Feilmarginer til dagens test: Jeg var sliten i brystet etter noen tunge pushups på søndag. 

Pushup og planke er dårligere nå enn før jeg startet hele realityshowet. De var også dårligere nå enn da jeg tok en pretest før Yngvaruken, men uffameg, de var bedre etter en uke med overdose på grøt, for da orket jeg ikke å teste engang. Uansett, jeg får en statistikk som ser ut så her:StartGrøtukeFriluftsukeFysioukeShapeUpYngvar
Pushups32033303530
Planke2,0002,1522,32


Og det betyr ... Det betyr at ShapeUp vant! Shit. Ikke bare ble jeg sterkere og slankere på samme tid, men kostholdet der er det eneste som har fristet å ta med seg videre. Jeg spiser fortsatt ShapeUp-smoothies og blir mett av det, og tre daglige grøtporsjoner har blitt til bare en eller to nå. Det hadde jeg aldri trodd. Sjekk bare den kule smoothien jeg lagde i dag.

Kjempegod! Skikkelig energiboost, you know.

Hvorfor funket ShapeUp: Det var det eneste kostholdet som oppga mengder, og ikke bare "så mange vafler som du orker" for eksempel. Jeg kan bare snakke for meg selv, men hvis jeg ikke vet hvor store mengder som trengs så vil jeg typisk ende opp med større mengder enn nødvendig.

Må jeg anbefale ShapeUp nå? Helst ikke, men jeg er mindre kritisk.
Er ShapeUp-treningen bra? Tydeligvis!
Hvordan blir treningen framover? Som før pluss fysioøvelser. Sry, ShapeUp.
Rumpe eller pupper? Pupper.

Hilsen PT.

29 kommentarer:

 1. Hei PT! Jeg synes du må ha ny testperiode med løping.

  Ellers må jeg si det har vært herlig uvitenskapelig å følge med på testinga. Ingen fare for at jeg hiver meg på ShapeUp-kjøret forresten. Jeg spiser nok litt mer i tråd med Yngvar (with sugar on top).

  SvarSlett
  Svar
  1. Denne kommentaren har blitt fjernet av forfatteren.

   Slett
  2. Hei! Det vil jeg! Har du noen forslag til hvordan løpeperioden ville sett ut? Jeg skal snart være god i knærne igjen. Bank, bank, bank i bordet. Det trenger jeg for nå er kondisjonen så sykt dårlig, så helt forferdelig, at det har vært greit å ha en unnskyldning for ikke å ikke testes på 1 km.

   Kult at du er på Yngvar og har sukker på toppen! Betyr det at du spiser vafler? At du velger vanlig sukker framfor kunstig søtning? Hvorfor ikke hive seg på ShapeUp-kjøret, hva var det som ikke fristet?

   Slett
  3. Hurra! Vet ikke helt. Men den må inneholde Cooper-test. Det er den beste (og verste) løpetesten.

   I likhet med Yngvar er jeg tilhenger av karbohydrater, men jeg er ikke fullt så flink å velge grovt, samt at jeg er bittelitt sukkeravhengig. Jeg er for lat for ShapeUp-kjøret, og proteinpulver nekter jeg å kjøpe. Elsker vafler, men sjelden jeg tar meg bryet med å lage.

   Typisk Ane-diett:
   Frokost: (svart) kaffe på jobb
   Mellommåltid: mer kaffe, og kanskje litt nøtter eller en bolle
   Lunsj: Grovbrød, avocado, ost og diverse pålegg, appelsinjuice
   Mellommåltid: knekkebrød med ost, nøtter, og eventuelt litt godteri
   Middag: Typisk 1/3 fisk/kjøtt + 1/3 grønnsaker + 1/3 ris eller pasta
   Dessert: litt sjokolade
   Evt. kveldsmat: rester fra middag, eller knekkebrød
   Kveldskos: noe søtt de fleste kvelder

   Slett
  4. Jeg tar utfordringen! Vet ikke om det var ment som en utfordring, men jatakk! Jeg må ha litt kondisjon hvis jeg skal kunne gå på ski i vinter, og nå er jeg sikkert på null. Game on, mista coopa.

   Fin diett! akkurat som jeg ser for meg arkitektene -sitter der med den svarte kaffen sin, fancy klær og en vanskelig avis. Godis er kjempeeksotisk i mine øyne, og derfor veldig kult. All motvekt til spiseforstyrrelser - tommel opp!

   Kan du anbefale et løpeprogram?

   Slett
  5. Yeah! Löplabbet har fine (og gratis) treningsprogrammer. Nå vet jeg ikke helt hva som er utgangspunktet ditt, men din kvasi-løpe-trener vil understreke viktigheten av graaadvis økning av mengde og intensitet. (Det er forresten kanskje allmenkunnskap, og det er jo uansett du som er fagperson på trening av oss.)

   Fnis, altid godt å kunne bekrefte noen fordommer :D Føler meg ellers ganske heldig som har et avslappa forhold til spising!

   Slett
  6. Jeg har sett på Løplabbet sine - meget bra! Helt uten å løpe i det hele tatt så abonnerer jeg også på Runner's world, så et løpeprogram burde jeg klare å finne.

   Så fancy klær og vanskelig avis var spot on det også? Ha ha. Jeg dater ei selv som insisterer på at Finansavisen er det gøyeste som fins, men det klarer jeg ikke helt å tro på. Ikke når vg har et lørdagsbilag nesten like tjukt og fargerikt som Se og Hør. :P

   Men altså: løpeprogrammet ditt, hvordan er det?

   Slett
  7. Med unntak av kaffen er det nok litt løgn. Klærne er ofte enkle og svarte, og vi er gjerne glade i å lese (men ikke Finansavisen, arkitekter liker D2-magasinet og Klassekampen, tror jeg. Litt usikker på hva en vanskelig avis er, lett å forveksle vanskelig med kjedelig.).

   Løpeprogrammet mitt i 2016 er: 2016 km delt på 52 uker --> ca 39 km i uka i snitt. #2016km2016

   Jeg har ikke noe fast program, men prøver å variere både tempo og underlag. Ei optimal treningsuke for meg har 4 løpeøkter. Da er det ei med intervall, ei tempoøkt/progressiv løping, en langtur og en kortere kosetur. Nå er jeg litt i off season-modus, og da trener jeg helt etter innfallsmetoden (dvs ikke så mye hardt, mest kosejogging).

   Slett
  8. Enkel og svart høres allikevel ut som det jeg tenker på når jeg tenker på arkitekt. Og D2, hello, er ikke det lagd for arkitekter. For og av sikkert. Klassekampen går under kategorien svært voksen, så den teller også.

   Løping heller! Gøy! For det målet ditt var jo uberkult. Ha ha til 2016 km. Er det noe du har kommet på selv eller finner jeg flere flinke løpere på den hashtaggen? All min trening er etter innfallsmetoden. Det kan vi vel unne oss så lenge vi gidder å trene i det hele tatt? Mhm.

   Takk igjen for inspo. Det er så mye kjekkere å teste ut løping med et kult mål og en egen slags rutine. Uten at jeg på noe som helst vis skal prøve å kopiere din. Jeg hadde ikke klart halvparten engang.

   Helg nå! Skjer noe spennende? Jeg skal snart på Knausgårdteater. :D

   Slett
  9. 2016 kom jeg på helt selv, men har registrert at @befabulousfitandfree (!!) har tatt helt av på den hashtaggen. Litt usikker på hva jeg føler om det. Tror ikke det er flere løpere som bruker den, dessverre.

   Det er luksus å alltid ha mer enn nok motivasjon for trening. Da er det bare å nyte innfallsmetoden.

   Helg var topp! Fikk både drukket øl, løpt i marka og vært med familie og venner. Jeg er godt fornøyd med ganske lite spenning i helgene. Hvordan var Knausgårdteater? Var det Min kamp?

   Slett
  10. Hello, fabulousfitandfree. :)

   Knallhelg! Jeg drakk vin og irish coffee, så uavgjort på alkoholen, tenker jeg. Men du vant på trening, for jeg var forkjølet og gjorde svært lite aktivt.

   Ja til Min kamp. Har du sett det?? Det var jo noget spesielt, men jeg likte det kjempegodt helt til filosoferingen tok av gårde på sisten der. Den lille østlendingen lo så hele salen hørte det under bæsjesekvensen. (Nå tror jeg at du har sett det.)

   Klems!

   Slett
  11. Jeg har ikke sett det, men det har fått veldig gode kritikker! Jeg likte bøkene.

   Håper madagen ikke står tilbake for helga, for både små østlendinger og siddiser! Klemz :)

   Slett
  12. Håper ONSDAGEN din blir like magisk som mandagen min. :) Enda bedre egentlig. Jeg sliter med motivasjonen for tiden og kunne godt hatt helg helt til jul. (Som btw er én fridag i år!)

   Kjempeklem på deg. <3

   Slett
 2. TAKK for at du gjennomførte realitykonseptet!
  Jeg er kjempefornøyd med at du kom deg gjennom alle ukene. Og litt overrasket over resultatet.
  Hva var gøyest, og hva var mest styr/vanskeligst for motivasjonen?

  SvarSlett
  Svar
  1. Takk SJØL for at du kom med den gode idéen! Kjempegøy! Jeg er på en måte overrasket og på en måte ikke. Jeg visste at jeg ville legge på meg på både vaffeldietten og det som er helsedirektoratet sine anbefalinger (fysiouken) med noe jeg tolket som ubegrenset mengde av brødskiver.

   Ooo, godt spørsmål! :D

   Gøyest: Å spise frokost med avokado og posjerte egg, (!) og oppdage at det slettes ikke var noe vanskelig å lage ordentlig mat.

   Vanskeligst: ShapeUp-treningen, fordi den var så sykt tung. Jeg ble skikkelig sur av de øktene. Sint og sur.

   Kunne man lagt inn flere testuker? Har du flere ting å teste?

   Slett
 3. Rått konsept! Gøy å følge. Og superpluss for at du sensurerer vekt og midjemål <3

  SvarSlett
  Svar
  1. Takk og takk! Og superpluss - takk! :)

   Slett
 4. Dette har vært så gøy å følge med på! Yay for you😃 Hva med Crossfit i en uke? Paleo og hele greia? Jeg har hoppetau du kan låne😝

  SvarSlett
  Svar
  1. Ha ha ha. For det eneste jeg manglet var et hoppetau? Hopp sjøl. :D Men paleo er jo en kjempegod idé! Hadde jeg klart det? Vil du bli med? Skjønner at du ikke vil det akkurat nå, eller de første månedene (Det er vel nå du skal få sixpack uten å trene i det hele tatt.)

   Yay for you too! Formen fin?

   Slett
  2. Selfølgelig hadde du klart det😃 Jeg kan godt bli med, men ikke enda. Tror også jeg skal vente med hopping en stund foråsidetsånn😉

   Formen er helt ok. Litt lei. Hvordan går det med halsen?

   Slett
  3. Nå er jeg potte tett, takk som spør. Klassisk sykdomsforløp for november, I guess.

   Paleogrøten er dødsgod, kom jeg på. Håper jeg får lage en sånn til deg i nye leiligheten. :P

   Slett
 5. Dette var en spennende reality serie, helt på linje med farmen og 71 grader nord. Det blir aldri gammelt å følge med på hva andre trener og spiser, gleder meg til neste prosjekt!
  Paleo er ganske gøy, crossfit og paleo var god ide!
  Eller vegetar (vegan om du tør) ;P Men da kan du bare leve på grøt så da er du jo safe... og hva trener de da...? Yoga? :P

  SvarSlett
  Svar
  1. Trikaro! Hei der! :)

   Mener du det på skikkelig? #megetsmigret #snurrerundtpåstolen :P

   Vegetar hadde vært den optimale testen. Jeg har tenkt på det. Eller vegan da faktisk. Ingrid som kommenterer her innimellom er svømmer og veganer og har anbefalt begge deler. Jeg begynte så vidt på svømmingen i sommer - kanongira - men så fikk jeg vondt i kneet av det også. Ut med svømming, inn med veggis. Du er ikke det selv, er du? Snakk om lærerikt prosjekt i alle fall, for jeg kan altfor lite om det. Unntatt grøt, men det har jeg lært at funker ikke helt alene.

   De trener yoga. De er sånne bleike blodfattige berter som gjør yoga. God idé! Det hadde jeg seriøst hatt godt av.

   Hvordan går det med din egen trening? Er du like ivrig?

   Slett
  2. Helt på skikkelig ekte! #ekte #forreals

   Kult! svømmer og veganer!
   svømming er gøy, prøv crawl, er snillere for knærna :)
   Jeg er ikke veggis, men sikkert gøy å teste, så det kan du gjøre :P

   Bli en blodfattig yogi :D jaaay!

   Min egen trening går bra, like ivrig enda, løp i morgen #au
   - der har du enda et prosjekt: triatlon ;)

   Slett
  3. Jeg kan vel ikke crawle! :( Det ville sikkert vært en fin anledning til å lære det, men ai ai, terskel. Triatlon er jo så in nå at jeg har venninner som går på crawlekurs. Megakult.

   Heller blodfattig yogi. Med glede!

   Slett
 6. Veldig moro å fylgje med!

  Ein gong testa eg og ei venninne mat som ein veit åt i steinalderen her (før paleo vart ein ting) Mykje skjell og fisk,alt sanka sjølv. Gjekk ned tre kilo på fire dagar, og var så sultne at me vurderte å ete bark. Feiga ut og gav oss. Poteter har aldri smakt så godt.

  Jernalderkost derimot, då er det litt meir futt! Ser for meg gode kjøttsupper? Og øl.

  SvarSlett
  Svar
  1. Hei Åsne! Så hyggelig!

   Steinaldermaten her er jo helt crazy. Klarte dere dette? Både å spise så lite, men også å finne skjell og alt det der. Respekt! Ikke rart steinaldermannen døde før han ble konfirmert.

   Jeg prøver gjerne en uke med paleo, der er det også masse kjøtt. Ha ha til øl. Gjerne det og!

   Slett
 7. Hei sveis :-)
  enig med trikaro crawl er bedre enn bryst, det er også viktig å varme opp på land først og gjere tistrekkelig med bevglighet. Men en svømer som fks konkurrerer bryst svømmer alikvel bare rundt 20% bryst og 80% andre ting på trening for å ikkje overbelaste, bryst er ekstremt belastade :-)

  eg stemmer også for vegan mat :-) eg spis vegan men er jukse veganer sidne eg ikkje spis så mykje og har intravenøs ernæring resten :-) alt eg spis er bonus, blir mykje veganske supper. men om du les veganmisjonen får du mykje gode tips.

  SvarSlett
  Svar
  1. Hei sveis!

   Sier det du? Fun fact på svømming i alle fall, det hadde jeg aldri trodd. Men det er knærne som blir vonde her, er det det for svømmerne også?

   Jeg skal teste veggis. Må det være vegan? Går du i ulltøy btw? ;) Takk for tips til veganmisjonen! Du har mye bra å bidra med.

   Er du i gang med nyjobben allerede?

   Slett

Les mer

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...