mandag, februar 23, 2015

S'more

Wait, there s'more! Og ikke bare snø, men også grøt. Hi hi. S'more betyr some more, og det KAN bety marshmallow og sånt, men det kan også være en grøt. Det blir litt snø igjen, her på bloggen altså, men jeg prøver å krydre med grøt, og grøten er krydret selv, og Sammen er vi sterke.

På Storevatn i snø.
Denne helgen startet som de andre. Jeg pilte hjem fra jobb for å rekke å lede en gruppe på tur fredag ettermiddag. Hodelykter på, og denne gangen skulle vil til Blåfjellenden, men vi fant ikke fram engang. Vi gikk i vifteformasjon for å finne hver kvist; "her er det en!", og så jobbe videre til neste. På to timer hadde vi gått bare to kilometer, og det blåste og snødde så vi så vidt kunne se hverandre da vi bestemte oss for å snu. Hurra. Det var jo helg.

Helg med hytteliv.
Vi la oss til å sove på Ådneram, for den ligger ved veien, og så gikk vi til Storevatn neste morgen.

Litt bedre forhold da.
Og kjentfolk i fjellet!
Nytt for helgen var at en liten østlending var ute på en annen fellestur. På nabohytten, bare 1 mil unna! Jeg pilte ut og møtte dem i en lunsjpause. Jeg rakk såvidt en klem før jeg måtte tilbake til gruppen min, men det var det verdt.

Så dagens spørsmål blir: Hvor langt kunne du gått for en klem?

 • 1 km
 • 5 km
 • 10 km
 • mer??
Jeg gikk en gang 17 km med 15 kilo på ryggen, men det var like mye for å følge Bertrands helvetesuke (gjøre teite tunge ting før soloppgang, you know) som for å få en klem.

Men s'more. Da gruppen i helgen spurte - som så ofte skjer - om hvorfor grøten min var sort og luktet sjokolade, og jeg fortalte hvordan proteinpulver er dødsgodt når man bare har blitt vant til det, og hvordan ALT blir bedre med kakao, så ble de inspirert til å teste! De fikk ikke proteinpulver, men jeg foreslo å bruke opp kjeksen og sjokoladen fra i går. Og alle bare "Ja!"

Og gjett om jeg ble glad!
Det blir jo s'more! Kjeks, sjokolade, og ligner det ikke veldig på marshmallows det under der? Jo. På søndag skinte solen, og alle var enige om at det var en fin tur.

For ingenting er så fint som sol og snø.
Har dere hatt en fin helg? Puss puss och kram.

Tack, lilla Vikkan, for bilder. :)

22 kommentarer:

 1. Den lille Østlendingen23 februar, 2015 16:57

  S´more hugging bebbis.
  Klemmen var god og jeg ville og potensielt gått langt for en klem - det spørs hvem jeg skulle klemme og under hvilke omstendigheter. Men altså - klemmer er undervurdert.

  For noen fantastiske bilder! Jeg liker det av deg foran Storevatn. Og det der sporet - uten en kvist til og med. Shit. Men altså. For en helg. Det kjennes for min del ut som første natt uten bleie. Som å sykle uten sykkelhjul for første gang. Altså - skikkelig skummelt faktisk. Shit.

  Men fint vært og veldig hyggelig selskap hadde jeg jo - og du var jo plutselig bare en mil unna, og skrev hemmelige beskjeder til meg i snøen (how full of sharm can one person be?)

  Og altså - S´more-grøten er en av de bedre jeg har sett. For det finnes mange rare DNT-varianter (ref den med coctailbær - og en med vaniljesaus...)

  Puss och kram

  SvarSlett
  Svar
  1. Bebbis!! Gratulerer med første natt uten bleie! :D

   Skulle ønske du ville bli med til Tomannsbu neste helg. Jeg har bakt muffins, og de er nokså glutenfrie. Puss puss

   (Kan tenke meg at dere fikk vaniljesaus- og cocktailvarianten. Vi snakket om den mens vi spiste s'more nemlig, for hele vaniljesauskonseptet ble født da Tron og jeg reddet vaniljesausteen på nettopp Storevatn - og nå har den blitt en legende! Eller någe. :)

   Slett
  2. Ikke vaniljesausteen, men vaniljesausen reddet vi.

   Slett
  3. Same kitchen, same porridge: http://chassi.blogspot.no/2013/05/140-kalorier.html?m=1

   Slett
 2. Så dere kom ikke inn til Blåfjellenden på fredag?

  Og litt problemer med å finne fram?

  Da må været ha vært usedvanlig ille. Jeg hadde håpet på en liten oppdatering på forholdene.

  Men det ble jo en grei tur.

  SvarSlett
  Svar
  1. Hei Johnsen! Ja, var ikke det teit. Jeg hadde gledet meg til Blåfjell og lurte på om du også var der. Atle gikk i forveien og kom seg fram, men han slet han også og brukte bare GPS. Vi håper å se sporene hans, men det snødde så fort igjen. Jeg vet ikke hvordan forholdene var annet enn at det er jo sykt mye snø å gå i. Mister Atle hadde jobbet hardt for å komme seg til Sandvatn derfra, og oppdaget da han kom fra at hele skredkurset ikke hadde kommet fram dit. Mye rot på en helg. :-/ Til mitt og Alberts forsvar: Vi kunne nok klart det, men det tok for lang tid.

   Slett
  2. Jeg hadde håpet å kunne komme innover, men å gå i løssnø og tråkke spor er tungt.

   Det må vel bli en tur snart.

   Slett
 3. Kjære C. To ting som har ingenting med dette innlegget å gjøre, men kan du tipse om hvilke tursekker som passer godt til (små) damer?

  Har forresten Kriweb begynt som Fotballfrue? Jeg leste dette "livsfilosofi-innlegget" hennes, hvor det i helgen var en kritisk kommentar. Nå er det borte, og alle kommentarene er bare ros og beundring. Rart.

  S'more minner meg om Grease og "give me more, give me more, was it love at first sight?".

  Klem fra Løpejenta.

  SvarSlett
  Svar
  1. Kjære Løpejenta.

   Alle sekker som har et slags bæresystem og er laget for jenter skal passe, tror jeg. Hvor stor skal sekken være? Den grønne jeg har på meg er til jenter og er 50 liter. Veldig fornøyd med den.

   Jeg leste innlegget til kriweb, men jeg pleier ikke lese der egentlig. Jeg er ikke så veldig på hverken baking eller babyer, så fotballfruen er sånt som jeg leser for moro skyld, mens kriweb er litt for seriøs til at jeg får det samme utbyttet. :-S Men ha ha hvis hun har slettet kommentarer. Det er jo litt moro å se. Leser du mange blogger? Hold meg oppdatert - veldig hyggelig det. :)

   Slett
  2. Jeg bruker størrelse small i sekk: http://nettbutikk.bergans.no/Ryggsekker/Tursekker1/Glittertind-55L-Small-CobaltBlue-NeonGr-149621-p0000495188

   :)

   Slett
  3. Takk for tips til sekk! Jeg trenger 40 liter, men 50 går også fint! Finere kanskje, siden det alltid blir en pose ekstra når jeg pakker.

   Jeg leser sjelden Kriweb, siden jeg blir så irritert av folk som kaller en kjøttkake med salat for hamburger, som poster visdomsord ala Coelho osv., men jeg klikket meg inn på kommentarfeltet, fordi jeg ville se om flere tenkte som meg: Lite teit å poste et bilde av seg selv for å påpeke at man heller bør fokusere på noe annet. En jente hadde kommentert, men neste gang jeg sjekket var kommentaren borte. Bare ros og hyllester til KW. Fotballfrue nr. 2, lurte jeg på.

   Jeg leser noen løpeblogger, og mange svenske, koselige blogger! Også denne da<3

   Puss, puss fra Løpejenta.

   Slett
  4. Da ser jeg poenget, for jeg reagerte også på bildet til den settingen. Hi hi. Jeg har også nulltoleranse for Coelho-sitater, men ingenting er lettere å gjøre narr av i alle fall.

   Hvis du vil ha en mindre sekk er Skarstind-sekkene ganske lekre, men de har jeg ikke testet selv. Jeg bruker Bergans helium til kortere turer. Den er lett som en fjær, men derfor ikke beregnet til å pakke tungt. En helgesekk eller dagstursekk som rommer mye.

   Puss puss!

   Slett
  5. Og en ting til: jeg leste jo kommentarene, for jeg skulle finne ut hva du snakket om, og jeg LO HØYT! De er enda verre fans enn fotballfruen sine! Sjokk.

   Slett
  6. Hurra, så bra at jeg (og hun jenta) ikke er alene om å synes at det er i overkant selvopptatt å poste et bilde av seg selv i en post som heter :But first - let me not take a selfie"! Enda verre er at Kriweb tydeligvis ikke skjønte kommentaren før etter en stund, og deretter slettet. Er det noe jeg har enda mindre toleranse for enn Coelho, så er det begrensninger i ytringsfriheten.

   Ikke sant, Kriweb er den nye Fotballfruen, bare rosa og fluffy kommentarerer;)

   Sekkene er notert, og jeg skal teste de ut. Problemet er at denne armbrudd-armen fortsatt motsetter seg sekk, men hvis jeg tvinger venstre arm inn først, må det funke.


   Sukkerspinn fra Løpejenta<3

   Slett
 4. Om jeg hadde vært nok utsultet på klemmer så kunne jeg nok gått milevis. Jeg liker klemmer!
  Nydelige bilder - det nederste var sånn "balsam for sjelen". Håper vi sees snart, jeg har en invitasjon til deg :*

  SvarSlett
  Svar
  1. Det håper jeg også! Det hørtes så koselig ut å ta en tekopp på Tasta. Skulle ønske je kunne få bli me på det en gang. Er dere hjemme neste helg? Da tror jeg vi er hjemme på fredag i alle fall. :P

   Slett
  2. 6.mars? Tror nok vi er hjemme da så kom å få te :D

   Slett
  3. Det er notert! Og viderebrakt.

   Slett
 5. så koslig, jeg vil også ture.
  her regner det. om en uke drar jeg til teneriffe.

  jeg reiser snart ti Glasgow for en klem, ikke på ski da. men jeg kan dra langt bare klemmen er med rett person.
  :-)

  god uke til alle.

  SvarSlett
 6. Jeg er veldig kresen på klemmene, det må være riktig person(er) som klemmer. Jeg er ikke egentlig en klemmeperson, men i blant er en klem det eneste som hjelper. Jeg kan som Ingrid litt Espelid reise langt for en klem, til Stockholm for eksempel, eller fra Oslo til noen som er på konferanse i Sandvika. Tror egentlig ikke det er noen grenser for langt jeg kan reise for den riktige klemmen.

  SvarSlett
  Svar
  1. And btw så reagerte jeg også på innlegget på kriweb, godt det ikke bare er jeg som reagerte. ;)

   Slett

Les mer

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...