torsdag, februar 19, 2015

B for Børsteinen, eller Best uten vinterferie

Hei hopp! Har dere ferie? Helst ikke! Jeg unner dere alt godt, men det er forferdelig smittsomt med sånne ferievibber som er ute og går; når man hører om alle feriene uten å ha ferie selv. Selv når det regner og veiene er stengt, og alt som fins å finne på er fifty shades of ikke-kino-i-alle-fall, så frister det med fri. Det var januar som skulle være travel, ikke februar, men her er vi. Travle. Og jeg skjønner ikke hva som er travelt engang. Uten katter, barn, husvask, middag eller hage skulle jeg hatt masse tid til ingenting, men vips og tjohei; dagene flyr avgårde. Og hver søndag når jeg kommer hjem fra tur, så smeller jeg på en matorgie før jeg pakker nye grøtposer og er klar til neste tur.

(Graut på Grautheller.)
For hver fredag står jeg i veikanten et sted, med hodelykt og kart, og får orientere en gjeng på ski. Sist helg gikk over Halvfarheii til Børsteinen.
Her er vi avgårde. Først i mørke.
Så en svipp innom Sandvatn (Se hvem som pynter opp med Bergans!)

Og neste morgen i tåke.
Og så på skare.
Og i kuling.
Og nytt terreng.

Til en hytte som tok to timer å grave fram.
Men hei hopp så flott.

Og fint!
Men ellers skjønner jeg ikke hvor dagene blir av.

Siste matorgie - for det er så spennende - begynte med turrestene, altså alt av nøtter og sjokolade, og mye grøt med masse nøttesmør, men så oi; Da jeg ikke hadde mer vanlig mat igjen så spiste jeg en boks rømme med et helt glass syltetøy. Og jeg liker ikke rømme engang!

Og i sekken - for det er også spennende - hadde jeg, i tillegg til grøt og hjemmebakt, av alle ting to rødbeter. Jeg tisset rødt på hele turen! Har dere prøvd det, å spise to hele rødbeter? Hvis noen gang, så aller helst når man må tisse i snøen. Og såå hadde jeg nøtter, sjokolade og Atkinsbarer, og en lydbok fra Storytel. And it was all good. Ny tur i morgen.

Hva gjør dere? Riktig god helg i alle fall!

19 kommentarer:

 1. Den lille Østlendingen20 februar, 2015 07:04

  Jeg tror rett og slett at vi fyller dagene til randen du. Det er derfor det er travelt. Vi startet året i Paris. Og vi har vært i Amsterdam. Jeg tok turen Stavanger-Oslo-Tromsø-Oslo-Hvaler-Oslo-Stavanger på en langhelg. Du har vært to langhelger på ski. Vi har rukket å få med oss en konsert og en musikal. Jeg har lest tre skjønnlitteraære bøker. Du har sikkert lest ti. Jeg jobber fullt. Også er det trening. Det skal jo trenes mye. Og særlig nå som jeg skal bli i mitt livs fjellform. TRX-timer. Indoor-running. Maratonspinning og vanlig spinning - og det sykles overalt vi skal. For vi kjører jo ikke bil. Andre folk kjører i det minste bil. Riktignok lager vi ikke middag til 4 - men alt lages. Ingenting ferdigmat. Jeg har bakt x-antall brød.Men altså Søsteren har det nok likevel travlere enn meg. Men jeg trives jo egentlig og. På en måte. For å bli komplett lykkelig trenger jeg en egen kåk. En blomst. en hund og et vaffeljern. Så vaffeljernet sykler jeg ut til Elkjøp og anskaffer prompte. (FOR ORDENS skyld - dette er ikke en annonsebasert kommentar).

  Hva fyller dere andre dagene med?

  SvarSlett
  Svar
  1. Det er sant! Jeg har bakt hver uke for å ha nok fjellmat til disse turene. Fornøyd med det. Men det har vært så travelt at det har nok bare blitt tre bøker siden januar. En snuskebok på storytel, Lars Monsen i villmarken, boken om Paris og en tjukk britisk sak. Fire da, men ikke ti som normalt, og antall bøker er en grei målestokk.

   Jeg vil også ha en kåk og en hund, vi burde slått oss sammen! Jeg kan lett leve med en blomst også. Åh, det hadde vært noe.

   Gratulerer med vaffeljern. :)

   Slett
  2. Den lille Østlendingen20 februar, 2015 11:52

   :D Vi sparer 15k I måneden på fellesboing! På et halv år hadde vi spart 90k. Fet ferie! Eller TRE!

   Slett
  3. For real? Men aller viktigst er om du vil det. Jeg hadde jo blitt så sykt fornøyd at du ville blitt litt kvalm nesten. Is that what you want?

   Slett
 2. Jeg syr ekstra ermer på den ene aklimaen min, for snart skal jeg over finnmarksvidda, og Børge (yes, the man!) ga meg så mange tips i helga at jeg ikke har nok sytråd til å implementere alle sammen.
  God tur!!

  SvarSlett
  Svar
  1. Børge på skikkelig? Har du vært på sånn finnmarkstur med Børge? Sånn som det sto om i Fjell og Vidde? Eller HVA? Oi oi oi. Jatakk til tips.

   :P

   Slett
  2. Nei, Børge er kul han, men han får ikke være med meg på tur helt ennå. Kanskje senere, men da må han innse at kuppeltelt er kulere enn tunneltelt først, så det spørs om vi noensinne kan enes på akkurat det punktet.

   Bruker du shewee?

   Slett
  3. Hm til telt, det vet je ingenting om. Og hva er shewee? Du gjør mye kult. :)

   Slett
  4. Shewee tør jeg ikke å fortelle om på internett.

   Slett
 3. Ingen ferie alls her. Skulle ønske vinterferie var obligatorisk så man slapp å sitte inne og se på finværet ute (selv om det er +5 grader og skisporene i marka bare er dritt). Håper du føler at du har miniferie i helgene når du er på så mange AMAZING skiturer? :)

  Spørsmål fra en newbie på fjellski: Hadde det vært krise å gå på vintertur i fjellet med vanlige langrennski?

  Jeg har besøk av nordlendingen og vi har vært på båltur i Østmarka i dag. Beste lørdagen på lenge. Etter at jeg kom inn fra tur har jeg sittet limt til nettbrettet for å se på turutstyr og DnT-turer. Kvelden går så fort da!

  Ellers planlegger jeg en uke hvor jeg kun skal spise gul mat/mat som er pakket i gul emballasje. Are you in?:D

  Gleder meg til neste snikturreferat med kule bilder!

  SvarSlett
  Svar
  1. Ingenting alls? :)

   Nei, det hadde ikke vært krise med vanlige langrennski. Det spørs jo hvor du skal gå, for det er vanskelig å svinge med smale ski. Så hvis masse kupert og ups and downs, så får du mer jobb, men du kommer deg jo alltids fram. Jeg pleier selv å stille med gruppens dårligste og billigste ski bare for å vise at det ikke er så fåkkings viktig. (og fordi det var de billigste jeg fant)

   Slett
  2. Og gul mat? Ha ha! Hvordan kom du på det? Jeg kan bare delta på svart mat, for alt jeg spiser er fullt av kakao. :O Hva ER gul mat? Hvis du vet noe annet godt enn appelsiner så kanskje du kan friste meg allikevel. Gøy.

   Slett
  3. Den lille Østlendingen23 februar, 2015 11:30

   Gul mat - vi hadde gul påskelønsj hos min forrige arbeidsgiver - som årlig tradisjon!

   Brød var greit - for det va rjo "gul-ish". Banan. Banos. Appelsin. Appelsinmarmelade. Appelsinjuice. Solo. Gul saft. Gulost. Majones. Eggeøre. Smør. Gulasj. Risotto som er gulnet med safran. Det er jo sykt mye gul mat da. Vafler er jo og gule. Alt med egg egentlig.

   Kos deg med en gul uke. Puss och kram

   Slett
  4. Joda, helgefri har jeg alltid. Enig i at man blir litt svartsjuk av å se alle som er på tur (inkludert deg :D)

   Jeg lever jo i en gul boble, det var der jeg fikk det fra! Har til og med kjøpt gule papirballonger av Malin til stuevinduet (takk, C, det er din fortjeneste).

   DLØ har skjønt det; kremost med mandarin- og ananassmak + ost generelt egentlig, smør, egg, gul paprika, sitron(cocosa), ingefær, kylling (på grensen, men har gul emballasje - alt fra Prior), gule epler, den nye 0% yoplait med sitronsmak (!), 70% sjokolade med appelsin/sitron/ingefær (på grensen...). Mange muligheter!

   Jeg trenger litt tid på å planlegge handleliste, men la oss si gul uke f.o.m. neste mandag. Det blir moro.

   Takk for svar ang. fjellski. Jeg ØNSKER meg fjellski, men finner så mye annet turutstyr å bruke penger på - men da er det HÅP for meg også. Har meldt meg på skitur i Nordmarka neste helg. Første øvelse med ski og sekk sammen - gleder meg :)

   Slett
  5. Men jeg lever jo også i en gul boble, og jeg elsker alt du foreslo av mat! Sitron-yoplait er så godt at jeg spiser den uten kakao, og det gjør jeg ikke med noen annen yoghurt.

   Hvilken tur har du meldt deg på? Du er heldig som har Nordmarka. Her må vi kjøre langt for å finne snø.

   Påskekyllinger .., nå tenker jeg på gule ting. Gult er god stemning rett og slett. Jeg skal tenke på saken.

   Slett
  6. Hurra for gult! Jeg blir i godt humør av det. Andre som hører meg snakke om leiligheten tror nok det ser ut som et sirkus her inne - og det er jo litt sånn det føles :)

   Turen heter Helgetur gjennom Nordmarka. Går 17 km fra Grua til Katnosdammen, overnatting og 30 km ned til Sognsvann.

   Og jeg er misunnelig på deg som har fjell så nære, for jeg liker fjell bedre enn skog. Det er viktigste er vel i bunn og grunn at man får lufta hodet og kan høre på stillhet.

   Ser de har begynt å selge Freia påskeegg i butikkene allerede. Jeg syns det NETTOPP var jul - og så skal de feite oss opp på nytt? Du har jo allerede pønska ut gule ting å ha i påskeegget, så det innlegget skal jeg låne i år!

   Slett
 4. flott blogg håper familien er grei med deg. synn at ski sesongen sanart er over for i år. men altid en sjangse til neste år.
  besøk meg her vist du vil tilbudsvarer.blogspot.no

  SvarSlett
  Svar
  1. Familien er kjempegrei, takk for det. Og det samme til deg, jef.

   Slett
 5. flott blogg håper familien er grei med deg. synn at ski sesongen sanart er over for i år. men altid en sjangse til neste år.
  besøk meg her vist du vil tilbudsvarer.blogspot.no

  SvarSlett

Les mer

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...