søndag, oktober 19, 2014

Siden sist @chassibloggen. Nei. Ny diett!

Jeg skjønner ikke hvordan fotballfruen får det til å høres så naturlig ut.

Antall fjellturer: 1/2
Antall bøker: 4
Antall grøtporsjoner: 1000 - oktober er som et stort vorspiel til den internasjonale grøtdagen
Antall joggeturer før halvmaraton: 2 - men jeg tenker å ta en i dag
Antall 71 grader nord-episoder: Alle! - gøy med ukesabonnement på TvNorge
Antall nye dietter: 1 - jeg kommer tilbake til det
Antall helsider i avisen: 4! - he he he

Neimen!
Det var så fint å dra til Storsteinen med Stavanger Aftenblad.
Så sykt fint.
Vi var av gårde halv seks på morningsen, og vips, før klokken sa lunsj satt vi på hytta med hver vår kaffekopp. De drikker visst enorme mengder kaffe i pressen (de sa så selv), for jeg har aldri sett noen drikke så mange doble espressoer.
Kanskje derfor det gikk så fort.
Vi var effektive. Litt som de må være i 71 grader nord. Jeg har lært noen triks der.

Man kan spise og ete mens man drikker, for eksmpel.


Men Suldalsheiene kan anbefales. Det er høyfjellsterreng over det hele, det er kanonflott.

Dette er den store demningen til Blåsjøen.
 
Og dette er meg i avisen.
Jeg skal ikke si hvor gøy jeg syns det er.

Og ny diett! Åh, så gøy. Jeg hadde en spennende prat i garderoben på Elixia i går; om hvor teit det var at jeg drakk proteinshake til spinningen, jeg tror det var sånn det begynte. Og for å oppsummere, for det var mye spennende å snakke om: Alle er enige i at frukt og grønnsaker er Bra For Oss, men det jeg ikke visste var at mens vi blir anbefalt i Norge å spise fem om dagen, så blir japanerne anbefalt 17 om dagen. (!) Franskmennene blir anbefalt 10 om dagen, Canadierne 5-10 og danskene 6. Og hello, kuen spiser bare gress og er jo en muskelbunt.

Ikke sant?

Jeg skal lage juicer til Toppformjentene når de kommer på besøk i morgen. De skal få rødbetejuice! Og en juice av Heng-epler og krydder, tenker jeg. Tada, jeg har blitt en av dem. Som de bleke og litt blodfattige yogajentene, you know. Men det kan ikke skade, og det er morsomt å prøve. 17 om dagen, nei, la oss si 10. Klar ferdig gå. Vil dere bli med? Edith Piaf her nå. God søndag!

31 kommentarer:

 1. Den lille Østlendingen19 oktober, 2014 10:02

  Virkelig. Det skjer for mye i livet ditt til at du kan bogge en gang i måneden. Er du ikke glad i oss lenger? Hva skjedde med charing is caring?

  Men WHAT? Jeg er på Østlandet i 40 timer og du kommer opp med en ny diett? Og hvem sa hva om det hellige proteindrikken din? You need to take one step back and start from the beginning sista!

  Min regel var ALDRI drikk kaloriene dine - helt til jeg traff deg.
  Nå har jeg sluttet igjen. Jeg tok ikke engang sukkerfri sirup i starbucksen min i går(!!!)
  Det er min diett. Ikke drikk kaloriene dine. Og spis bare bittelitt som får plass i et eva solo glass til hvert måltid. Minst mulig fett og MASSEVIS med linfrø. Hele linfrø. Da ble jeg jaffal kjempetynn. Ugg.

  Men altså. 17 OM DAGEN!? For real? Er det en utfordring? Med mitt konkurranseinstink er jeg redd jeg ikke kan motta den utfordringen engang. Jeg er faktisk redd for å vinne. Nå har jeg kuttet ut både gluten og kjøtt. Og nå har jeg kuttet ned på SALMA fordi det er jo så fælt for miljøet med oppdrettslaks. Så nå spiser jeg nesten bare egg fra høner som går fritt og spankulerer. Eller hummer da. Her hos mor og far Østlandet går det mye i hummer faktisk. Jeg er på hummerdietten denne helgen. Hummer i går. Og hummer i dag.

  Fortell om 17-dietten. Den høres forresten mye kulere ut enn 5:2 dietten. Og er de stakkars foreningsjentene KLAR over at du bedriver menneskelige eksperimenter med dem i morgen?

  XO fra den lille Østlendingen i sitt rette element

  SvarSlett
  Svar
  1. Ha ha! Kom tilbake, bittelille, så kan vi starte dietten med magiske menneskelige juiceeksperimenter i morgen. Nei, de vet ingenting, men de kommer til å bli som nye alle sammen.

   Jeg nedjusterte til 10. Det kan vi klare.

   XO fra Vestlandet.

   Slett
 2. Den lille Østlendingen19 oktober, 2014 13:57

  Ikke sant? Er det en østlandsku? En vestlandsku ville sagt sant vel? Eller sant?

  SvarSlett
  Svar
  1. Godt observert! Vestlandskuene sier "savvel" og "sant" heller enn "ikke sant", og det gjorde denne også. Dette var egentlig en vestlandsku, men jeg kjørte Google translate på hele innlegget før jeg publiserte.

   Hvordan ligger du an med grønnsakene? Jeg prøvde grønnsaker og ris (very japanese) etter joggetur i dag, men det var ikke LIKE kult som banan og shake.

   Slett
 3. Kult! Den 17-dietten er jeg helt klart med på! Må drppe havregrøt for blir så sinnsykt oppblåst av det. Men jeg har funnet på en enda kulere grøt: Blomkålgrøt! Kok opp blomkål til bukettene blir supermyke. Deretter mos med stavmikser. Tilsett litt salt og søtning + evt andre godsaker! som kanel, kakao etc. Blir supergodt! Da kommer man lett opp i 17 om dagen skal jeg si deg. Særlig om man kombinerer med 1 kg gulrøtter, salat og en brokkolikvast ved siden av. Og kanskje en bananis med kakao! Naaaammm... :-D

  Håper du har det fint, fine! Enig med østlendingen i at du bør blogge mer!

  Kjempeklem! <3

  SvarSlett
  Svar
  1. Hei Tina!! Det var lenge siden. Så superhyggelig å høre fra deg!

   Men. Denne dietten (det er ikke en diett engang!) er ikke for deg. Du spiser nok grønnsaker som det er, og har vel mer enn nok av regler allerede? Jeg kommer ikke til å spise mindre grøt. Jeg skal bare kutte litt på kjøtt og brød, og legge inn mer linser og nøtter, tenkte jeg. Og mer grønnsaker ja.

   Kjempeklem tilbake! Skulle ønske du bodde litt nærmere, så vi kunne diskutert dette over en kaffe heller.

   Slett
  2. Den lille Østlendingen19 oktober, 2014 15:47

   NEI. NEI. NEI. NEI. Og atter nei Tina.

   Selvsagt klarer du 17 om dagen. Du klarer 25 og. Men poenget er at du er for flink som det er!

   Grøt av BLOMKÅL? Det er jo ikke grøt i det hele tatt. Fåkk altså. Jeg blir bekymret jeg nå.

   C skal ikke spise 17 grønnsaker om dagen. Og spiser ikke grøt av blomål - og trener sikkert 2/5 av det du trener - og vi er alle enige i en at hun ser fåkkings FAB ut.

   Spis mat. Spis pizza gjerne. Drit i treningen en dag eller to. Kjøp deg en idiotisk dyr kjole til julebordet som du bare skal bruke en gang. Drikk deg for full. Bruk for mye leppestift.

   Pls.

   Puss och kram

   Slett
  3. Jeg skulle aller helst hatt en samboer! Men jeg tok en psykologitest og fikk som resultat at jeg er helt klart den introverte typen, så kanskje det er grunnen til at det går så treigt på den fronten.

   Jeg skal ikke på noen grønnsaksdiett altså. Men blomkålgrøt er veldig godt fordetom! Try it! Jeg lover! :-*

   Slett
  4. Jeg skulle også hatt en samboer! Ikke fordi kostholdet ville blitt så veldig annerledes, men jeg skulle gjerne spist grøten sammen med noen.

   Kan ikke tro at du er introvert. Hm. Hva svarte du på testen?

   Takk for blomkåltips! Jeg er så glad i søte måltider at dette kunne funket fint som en bonusgrøt for å dekke grønnsaksbehovet. :P

   Slett
  5. Den lille Østlendingen19 oktober, 2014 21:41

   Bo litt hos meg da vel... men du må stå tidlig opp om vi skal spise grøt sammen. Men - det blir ALDRI blomkålgrøt på meg. Det kan det ikke nemlig. Jeg tok meg selv i å spise utelukkende is der en stund og ble alvorlig redd. Søsteren veide plutselig under 50 kg nå og jeg er redd jeg må forlate denne ittelitlle øyen i ren angst. Heldigvis kuttet jeg ut is-dietten in due time.

   Så det er både skummelt å bo alene - men og litt skummelt med disse kjempetynne.

   Slett
  6. Jeg syns ikke det er skummelt - jo, kanskje for da blir det så lett å sitte alt for lenge oppe om nettene - men ENSOMT. Så du kan bo hos MEG hvis du vil. :)

   Slett
 4. Kommentar til de 17 grønnsakene: I Japan regnes en enhet som 50 gram, i motsetning til 80 i Norge. (Er det ikke 80 i Norge? Det er i alle fall 80 i Storbritannia.) Så 17 enheter blir jo ikke mer enn 850 gram. Det kan man klare! :)

  SvarSlett
  Svar
  1. Regnes en enhet bare som 50/80 gram? Da blir jo ett eple 3/2 enheter? Og ett glass juice blir jo fort 5/2-3 enheter?

   Slett
  2. Jeg fant det her: http://www.theguardian.com/lifeandstyle/2006/may/25/healthandwellbeing.health. Det ser sånn ut.

   Slett
 5. Jeg kjenner en AVISKJENDIS!!! Og du som har vært på radioen også. Jeg kommer til å bli starstrucked neste gang jeg ser deg :) Øv deg på autograf ;)

  Kjenner jeg også blir litt bekymret for Pia over her, og jeg kjenner deg ikke. Blomkål har ingenting med grøt å gjøre. Det kalles blomkålmos, ikke grøt.
  Enig med lille Ø, selv om jeg mistenker at hun er litt for flink pike hun også ;)
  Puss puss

  SvarSlett
  Svar
  1. Juhu! Og jeg kjenner morsomme Malin. :)

   Hvor vil du ha autografen? :P Nei, den kan jeg spare til noen som ikke er forlovet.

   Slett
  2. På rompå! Neida. Joda.

   Slett
  3. På den superstramme knebøyrompå? Sweet lord! Jeg skal øve!

   Slett
 6. Den lille Østlendingen19 oktober, 2014 22:26

  WOHO! Kan jeg ta bilder av blogge-eventen i tilfelle?

  SvarSlett
 7. Oi, kjendis-alarm! Så kult! Jeg var vært kjempe mye på fjelltur (3 timer hver dag + en langtur over Vidden! Da var bizkene helt gåen resten av dagen!) Ikke spist noe grøt, men er på speilegg-dietten per nå. Økologiske egg, så klart. Veldig kjekt å se at Lille Ø kutter ned på Salma'en.:) Ellers har jeg spist veldig mye fisk og skutt leirduer. Det var helt fantastisk gøy. Anbefalles!

  SvarSlett
  Svar
  1. Er det sant?? Jeg savner sånn vidden. Ikke minst når du legger ut bilder på instagram. Tenk å kunne bare spasere rett ut av byen og se like til Hardangerjøkulen. (Kan man ikke det der? Det var det vi innbilte oss at vi så på den gang jeg var ung og lovende bergensstudent.)

   Har du deltatt på maraton eller halvmaraton?

   Slett
  2. Helt sant! Det har jo vært så fantastisk vær og jeg har slitt ut bizkene titt og ofte.:)

   Jeg vet ikke hvor langt man ser jeg, men jeg skal legge inn tur over Vidden i alle fall én gang per friperiode, så jeg skal se etter neste gang!

   Jeg er kjempe dårlig på å løpe. 5 km er mer enn nok, enn så lenge.

   Slett
 8. Frukt+grønnsak'dietten' (med en god dose sjokolade innflettet) er jo den beste dietten/livsstilen som finnes! Mer farger gjør oss jo glade :D Og 5 om dagen er så latterlig lite at jeg nesten skammer meg over å være nordmann :P
  God kveld til deg :)

  SvarSlett
  Svar
  1. Så kult at du sier det. Nå ligger jeg allerede langt over, og grønnsaker er ganske digg. Hvor mange har du selv da, Ragnhild?

   Slett
  2. Det varierer jo endel, men jeg vil tro mellom 10 og 20. Bare i frokostjuicen jeg presser får jeg jo 5-6-7 stykker.
   Grønnsaker er digg ja!

   Slett
  3. Din galning. Bra jobba!

   Slett
  4. Men du mener grønnsaker OG frukt, sant? For jeg spiser ikke 20 grønnsaker :P

   Slett
 9. Den lille Østlendingen23 oktober, 2014 18:11

  Hei!

  Er du bare travel - eller er du ikke glad i oss mer?

  BLOGG MER.

  SvarSlett
  Svar
  1. Hei! Hyggelig at du spør, bittelille.

   Jeg innbiller meg at jeg er travel. (?) Eller at det ikke skjer så mye nå på høsten..? Eller kanskje det skyldes at jeg fikk mer bloggeinspo på mailen tidligere. (??) Nei, jeg har fått masse god inspo på mailen.

   I morgen er grøtdagen!

   Slett

Les mer

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...