lørdag, mars 01, 2014

Jeg reddet en pølse

God morgen! Da var det mars! Det er en tidlig lørdag morgen, men her står vi opp klokken fem og jeg har allerede laget mat til hele uken. Fordi det er en ny måned med nye muligheter, og fitnessbloggen mener man skal gjøre nye ting, så kjøper vi ikke kjøtt denne måneden. En av oss har sluttet totalt med kjøtt - etter å ha sett en ekkel kyllingvideo, og en av oss - jeg - har styrt unna den ekle videoen, men blitt inspierert på min egen måte.

Too sweet to eat.

Jeg kjøper bare gammelt kjøtt som må reddes allikevel, og så går jeg med denne veggis-t-skjorten.

Jeg fant, jeg fant.
Hva fant du nå da?
Jeg fant en gammel pølse.
Jeg har slikt å føre og slikt å gjøre..


Og en gammel ytrefilet..

Og SÅ bakte jeg brød med gamle soltørkede tomater og utgått melk, og det ble også bra. Yes, det var siste oppdatering herfra. Nå må jeg spise fire pølser og et kilo ytrefilet. Det blir ikke skitur denne helgen heller, men neste helg skal jeg sove i snøhule, banna bein. Jeg håper dere får en nydelig helg!

Redd en pølse i dag.

39 kommentarer:

 1. synes brødene så bra ut selv om det var med utgått melk. Er ikke falig da siden varmen dreper evt bakterier ^^ jeg skal lage pizza i dag, ikke med pølse da, men kjøttdeig ^^ God helg!

  SvarSlett
 2. Toppers! Gammel kjøttdeig, håper jeg.

  SvarSlett
 3. Vanlig kylling er det lenge siden jeg har spist, men på rema1000 har de landkylling som kommer fra Stange. De har normal veksthastighet og lever et mye bedre kyllingliv, så landkylling er supert:) Det samme er brød med gammel melk :)

  SvarSlett
  Svar
  1. Heisann! Jeg vet det fins en sånn happy-go-lucky-kylling, men den er altfor dyr for en PT med mye skifri. Kult om du bruker den, for dyremishandling kan vi godt boikotte. Og high five til oss som baker med gammel melk!

   Slett
  2. Jeg er enig med deg i at kyllingen er dyr, men nå er det 3 for 2 og det hjelper. Da blir det f.eks 50 kroner for en stor filet og det holder som kjøtt i en wok for 2 f.eks. Tror det ble 50 for to lår også, En hel kylling til 100 kan bli mat til mange middager :) Gammel melk er undervurdert i bakst :)

   Slett
  3. Topp med 3 for 2! Gammel melk er generelt undervurdert og kan sikkert brukes til mye mer. Den kan sikkert brukes som cottage cheese når den bare klumper seg nok. :D

   Slett
 4. Hva er det forno godt du har i formen, lille tweety bird? Det ser kjempegodt ut! Lykke til med kjøttløsheten, lille Ø! Ikke se ekle videoer om fisk, plz.

  Pia

  SvarSlett
  Svar
  1. Det var ganske godt! Det er blomkål og hodekål og noen erter som har vært i ovnen med saus og ost oppå. Jeg måtte redde en Philadelphia også. That's why.

   Ingen fiskevideoer. Det er fortsatt salmadietten som gjelder hos den lille, men der kan man også redde gammel mat. Det er utrolig hvor mye salma man kan få til halv pris.

   Har du gjort noe spennende i helgen, Pia?

   Slett
  2. Nam! Det hørtes ordentlig godt ut. Jeg har hatt dilla på kjøttløse middager et par uker, og har funnet mange deilige oppskrifter på sidene til BBC good food. Søker bare på den grønnsaken som er på salg og vips! Masse nam.

   I helgen har jeg trent! Og bakt brød. Ingenting spennende, bare hyggelig. Skiene samler støv, dessverre. Enn dere?
   Pia

   Slett
  3. Bra tips! Takk! Trening og baking høres ut som en drømmehelg. Skiene samler støv her også, men de fikk nettopp snusen i en enveisbillett til Finse, så nå tar det seg opp igjen. Vil du bli med til Finse?

   Slett
 5. Så flinke dere er! Skal jeg fortelle en hemmelighet? Ja? Jeg er sliten, jeg. Litt sånn at hodepinen melder seg etter et par timer ute i verden, og trening gjør meg helt utslitt i to dager etterpå. Jeg skjønner ingenting. Har ikke hatt det sånn før. Men så er jeg redd for å miste alle de (immaginære) musklene mine, så da trimmer jeg litt likevel. Jeg vet ikke om det er så lurt, eller hvor balansegangen finnes. Tror du løsningen ligger i en kjøttfri mars? Baby-livet, altså. Det tar på å være fulltidsmor og fulltidsstudent på en gang. Nei, nå skal jeg gå og spise

  SvarSlett
  Svar
  1. Hei Nina! Jeg tviler ikke! Er det derfor du har brystet strødd med reist for enkel energitilgang? Du er en helt, det mener jeg virkelig. Masse gode tanker til deg! PT-time hvis du kommer til Stavanger.

   Slett
  2. Strødd. Med. Twist.

   Stavekontroll altså!

   Slett
 6. Den lille Østlendingen02 mars, 2014 16:10

  Jeg synes det rett og slett er utrolig kjekt at du er med på "too cute to shoot"-prosjektet. På din måte riktignok. Du nekter å kjøpe mat som ikke må reddes - og jeg kjøper ikke kjøtt i det hele tatt. Bare fisk og egg fra høner som løper rundt i det fri.

  Neste steg bør være å kutte ut melk. Melkekyr har det sikkert ikke F.E.T.T de heller... men vi bør kanskje se om vi overlever en uke først?

  Puss och kram fra den salma-spisende lille Østlendingen

  SvarSlett
  Svar
  1. Jeg forbereder meg på en kakaopause, men melkestopp sitter langt inne ennå. Veldig spent på testen din i alle fall. 😀

   Slett
 7. Jeg spiser overhodet ikke kjøtt, samme hvor bra dyrene har hatt det, men jeg har tenkt på noe: Hvis mange, veldig mange, blir vegetarianere eller veganer- vil det finnes landbruk med dyr da? Bønder har jo ikke kyr, sau og høner fordi de er søte å se på.

  Løpejenta, annenhvert døgn i smertehelsike.

  SvarSlett
  Svar
  1. Løpejenta!
   Endelig, der var du. Jeg har ventet på deg!

   Hei, jeg har aldri hilst på deg men har sett deg i marka og ikke minst her. Fortsett å skriv gøye ting!

   Men først, hva skjer?
   Pia

   Slett
  2. Nå vet jeg. Stakkars løpejenta. Au.
   Pia

   Slett
  3. Hei Pia!

   Nå ser jeg sammenhengen som jeg mistenkte på Insta! "Au" er helt riktig ord, for fy, så vonde disse armbruddene er. Om fire-fem uker ser du meg forhåpentligvis i marka igjen (jeg er hun utrente), og da må du hilse!

   Løpejenta, in pain.

   Slett
  4. Hva skjer? Har dere funnet hverandre i marka? Er Trondheim så lite eller visste dere hvem den andre var? Eller aller best; jogger dere SÅ sinnsykt mye? Dette var uansett dødskult. Jeg skulle bare ønske det var i marka her.

   Slett
  5. Jeg har blitt funnet av Pia, men jeg tror vi har møttes i marka før vi møttes på Insta. Ett bilde av grøt, og jeg skjønte hvilken blogg Pia leser!

   Hun du vet.

   Slett
  6. Dette var jo dagens kuleste. I love it! Kan jeg få bli med i marka?

   Slett
  7. Ja, bli med! Men vent til juni, søta. Da har jeg forhåpentligvis to fungerende armer, bein som er tilvent løping og en hjerne som ikke bare teller dager frem til bruddene har grodd.

   Løpejenta, søvnløs i smertehelsike.

   Slett
  8. I'm down!

   Hilsen en søvnløs venn som setter stor pris på sene hilsener.

   Slett
  9. Hurra, ja kom Chassi! Og Ø. Kom kom!

   Haha, jeg er avslørt av grøt. Meget bra. Jeg jogger ikke sinnsykt mye, men har et øye for fine hunder, og løpejenta har en fin hund jeg kjente igjen fra facebook-sniking en sen kveld.

   HVORFOR skal du ha kakaopause?!
   Pia

   Slett
  10. Å, Pia! Intet gleder en hundeeiers hjerte mer enn ros av hunden<3 Tusen takk, hun er en ellevill og vakker frøken!

   Det var så klart kakaogrøten som avslørte deg, og nå som jeg likevel er sykmeldt tester jeg ut kakao i maten igjen. Det virker som jeg er allergisk mot kakao! Krise!

   Løpejenta.

   Slett
  11. Ha ha ha, til hele historien!
   Kakao er så bra! Jeg tenker å ta en pause likevel for å bleke tennene, det er bare derfor. Det må gjøres innimellom, så mye te og kaffe og kakao jeg får i meg i løpet av en dag, men det krever sinnsykt mye, så jeg er på planleggingsstadiet ennå.

   Klemmer i øst og vest!

   Slett
  12. Pia! Og jeg sniktittet på deg via Chassis FB og BAM det var du. Og SHIT så PEN!

   Puss och kram

   Slett
  13. Knis. Takk.

   Slett
 8. Så utrolig fint å høre at Lille Ø dropper kjøttet. Dyremishandling og kjøtt er langt fra kult, og så unødvendig at jeg får frysninger.
  Har dere sett Smaken Av Hund? Den er veldig bra og handler om hvordan industrien lurer oss til å trl at animalsk er sunt/naturlig/kortreist/osv. Se se se :)

  SvarSlett
  Svar
  1. Bra! Jeg har ikke sett filmen nei, men er det noe ekkelt så klarer jeg ikke se den heller. Sikkert at jeg bør se den?

   Slett
 9. Jeg bakte en gang boller med sur melk
  , så sur at den hadde klumper, og jeg eltet deigen for hånd, i gamle dager. Den stinket og bollen stinket. Og alt gikk i søpla. Ingenting skjønte jeg for jeg hadde lært av min mormor at gammel melk var utmerket i all slags bakst???

  SvarSlett
  Svar
  1. Ha ha. Klumper pleier å gå greit her, så da må du ha hatt en skikkelig gammel melk. Det kan uansett ikke ha stinket så ille som da jeg bakte med gammel guiness, for da luktet det øl og dagen derpå i hele huset.

   Slett
 10. Hei dere! (Det er lov å si dere, ikke sant?)

  Jeg heier på Stange-kylling og spiser kun økologiske egg. Men salma-laks? Det er no good ass. Oppdrettslaks er jo ikke lov å spise!

  Jeg kjøpe også gamle matvarer, de er ofte på tilbud, win! I helgen kjøpte jeg økologisk bringebærsyltetøy til bare 13,90! Det er forøvrig perfekt topping på bananpannekakene mine! Har du laget de nå?

  Puss fra Bergen!

  SvarSlett
  Svar
  1. Hei Ingrid! Det er selvfølgelig lov å si!

   Så flink du er. Jeg heier også på, men har enten lite penger eller bare et dominant økonomisk gen. Jatakk til økologisk billigsyltetøy! Jeg fikk pannekaker, inspirert av deg, men de har ikke hatt banan i seg ennå. Dødsgodt med pannekaker! Jeg jobber videre med saken.

   Apropos Bergen, er du med på 7-fjellsturen?

   Puss fra Stavanger!

   Slett
  2. Vi er ganske bra på økologisk. I alle fall grønnsaker og frukt. Jeg går gjerne 7-fjelltur, men ikke sammen med 3000 andre. Jeg foretrekker fjellturer enten alene eller med en venn eller to.:)

   Slett
  3. Skjønner. Da må jeg komme opp og gå med deg en annen gang. Det fins alltid en grunn til å dra til Bergen. :D

   Slett
 11. Den lille Østledingen04 mars, 2014 07:53

  Ingrid,

  Veldig hyggelig å bli inkludert for min del!

  Jeg er usikker på hva som er bra her. Jeg leser jo massevis om oppdrettslaks... I am lost.

  I dag har jeg med egg på jobb. Fra lykkelige høner. Det må vel være greit?

  Puss och kram

  Hurra for oss dere som redder verden med mat som går ut på dato.

  SvarSlett
  Svar
  1. Lykkelige høner er uten tvil de beste! Datostempling er noe jeg ikke bryr meg så veldig mye om, "best før" betyr ikke "dårlig etter", men det er alltid kjekt å få ting billigere.:)

   Oppdrettslaks kan man si mye om, men bunnlinjen er hva det gjør med miljøet og ikke minst hva de faktisk forer laksen med. Det er på veldig lik linje med de ikke fult så lykkelige kyllingene...

   Og til Chassi: jeg mangler bare ett fjell i 7-fjellsturen, og jeg går gjerne hele løypen sammen med deg om du tar en tur til Bergen. Du liker hunder, ikke sant?

   Slett

Les mer

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...