torsdag, mars 06, 2014

Alternative kostholdsråd

Kostholdsrådene for 2014 er ute. Velkommen! De sier mer trening og mindre mettet fett, men hello, det var vel ikke uventet. Jeg så den komme. Jeg har allerede begynt å trene, og den lille østlendingen har laget ostekake av fiberhusk og kalorifri ris, så her er vi klare.

(Oppskrift kommer lenger nede.)

På med bunad, "gratulerer lille dåpsbarn", og alle syns at kalorifri riskake var en deilig kake.
"Mm, deilige klumper i denne kaken."

Oppskrift på ostekake
110 gram margarin
225 gram kjeks
1 pakke philadelphia-ost
110 gram melis
1 boks rømme
1 ts vaniljesukker
1 pakke gelé

Lurte dere! Det var nok helt vanlig ostekake. Jeg har lagt på meg to kilo ostekake nå, så jeg kommer ikke til å legge ut bilder av meg selv på en stund.

Men kjære dere. Alle som leser denne bloggen spiser allerede grøten sin med ekstra fiberhusk, og bakte sikkert fastelavnsboller av kokosmel og proteinpulver. Vi trenger noen alternative kostholdsråd. Helsedirektoratet gjør det for lett. Vi er flinke piker som trenger større utfordringer.

Alternative kostholdsråd

1. Spis gammel mat! Ikke bare gammelt kjøtt, men alt som er på datosalg. Man blir nødt til å tenke nytt - det er positivt - og så finner man billig mat som ikke er tunfisk.

Og så legger man det i en form og putter det i ovnen.

Jeg redder fortsatt familiens julekaker. Jeg pynter med dem på havregrøten og tenker at hvis ett måltid blir én prosent mindre sunt så tar jeg det igjen til neste måltid.

Og hver frokost blir en fest.
Oppskrift på Kaffe og kokos-grøt
60 gram havregryn
3 dl vann
1 scoop sjokoladeproteinpulver
1 ss kakao
1 skvett restekaffe
1/2 ts salt
1 julekake type kokos (eller en halv hvis de er store)

2. Les hvor dumme de er som forfekter brunost framfor fiberhusk. De driver og kommenterer alle sunne saker i avisene og pønsker i denne stund på slemme motargumenter til de nye kostholdsrådene.
Det er bare å slutte å spise!

Eller samme med lavkarbogjengen som hater hele verden. Her er det ikke nok med kommentarfelt, her må sinte blogger til:

"Jeg vil ved disse 10000 ord henge ut en mann jeg ikke er enig med."

Les dem og le av dem. La oss være gladsunne og ikke sinnasunne.


3. Kostholdsråd nummer tre er det beste av alle. La oss for moro skyld teste Martin Norums rumpeprogram. Det er fire dager styrketrening med BARE rumpeøvelser! Vi er allerede sunne, så la oss lage verdens største rumper.

Jubalong! (Jeg tør ikke, men jeg håper du tør.)

Nå må jeg gå på jobb. Ha en nydelig torsdag og lykke til med kostholdsrådene!

Hilsen kostholdsveilederen.

36 kommentarer:

 1. Jeg spiste fastelavnboller med både hvetmel, sukker og skikkelig krem. Så jeg er ingen flink pike.

  Jeg fant ut at jeg ville trene litt overkropp også, så jeg kastet rumpeprogrammet og gikk over på bikiniprogrammet ;) Bryllupskroppen 2015 neste!

  SvarSlett
  Svar
  1. Finnes det et bikiniprogram? Tusen takk for rumpeprogrammet. Kan du komme til Toppis og beære oss med bikiniprogrammet også? Jeg gleder meg til bryllupskroppen, for jeg vet at utgangspunktet allerede er nokså smashing.

   Slett
  2. Haha, nå bare smisker du ;)

   Det finnes ett nybegynnerprogram, rumpeprogram, bikiniprogram og mage/overkropprogram. Jeg kan ta med meg boken til Toppis så kan du få velge selv :)

   Slett
  3. Jeg smisker ikke! Jeg kunne gjort det for å få hånden i disse programmene, men du er virkelig nydelig, Malin. :)

   G.L.E.D.E.R. M.E.G.!

   Slett
 2. alle har blitt rumpefikserte, men det må vell til med stor rumpe for å balansere ut silikonpuppene alle også må ha. De "nye" kosthooldsrådene er jo lol. Det er ting som alle vet, aka sunn fornuft :p

  SvarSlett
  Svar
  1. Ho ho! Men flotte pupper over rumpe any day. Da er jeg kanskjen en ass-girl. :P

   Slett
  2. Eller ikke. Treig - det er det jeg er, for jeg skulle jo skrevet puppejente.

   Slett
 3. Vet du, jeg får kløe av hele opplegget! Hva skjedde med å spise ordentlig mat? Og snop kun om lørdagene? Det praktiserer jeg og det fungerer utmerket! Sunnhetshysteriet når stadig nye høyder og snart sitter vi med skjegget i postkassen og gnager på en gammel (lavkarbo) brødskalk. Gud bedre meg.

  (Det var ikke planen å hisse meg sånn, men det skjedde bare. Jeg er sint på samfunnet.:) Folk må lære seg å bruke hodet å lytte til kroppen, ikke ta kostholdsråd fra VG.)

  Ellers alt godt, jeg har gitt blod i dag og derfor er alt helt topp!

  SvarSlett
  Svar
  1. Får du kløe? :D
   Jeg mente ikke selv å være sarkastisk egentlig. Jeg syns kostholdsråd er kjempespennende og har allerede skrevet positive kommentarer i Stavanger Aftenblad og trykket Like i øst og vest, for jeg likte kravet om at gamle skal trene styrke og sånt. Sunnhetshysteriet er jo viktig. Eller kanskje ikke hysteriet akkurat, for det er det som gjør det så tydelig at det er et hav av forskjell mellom oss som er supersunne og alle dem som blir direkte provosert av en tunfiskoppskrift. (Det var der jeg hentet en sinte kommentaren fra: http://blogg.aftenbladet.no/sprekmat/2014/01/27/hva-kan-en-ha-pa-brodskiven-istedenfor-brunost/#.UxicQ_ldVjQ)

   Så godt at alt er godt! Har du planer for helgen?

   Slett
  2. Jeg mener kosthold er, som mye annet, individuelt. Det er ikke alt som passer for alle, og man må finne sin egen vei. Folk er så rask med å sammenligne seg med andre og det synes jeg er trist.

   I morgen skal jeg på kino og drikke pittelitt svart øl. Så blir det nok reking i fjellet med biskene, min kjære skal jobbe hele helgen så jeg må nok underholde meg selv.:)

   Slett
  3. Kult! Jeg er også på svart øl! Får jeg bli med neste gang? Jeg kan også se på kino. :P

   Slett
 4. Rumpetrening - fase 1. Lol! Jeg tør ikke å få verdens største rumpe.

  Nå skal jeg på crossfit i en time. Hvorfor? Jo det er sunt sier dem. Jess!

  SvarSlett
  Svar
  1. Det verste er at jeg hadde tenkt å teste det, for det er så gøy å teste nye treningsprogrammer, men jeg tar faktisk ikke sjansen. Det måtte blitt en enorm rumpa med så SINNSYKT mye rumpetrening. Man ser aldri gutter som ønsker store bryst trene brystet med fem ulike øvelser HVER dag. Morsomt indeed.

   Kult med crossfit! Det har jeg heller aldri prøvd. :-/ Hvor trener du?

   Slett
  2. Du virker som et crossfit - menneske, det burde du prøve. Jeg bor i Trondheim så her er det på alle gym og senter(jeg er på 3t). Så etter i går er rumpa støl, crossfit er skjult rumpetrening.

   Slett
  3. Gjør jeg? Takk, det tar jeg som et kompliment. :D
   Nå skulle jeg ønske jeg visst mye mer om deg, Line. Hvor ofte trener du og hvordan ser du ut, og hva gjør du ellers?

   God helg i alle fall!

   Slett
  4. Jeg trener hver dag, og er altfor glad i mat. Ellers har jeg jobb og ei 30 årskrise å forholde meg til. Jeg ser helt vanlig ut med fine magemuskler. Har ikke rumpemuskler da, pga trening til maraton. Så sånn er det. Superfin blogg, me loves it :)

   Slett
 5. enig med deg chassi pupp er best
  men selv så trener jeg rumpe hele tiden ialefall sier jo ale at dne blir stor om man bare sitter på ræva hele dagen.

  ostekake kilo tror jeg er den beste typen kilo
  flink østlending som baker til deg.
  jeg pøvde bake brownies det gikk ikke bra så nå reiser jeg bort isteden.

  ha en god helg
  blir det tur, er du på finse nå
  er ikke envegs bilett skummelt betyr det at du skal bo i fjellet for alltid? hva skjer i såfall med katten og den lille østelendingenn.

  lurer også på oppdatering på kattenes slankekur, ligger de i rute for sommerkorppen 2014 :-p?

  SvarSlett
  Svar
  1. Ha ha til kattesommerkropp! Ja, de har blitt lekre og smekre og mangler bare styrketrening nå, for å stramme opp litt også. De sitter litt mye i sofaen nemlig.

   Jeg drar til Finse på torsdag og til Sirdalen i morgen. Været er så krise her i vest, at veiene er stengt alle veier og i dag setter vi nedbørsrekord. Derfor litt forsinket helg her. Har du planer selv? Hvor skal du reise?

   Slett
 6. Ingrid! Så kjekt at du spør etter pus. De to Toddene er SLANKERE. Vi hadde besøk på søndag som synes de var SUPERSLANKE faktisk!

  Den lille Østlendingen er hjemme denne helgen. Skal jobbe. Strikke. Gå på Yoga. Lage @papirballongen (sjekk Instagram!) med fineste Malin <3

  Hva gjør du?


  Puss och kram

  SvarSlett
 7. Jeg er en rumpejente. Meget mulig fordi jeg ikke har pupper i det hele tatt. Det hadde vært meget ironisk å omtale meg som en puppejente!

  Ingenting er verre enn flate rumper ;)

  SvarSlett
  Svar
  1. Så du liker å SE på fine rumper? Kult i så fall. Jeg vet at du har en fin rumpe selv, men det er ikke det samme.

   Slett
 8. Hoi! Det der ser ut som en meget spennende brødpudding(?). Eller kanskje er jeg trøtt.

  Så koselig med barnedåp! Bunad og kake og kaffe fra fine kopper. Slektninger man ikke har sett på lenge.

  Egentlig er jeg skeptisk til at de nå sier 21 min daglig aktivitet - det kan fort gi folk tanken om at aktiviteten ikke var så viktig likevel. Men styrke for voksne og eldre! Jeg liker'e. I tillegg til at det øker muskelmassen og styrker skjelettet, er det en stor kilde til mestring både hos kvinner og menn.

  Må fremdeles smile over fjeset til en 80-årig mann med demens jeg tok med i styrkesalen.

  Ha en fin fredag!
  Pia

  SvarSlett
  Svar
  1. Hei Pia!
   Jeg fikk nettopp høre at jeg hadde fått en utfordring på instagram ("Hei, du har fått en sånn utfordring fra Pia!" Det må jo være du), men fem bilder på fem dager høres ut som en STOR utfordring. Kan du gi meg litt lenger tid? Hvis du legger du ut bilder der selv så skal jeg bli ivrigere på instagram, for jeg er mer nysgjerrig på hvordan dine hverdager ser ut.

   Sa de 21 minutter? Hæ? Jeg trodde de hadde økt fra 30 til 45? Det er så kult med de gamle som trener. Vi hadde en på 89 på Toppis i dag. I følge med kompisen på 88. Fy filler så bra!

   God fredag, god helg! Hvis du ikke har planer så er du mer enn velkommen til å bli med på skitur i morgen. <3

   Slett
  2. Flotte Chassi! God tur til Sirdal. Håper dere ikke regner bort der nede.

   Jeg vil SÅ gjerne være med på skitur. Å, jeg savner det. Kos deg masse. Gå noen km for meg også!
   Puss fra Pia

   Slett
  3. Tusen takk! Og jeg vil gjerne ha deg med! <3

   Slett
 9. Grøt med kaffe, det var nytt for meg :) Mat som går ut på dato er superkjekt, det samme er mat som gjør seg ferdig i ovnen helt på egenhånd. Ellers så er jeg mye bedre på supper enn på grøt.... :) Ha en super uke

  SvarSlett
  Svar
  1. Det er DØDSGODT! Håper du prøver en gang!

   Slett
 10. Forresten, hva er favoritten på prottis-fronten? Ser grøten din ikke er grønn lenger.
  Pia

  SvarSlett
  Svar
  1. Akkurat nå er jeg på billigpulver fra Gymgrossisten. Det er litt smakløst, men altså veldig billig. ;)

   Erteprottis har jeg kost meg mye med i det siste. Fra MyRevoluition. Jeg fikk det fordi den lille ikke likte det.

   Slett
  2. Hvordan spiser du erteprott? Har det i grøten? Merker du noe ertesmak? Jeg klarte ikke å maskere den :X
   Pia

   Slett
 11. Hei. Jeg er 18 år og vegetarianer (spiser bare fisk, mye fisk), men ellers ikke melk eller egg (grunn er at jeg ikke liker det).. derfor får jeg i meg veldig lite proteiner. Jeg trener 2-5 ganger i uka og vil gjerne gå ned i vekt. Fått tips om proteinpulver, men også fått beskjed om å ikke bruke det, hva mener du? Eller har du noen andre tips?

  SvarSlett
  Svar
  1. Hei! Da kan du prøve erteprotein! Du kan jo prøve allslags proteinpulver, det er ingenting i veien med det. De fleste typene er laget av melkerester, så i et verdensøkonomisk synspunkt så er det veldig fornuftig mat. Kult å være veggis! Hummus ville være MITT beste tipsi, for det er så godt, men du har sikkert mange bedre tips selv. Hva liker du å spise?

   Slett
 12. Lol, dævver av deg! EGLIGEDET!

  SvarSlett
  Svar
  1. Yay!! You happy me happy! :D

   Slett
 13. Takk for svar! Spiser for det meste salater og grønnsaker, og fisk. Prøver å få i meg så mye bønner som mulig, og ofte jeg tvinger i meg egg for å få proteiner.

  SvarSlett

Les mer

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...