torsdag, desember 12, 2013

Den beste og verste julegaven

(I tilfelle noen trenger tips på skikkelig dårlige gaver.)
Den beste julegaven jeg har fått var egentlig nokså ordinær. Ikke fordi jeg ikke får fine gaver, men denne ble best fordi jeg forventet det verste. Jeg tror innimellom i julegavesammenheng at jeg kommer til å få noe jeg ikke vil ha, og så hater jeg tanken på at noen har brukt tid og penger (og forurensing i Kina og barnearbeid på Filipinene) for at jeg skal få noe jeg ikke vil ha. Så. Året i forveien hadde jeg blitt kjempeglad for Nintendo 8bit..

Denne ja.
Og derfor var det helt naturlig å tenke, da jeg så en stor firkantet pakke, at mor og far ville oppgradere meg til Nintendo 16-bit. Sukk. Mario, det er kjempekult at du finnes i en superversjon, men jeg har begynt på ungdomsskolen nå. It's not you, it's me. Det var nesten så jeg ikke ville pakke opp gaven, for jeg grudde meg sånn til å late som om dette var det kuleste i verden. Men! Så var det ikke Nintendo! Det var telemarksko, og skiene var gjemt i kjelleren, og jeg ble så lettet og glad at dette er fremdeles den beste gaven. Det hjelper å være forberedt på det verste.

Og når vi snakker om verst. Den verste gaven var da min ungdomsskoledate (vi hadde såvidt kysset) ga meg sexy undertøy og jeg pakket det opp foran alle. Jeg var langtifra lovlig alder og hjelp, hjelp. Det var min første nær døden-opplevelse i form av en julegave.

Men at det var en fin presang kan ingen komme fra.
Din tur! Beste og verste, dere har vel ikke alltid fått proteinpulver og better bodies-bukser. Go!

38 kommentarer:

 1. En gang fikk jeg et knallrosa hjertesmykke fra en beundrer. Pakket inn i gullpapir med hjertekort.

  Og sjokolade. Jeg liker ikke sjokolade.

  SvarSlett
  Svar
  1. Så det knallrosa hjertesmykke var den BESTE gaven? Nei, sikkert ikke. Men det var ganske søtt.

   Sjokolade er en klassiker som er vanskelig å slippe unna visst. Jeg får også, og jeg har ikke rørt sjokolade siden Bobbysocks vant Grand prix.

   Slett
  2. Nå skal det så sies at jeg gikk i sjuende klasse på den tiden, men jeg ble mobbet av familien min i evigheter etterpå, og det skaper jo dype traumer i en tolv år gammel jente, hehe.

   Forresten, litt off topic her: Har du noen gang prøvd å dyppe banan i kakao?

   Slett
  3. Nice topic, for jeg HAR, men det er så lenge siden at jeg hadde helt glemt det. Det er jo dødsgodt! Banan i sjokolade! :D Pære funker også.

   Slett
 2. Verste: Penis-sjokolade. Beste: Barbie-hest og transponerte noter til en Bach-kantate.

  Løpejenta, som ble slengt rundt som en filledukke av Ivar.

  SvarSlett
  Svar
  1. Ha ha til penissjokolade!! Foran familien og unge og gamle og alle? Det skulle ikke vært lov. Eks eller?

   Jeg har spilt piano i flere år, men aner ikke hva transponerte noter er. Elsker at du er så nerd! Hva da filledukke?

   Kjempeklem på deg

   Slett
  2. Sjokoladen var fra to lett ondskapsfulle venninner, og ble åpnet foran bestemødre og hele familien. Jeg var 15 og utrolig flau. Pianolæreren min overførte, uten at det gir mening, en kantate fra orkesterversjon til piano. Altså transkripsjon.

   Jeg trodde jeg skulle rekke litt løpings før Ivar slo til i går, men idet jeg kom ut, kom han også. Full fart, ingen advarsel. Vinden tok tak i meg og slengte meg inn i en bil. Kroppen er litt øm faktisk.

   Jepp, jeg er kjempenerd og heldigvis er det ok når man er voksen!


   Løpejenta.

   Slett
  3. Transkripsjon fra pianolæreren, djises. Hvor mye spiller du? Får jeg høre deg spille når jeg kommer til Trondheim?

   Jeg visste ikke hvem Ivar var før jeg sjekket innom Facebook i går. Det var derfor jeg ikke skjønte det. :S

   Slett
  4. Jeg spilte mye før, men er svært rusten nå dessverre. Ett nyttårsløfte kunne vært å øve, men pianoet står hos mine foreldre. Du kan heller komme til Trondheim og gå på ski! Samt drikke te!

   Ivar har herjet enda mer enn jeg trodde og de vante stiene i marka er ikke fremkommelige pga. veltede trær. Stor-furua er knekt som en fyrstikk, så orkanen tok det den kom over. Inkludert små løpejenter.

   Har du hatt en fin søndag?

   Klem fra Løpejenta.

   Slett
  5. Okei da, jeg får gå på ski og drikke te. :D

   Fin søndag! Litt trøtt etter nye desemberdrikkerutiner som jeg ikke vet hvor kommer fra, men jeg har vært på tur i skogen og nydelig konsert med Sissel Kyrkjebø. Fy filler, den var flott! Du da?

   Slett
  6. Jeg tror ski og te er langt morsommere enn pianotranskripsjoner!

   Fin og litt kjedelig søndag her. Pepperkakebaking = fint. Glattis og svart asfalt = kjedelig og trist for to stk. som vil ha snø. Har du vært på fylla, frøken C? Jeg kan tenke meg at du er enda mer ellevill med promille!

   Løpejenta.

   Slett
  7. Hello, my name is Elle-Willy! Jeg har snart smakt på alle verdens juleøl, og jeg tåler ikke alkohol i det hele tatt. Pepperkakebaking høres mye bedre ut. :-/

   Her er det så lite snø at det er ikke snø på fjellet engang

   Slett
  8. Haha! Jeg liker ikke alkohol og har ikke smakt det på sju år. Rart at du tåler alkohol dårlig når du har så mye muskler. Lille Pingle derimot..

   Ingen snø her heller og jeg er sur.

   Løpejenta.

   Slett
  9. Neimen hei, midt på natten! Det var koselig, jeg trodde jeg var alene i verden. Jeg fikk akkurat høre det selv, at muskler skal tåle alkoholen bra, så jeg har vel ikke så mye muskler som jeg trodde.

   Er det du som er lille pingle, eller tenker du på den pinglete østlendingen? Du kan vel umulig tåle særlig. Da skylder jeg på trøndergenet. ;)

   Klem på deg

   Slett
  10. Du er aldri alene, Super-C! Lille Pingle er så klart meg. Noen er muskuløse, andre er muskelløse. Bortsett fra i bena da.

   I tillegg til muskler, har det vel betydning hvor ofte man drikker. Du er neppe så ofte på fylla?

   Klem fra Løpejenta, som i dag har vært julenisse på Posten;)

   Slett
  11. Jeg gleder meg sånn til post! :D

   Slett
 3. Verste: som anonym; hjertesmykke fra en beundrer. jeg mistenkte at det var det, så jeg åpnet den i smug på rommet mitt... Og den brukte speilboksen fra min steoldemor. Kult!

  beste: egentlig ikke en julegave, var en bursdagsgave, men den handlet om jul så; billetter til D.D.E.s julekonsert :D
  To ganger har jeg fått det!
  Jo, også var farmor MEGET gavmild da hun solgte huset sitt... Det var Ah-mazing!

  SvarSlett
  Svar
  1. Oi oi, aller mest misunnelig som aldri har fått hjertesmykke.

   Hurra for DDE! Visste ikke at det skrives med punktum. Er det egentlig en forkortelse? For hva da?

   Slett
  2. Som jeg har forstått det er det ikke en forkortelse, men det skrives med punktum likevel, sikkert for at folk ikke skal tro det er en skrivefeil eller noe? :P Det er jo bare trøndersk ordspill, hverken mer eller mindre det er det det er (hoho)

   Jeg vil aldri ha hjertesmykke, noen gang igjen, så ikke vær misunnelig ;) Håper du får mange fine grøtskåler, grøtoppskrifter, grøtskjeer, proteinpulver, treningsklær, brennbare truser og fine øyeblikk til jul, Chass, og Lille såklart :-) kos dere!

   Slett
  3. Jeg kunne trengt noen brennbare truser. Perfekt! Ha ha, du er vel bra. :)

   Slett
 4. Verste: En keramikkhest som aldri ble til en skikkelig hest, selv om jeg sa trylleordet om og om igjen. Åh, jeg savner å være ett godtroende lite jentebarn.

  Beste: Lykketroll i 5-pakning! Jeg ELSKET lykketroll.


  SvarSlett
  Svar
  1. Det var megakoselig sagt! Jeg syns jeg ser deg, for du var selvfølgelig like søt som liten som du er nå.

   Hjerte! <3

   Slett
 5. Det verste: badevekt. 12 år, jente, fikk badevekt, av far, som egentlig kjøpte den til seg selv. Utrolig kjip gave.
  Den beste: Tur til Israel og Palestina - wow.

  (LK: har du _dokumentasjon_ på det? zorry, men har fulgt litt med nå etter det famøse fire dager post partum-bildet)

  Nina

  SvarSlett
  Svar
  1. Oi oi oi. Det er rart at du ikke har traumer fremdeles. Eller spiseforstyrrelser. For et minefelt det må være å gi en 12-åring badevekt! Jeg sender en klem.

   Israel og Palestina likte jeg! Jeg har selv bodd i Israel en liten stund. Hvem fikk du det av, og hvor likte du deg best?

   Jeg skal Google LK og studier og medisin, og fotballsurfe litt (jeg har slikt å gjøre), men jeg skjønner ikke hva du skal med det.

   Shabat shalom.

   Slett
  2. Det kan du si! Vanskeligst var det vel å skjønne om det egentlig var en fin gave eller ei i engelsktimen etter jul da alle skulle si hva som var den fineste gaven de hadde fått - så jeg tok den nest fineste, og svarte "monopol". Den badevekten var jo ganske fin, sånn elektronisk med røde tall, og jeg hadde den på rommet mitt under en kurv med strikketøy en lang stund.

   Israel og Palestina fikk jeg av Kona - veldig flott gave. Hun hadde lest "øyne i Gaza", så vi var vel ganske godt dyppet i rødt da vi dro, og slett ikke mindre da vi dro. Likte imidlertid veldig godt å være der, gjorde voldsomt inntrykk alt fra checkpoints til klagemuren. Fri flyt av ekstrem religiøsitet over alt! Det rareste var kanskje å kjøpe palestineskjerf i jerusalem.

   LK etc: fem dager etter min føding var jeg hos psykolog - det slår meg som litt sunnere enn å legge seg ut i weben ;)
   (håper forresten du tog an med det at LK ber om kilder, dokumentasjon og eksempler på _alt_ man skriver. hjelpe meg, skulle tro det var sensor på hovedoppgave man møtte til diskusjon)

   Hva gjorde du i Israel? Jobbet i kibbutz?

   שבתות מוצלחות

   Slett
  3. skulle ha editet litt ser jeg, altså da vi dro _til_ og da vi dro _hjem igjen_

   Slett
  4. Jeg dunker hodet i bordet av bare gremmelse. At jeg ikke skjønte Lars Kristian-vitsen! Ho ho! Jeg skjønner heller aldri sexvitse, hvis det hjelper.

   Dødskult at gaven var fra kona, for da liker jeg henne enda bedre. Yes, jeg har jobbet i kibbutz, men det er fordi jeg ville ut og reise etter videregående og da var kibbutzen et trygt og billig alternativ for en blond attenåring.

   Jeg har egentlig et litt dårlig inntrykk av hele Israel. jeg trodde det skulle være litt mer magisk etter alt jeg har hørt i min kristne barndom og oppvekst i Israelsmisjonen (jeg har danset israelske folkedanser fra jeg var bitteliten) og så syns jeg folk var lite vennlige. jøder i Israel kan være verre enn kaktuser. Jo, og jaffa-appelsinene er nesten dyrere der enn her hjemme.

   Går det fortsatt bra med babyen? Tolket jeg deg riktig da jeg forsto det som at fotballen skulle IKKE kledd av seg og lagt ut bilde?

   Slett
  5. Og hva stod det på hebraisk? :P

   Slett
  6. Kult at du skjønte det etterhvert uansett!
   For meg som er vokst opp i et ateistisk hjem var "jødeland" litt magisk og litt (veldig!) strange.

   Bra med babyen! Hun sover masse, spiser masse og smiler og holder på. Begynner å stole på at hun har det bra, har tenkt at hun kanskje sliter men skjuler det for oss. Men så kom jeg på at hun er ti uker og at jeg sikkert kan ta det for god fisk når hun er blid ;)

   Jeg vet ikke helt hva jeg synes om fb-bildet, jeg. Jeg tenkte vel OMG - er du så kåt på oppmerksomhet? men samtidig - hun må få lov til å gjøre som hun vil! Synes imidlertid det virker litt trist å leve av å være pen...looks fade, liksom, og hva har man da? Bare fortid? Men sikkert sykt digg å føle seg i så bra form etter fødselen. Likte bedre Linni Meister sitt bilde, har du sett det?

   Det sto god lørdag på hebrasik, i hvert fall i følge google translate ;)

   Slett
  7. Sliter men skjuler det for dere, du liksom. ;) Jeg har ikke sett bildet av Linni Meister, men spennende! Go google.

   Jeg gleder meg veldig til å treffe dere alle sammen. Dere virker som en helt nydelig familie!

   God lørdag!

   Hils full og barnløs chassi.

   Slett
  8. Neida, ikke full. Brisen og med to nydelige katter, så nesten ikke barnløs heller.

   Slett
 6. Verste, jeg vet ikke. Men man blir ikke for gammel til å spille videospill ;)

  SvarSlett
  Svar
  1. Helt sant. Jeg brukte masse tid på å spille Supermario hos naboen, og det var jo minst 8 bit kulere enn min babymario. :)

   Slett
 7. Forresten søta: Nå er det på tide å finne frem Weihnachtsoratorium!

  Bereite dich Zion mit zärtlichen Trieben!

  Løpejenta/nerden.

  SvarSlett
  Svar
  1. Sissel Kyrkjebø!

   Men jeg liker at du kaller meg søta. :D

   Slett
 8. :_)
  beste: burde vel si 3 uker i Thailand men siden det endte med 2,5 uke på sykehus vil jeg si at kaffemaskinen fra nespresso blir oppgradert til første plass.

  verste: vanskelig å si, fått mye rart men i grunn blitt glad for alt.

  har du kommet i boks med julegavene?
  :-)
  her drukner man litt i førjulsstria med sykehusbesøk, typisk at lunger vil tulle rettfør jul, men etter forholdene har man det bra

  grattulerer til den lille østlendingen med advokat tittelen. har du voerasket henne med proteinpulver eller en klem?

  SvarSlett
  Svar
  1. Ingrid! :)
   Hva betyr den første smileyen? Thailandturen hørtes ikke helt vellykket ut. For min del ble espressomaskinen mer mislykket, for den har blitt brukt en gang. (Og det er til og med mindre enn det sexy undertøyet ble brukt.)

   Jeg er alldeles ikke i rute med julegaver. Er du? Har du noen gode tips? Jeg har så liten familie at jeg har lyst å gi dem noe fint, men jeg vet ikke hva det kan være.

   Takk på den lilles vegne! Hun leser ikke blogger lenger, men jeg kan viderebringe hilsenen.

   Slett

Les mer

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...