torsdag, april 11, 2013

Sunn og sterk med en overdose protein

Hånden i været alle som har sjokolade i skapet. Respekt! Det har ikke jeg. Nå er det noen her som har begynt å bake plutselig (vi kan kalle det proteinbakst i tilfelle det sier dere noe), men jeg tenker at det er helt irrelevant hvor sunt og proteinrikt man baker så lenge det er kaker og så lenge jeg tydeligvis ikke klarer å begrense meg. Plis ikke fyll skapet med kaker og sjokolade, for jeg kan ikke engang ha en cottage cheese der uten å spontanspise den stående på stedet.

Please don't kill me with cookies.

Her er en sann historie: I går kom jeg hjem sent på kvelden med en pakke fra Gymgrossisten. Pakken inneholdt fire kilo proteinpulver (de har fått pistasjsmak nå!) og fire proteinbarer av størrelse Kjempestor. Jeg vet med meg selv at det er vanskelig å ha proteinbarer liggende i skapet, men jeg hadde tenkt å legge dem rett inn på kottet for å ha dem med meg når jeg skal gå Jostedalsbreen på langs. Man trenger masse mat for å gå Jostedalsbreen. Så pakket jeg opp pakken og satte proteinpulveret på kjøkkenbenken.. Men så. Hvor lang tid tror dere det tok meg å spise opp alle fire barene av størrelse Kjempestor? I alle fall ikke mer enn fire minutter. Lett! Og da jeg så en cottage cheese i kjøleskapet så spiste jeg den også før jeg gikk og la meg. (Cottage cheese ble kongerino med ananassaft.)

Jeg har syndet så ikke vekk meg.

Jeg hadde delt ut grøtposer og nøttesmør til jentene den kvelden (fordi vi snakket om prottisgrøt sist vi møttes, det er ikke noe jeg pleier å gjøre), og det hadde vært en nydelig kveld helt til kakemonsteret altså fant kake i posten. Åååå-åå, det går ikke an. Så nå blir det grøtposer og skimuffins til Jostedalsbreen, og ellers skal jeg prøve å sabotere all kakebaking her hjemme. (Bakepro? Nei, det har jeg ikke sett.)

Peanøtt- og sjokoladeprottisgrøt on the go.

Jeg fikk forresten kastanjegrøt til middag i går, og det ble den beste middagen på lenge.
  
Se, så smooth!
 
I love you, chestnut flour.

Hei.

Ikke bare er jeg fortsatt veldig mett, men jeg er virkelig vårslapp og gjør svært lite nå om dagen. Jeg spiser og leser. Jeg spiser for eksempel en meget god granola som kan få bli med her. Den er inspirert av Nigella Lawson og har både peanøtter og kakao i seg, og djises, den er god, og djises, hun er flink, så plis prøv. Det lukter kanel og kakao (det beste som fins) ut av stekeovnen. Oppskriften min er den samme som Nigella sin, men jeg bruker sukrin i stedet for sukker.

Og blander med kulturmelk og cottage cheese og enda mer kunstig søtning.

Men man kan også blande med bær.

Ellers er ingenting nytt her. Jeg har bare så vidt vært på det nye Ostehuset i Jåttåvågen.

Med bestemor.

Og så har jeg fått en mariusgenser som jeg går med hver dag.

Puss puss!
Er det flere som er vårslappe? Jeg håper ikke det. Jeg håper dere har masse sjokolade i skapet og hopper og danser hele dagen. :-)

36 kommentarer:

 1. Mariusgenser <3

  Du må ikke sabotere bakingen. Det er ikke lov! Da tar jeg teven fra deg.

  Håper virkelig at vårslappheten slipper taket snart. Puss puss

  SvarSlett
  Svar
  1. Hei kjære! Tven min får du aldri, da må jeg ta en katt fra deg. Jeg prøver å rekke gjennom hele TvNorges nett-tv før måneden er omme, og jeg ligger veldig godt an. :P

   Fortsett heller å komme med fine bloggetips eller kom på besøk og ta bakevarene med deg hjem! :D

   Puss på deg!

   Slett
  2. Hahaha, ja vil du låne Melvin en mnd kanskje? Da hadde Toddene deres blitt glad!

   Jeg kommer mer en gjerne på besøk og tar hvertfall i mot bakst :D Ingen nye bloggtips på lur, men jeg holder utkikk.

   Slett
  3. Cool! Det hadde vært kos.

   *Tryll, tryll, bakepro tilbake!*

   Slett
  4. Den lille Østlendingen12 april, 2013 10:35

   Malin: Du peker på noe viktig her. Det er viktig å gi den lille samboeren sin kreativt spillerom og heller OPPFORDRE til matlaging. Jeg kan jo eventuelt ta med kakene på JOBB. To fluer i en smekk. Da blir jeg jo populær kollega i tillegg.

   Jeg vil gjerne låne Melvin. Jeg håper snart vi er klare for bakeverksted - venter bare på siste iHerb-forsendelse...

   Puss och kram

   Slett
 2. PISTASJESMAK?!?!??!?! *overlykkelig* Er det dødsgodt og smaker pistajeis? :p Kastanjemel vil jeg også ha!!

  SvarSlett
  Svar
  1. Det smaker pistasjis ja! Nesten marsipan faktisk. Det smaker ikke veldig MYE akkurat dette, (dyrere pulver smaker liksom mer, og dette er billigbillig) men anbefales likevel.

   Slett
 3. Prøv å bo med en mann som kommer hjem med chips og chocolate chip cookies! Det er som en slags tortur! :D

  Love love love Mariusgenserene! Jeg har gått med Mariuslue i hele vinter, som mamma har strikket til meg. Men nå er det slutt med det, siden vi har gått rett fra vinter til sommer. 30 grader i går, 27 i dag. Global oppvarming, anyone?

  Kyss og klem til alle som eier en Mariusgenser!

  SvarSlett
  Svar
  1. Ha ha! Neimen, stakkars Sunny! Jeg vet ikke hva som er verst av en mann som kommer hjem med chips eller en liten østlending som tar for seg hele Weber-boken. Jeg hadde hatt lettere for å forholde meg til chips faktisk.

   Helt sykt så varmt dere har det! Det snødde her i går! Midt i Stavanger! Sol over snø any day.

   Kyss og klem tilbake! <3

   Slett
  2. Den lille Østledningen12 april, 2013 10:32

   Sunny: Eg elske OG Mariusgenserne! Mamma har strikket et pannebånd til meg og. I går fikk vi faktisk tilhørende pulsvanter i posten.

   JEG mener at vi bare hadde vært søte om vi hadde brukt dem samtidig - det mener derimot ikke Chassi. Hva er din oppfatning av det? Hot or grilldress?

   Slett
  3. Altså, dere to er jo søte uansett da, men hadde jeg møtt to personer i full mariusutrustning på gaten hadde jeg kanskje tenkt at det var litt.... what's the word..."spesielt"? :D

   God helg frøken Øst og frøken Vest!

   Slett
  4. Den lille østlendingen14 april, 2013 17:49

   Sunny! Jeg skal innrømme at vi hadde matchy matchy Marius en og Marius 2 i helgen. Men til vårt forsvar var vi MO SPENT ALENE på hyttetur. Og da teller det vel stregt talt ikke? Gjør det vel? :D

   Slett
 4. Sjokolade i alle varianter er det hos meg, sukkerfri, proteinrik og sukkerbomber :-) Ha en super helg, flotte deg!

  SvarSlett
  Svar
  1. Åh, tenkte jeg det ikke! Du er nok av de mer balanserte menneskene jeg vet om. Nå er sjokoladen gjemt bort her, og det satte jeg pris på. ;)

   Ha en super helg du også!

   Slett
 5. Jeg blir alltid SÅ glad når du skriver nye innlegg.
  Lykke på jord.

  Jeg har ikke sjokolade i skapet, eller, jeg har atkinsbarer,
  som smaker sjokolade, så da har jeg vel det. Er det egentlig lov å spise? Helt vilt godt.

  Har forresten samme impulskontroll som deg. Senest i dag stod jeg med en skje i peanøttsmøret og sa bare EN skje. Og halve boksen er borte.. Kan ikke ha peanøttsmør i hus. Hvordan begrense seg?

  SvarSlett
  Svar
  1. Hei snilleste Gøril! Du sier masse fint. :D

   Atkinsbarer faktisk? Men det er jo akkurat det samme. Sjokoladene jeg spiste het "proteinbarer", men på den ene så jeg at glukosesirup sto som ingrediens nummer en (sykt!), og da hjelper det lite at de propper inn noen proteiner, tenker jeg. Prottis schmottis.

   For the love of peanøttsmør: La oss spise hele glasset og kose oss så godt som vi kan. Vi lever bare en gang. God helg!!

   Slett
 6. Den lille Østlendingen12 april, 2013 10:37

  Chassi: Jeg gleder meg til en Mariusgenserhelg med deg. Snart helg nå.

  Sikker på du ikke vil ha kake? Det er jo ikke SÅ STOR forskjell fra frokost-kake-grøten og Webers kaker egentlig...

  Puss och kram

  SvarSlett
  Svar
  1. Jatakk! Til helg, ikke til kake. Jeg hadde spist tre måltider før klokken ble 09.15 i dag, så jeg trenger ikke mer mat akkurat nå. Tror heller jeg bør dra på hyttetur med bare tunfiskbokser i bagasjen. :/

   Slett
 7. Den lille Østlendingen12 april, 2013 12:04

  Shit Pomfritt. Jeg har helt glemt det - men jeg lurer på om jeg bestilte en HEL KARTONG med Questbars for ikke lenge siden... Kanskje vi må donere dem til et godt formål? :-[

  SvarSlett
  Svar
  1. Hahaha, det gjorde du! Men DU har jo ingen problemer med å ha sjokkis i huset. Hvis du er grei og gjemmer dem godt bort så kan jeg spørre pent om å få med en til Jostedalsbreen i mai. :P

   Puss!

   Slett
  2. Den lille Østlendingen16 april, 2013 11:13

   QUESTBAR var nydelig - og en reddende engel etter en spinning-maraton som gikk rett over i en ekspedisjonshyttetur som tok lenger tid en forventet. Du kan selvsagt få med deg en på Josten. Om du blir med til Preikestolhytta for å feire 17. mai med Inga, Marte og meg så får du 2.

   Puss och kram

   Slett
  3. Puss puss puss puss puss!

   Slett
 8. Rekker hånden i været! Jeg har sjokolade i skapet, og i en skål i stuen, det er påskesjokolade og den er litt god og litt mektig. Tar gjerne en før frokost, men slipper heldigvis i spise opp alt på en gang. Da hadde bollemagen blitt enda større, tror jeg. Og lille østlendingen; ja, jeg bodybuilder på ordentlig! Vi er to som deler kropp her, og det er rart og gøy :)

  Ha en nydelig helg! Hilsen fra NAV (mitt nye alias), som leser til eksamen.

  SvarSlett
  Svar
  1. Den lille østlendingen14 april, 2013 17:52

   NAV NINA! God søndag! Og gratulerer med bollemage! Når er du ferdig med bake-prosjektet? :D

   Hva jobber konen din som? Og hva fikk deg til å snuble innom Chassi-bloggen første gang?

   Liker du tunfisk og hvor vil du helst dra på ferie?

   Puss och kram

   Slett
  2. For et nydelig alias! Og så hyggelig å bli kjent med deg. :)

   Håper det går bra med deg og din kjære og bollemagen.

   Klem!

   Slett
  3. Hei igjen!
   Bakeprosjektet er ferdig i september, så det er mye bygging som gjenstår. Håper det ikke blir _for_ mye ;)
   Jeg kom innom chassibloggen tror jeg første gang i forbindelse med en brødoppskrift i schlemmertopf, men har også lest om grøt, trening og slike ting. Spreke damer, og mye deilig grøt. Jeg prøvde meg på en havregrøt med kakao her en kveld, og det var ganske godt :)

   Jeg liker tunfisk, ja, både fersk og på boks. I sushi liker jeg imidlertid best laks.
   Vil helst dra på ferie til... hmmm... vet ikke. Har så sykt lyst på øl for tiden, så tenkte umiddelbart på Storbritannia. Belgia har også masse deilig øl. Mmmm. Men sol og varme hadde vært herlig, kanskje en liten tur til La Reunion?

   Håper proteinmaten har sunket og at dere er klare for nye eventyr!
   Klem fra NAV

   Slett
  4. Ha ha ha, det er så befriende fint å høre noen som savner øl i fitnessbloggeverdenen! Jeg savner også litt øl, men skal på barneskolereunion i helgen og drikke meg once-in-a-year-ordentlig-full-og-dum.

   All in på Storbritannia. Jeg har lyst til hvor som helst med fint vær eller bare til en hytte på fjellet.

   Klem tilbakers

   Slett
 9. Pistasjsmak?! Så fantastisk! hvor finner jeg den?

  SvarSlett
  Svar
  1. Veldig god! God i grøt og god i shake, og i går bakte vi brød med den til og med. Det er Gymgrossisten sin whey 80.

   Slett
  2. Den lille Østlendingen16 april, 2013 11:10

   Anonym: Gymgrossisten.no (!) Akkurat nå er det FRI FRAKT om du bestiller for over 500 NOK - og faktisk BONUSPRODUKT om du kjøper 4 kg pistasj. Ja, også er Whey 80 faktisk glutenfritt og. Og i tillegg BRA proteininnhold dersom du sammenlikner med proteinfabrikken sitt tilsvarende produkt.

   Vi tetstet ut å lage glutenfritt-lavkarbo-pistsje-brød. Det ble faktisk ganske godt, men ikke si det til noen. Det kan jo rett og slett tenkes at folk synes jeg er gal om det ryktet kom ut.

   Puss och kram

   Slett
  3. Oppskrift på brødet? :)

   Slett
  4. Den lille Østlendingen17 april, 2013 22:56

   Maije: Så hyggelig atdu spør. U made my day! 400 gram av "lavkarbo-glutenfri-brødblanding" - kjøpes på helsekost/nett/eller velassorterte dagligvarebutikker. Add en stor spiseskje linfrø, 2 scoops med pustasjeprotein og resten kokosmel (sånn at dette "ekstra" utgjør 100 gram). Tilsett 6 dl vann. Vent tre minutter. Inn i ovnen i 70 min. Voila. PETFEKT lavkarbo-glutenfritt-pistasje-brød! Smask!

   Slett
  5. Yummy! Det hørtes jo faktisk utrolig godt ut! Må testes! :)

   Slett
 10. Siden jeg kom hjem fra Fuerteventura i natt så har jeg faktisk sjokolade liggende, enn så lenge. ;) Synes likevel at proteinbarer er et større problem å ha liggende. De ligger der nærmest og roper på meg, evil things!

  SvarSlett

Les mer

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...