torsdag, april 04, 2013

Mm, sushi og sukkerfri gele

For et par dager siden var jeg tilbake fra fjellet, men det er først nå at jeg er tilbake for fullt i fitnessfjasebloggeboksen. Siden sist har jeg nemlig spist sukkerfri gele og sushi, akkurat som alle de andre raringene, og akkurat som dem så har jeg kastet restene av påskegodtet.

Og hvorfor ikke? Det er jo påske.

Men til mitt forsvar så er det ikke fordi jeg skal stille i fitness eller slanke meg. 

1. Vi kom hjem fra fjellet til et tomt kjøleskap og en fryseboks med bare frosne erter, så derfor ble middagen take-away sushi med erter.

Og det var en helt super kombo så klart.

2. Etter å ha levd på den samme maten i tre uker, og dessuten klemt de små gjenværende restene i sekken til en tettpakket blanding av smuler og bjørkekvister så var ikke påskegodisen noe å spare på, så derfor kastet jeg godtesmulene. I munnen.

3. Men ikke minst så er jeg redd for at jeg har smeltet den gule snøen til drikkevann, eller spist for mange bjørkekvister og fått i meg noe jeg ikke burde, (Det er ikke gull alt som glitrer i snøen, det har jeg lært nå.) så derfor en hang til gelé. Men det skjer hver gang altså; tre uker på ski er lik tre kilo borte.

Og vips, da blir rompa også borte.

Jeg spiser meg opp igjen nå. I dag er det torsdag og jeg har hatt treningsfri i en uke. Not very fitness-crazy-like. Men akkurat som andre som skriver om mat og trening så er også jeg helt manisk opphengt i et bittelite utvalg av matretter og ingredienser. En av dem er kakao, og det må jeg bare fortelle, at oi, oi, oi, det finnes en kakao som V.I.R.K.E.L.I.G. smaker som mørk sjokolade! De andre smaker jo litt surt og må nesten søtes til døde, men denne heter altså Confecta og er helt annerledes.

Helt annerledes!

Google, google.. Okei, Lille Kristine har visst oppdaget denne lenge før meg, men shit samma. Kakaoen har to prosent sukker, så det er kanskje derfor den er annerledes, men det kan også være det samme, det er nesten ingenting. Her fant vi den i fjellbutikken mens vi ventet på bussen hjem fra fjellet, og da var kakao en så etterlengtet vare at vi spiste en boks før bussen kom, og måtte kjøpe enda en for å ta med hjem.

Hvis ikke butikken har Confecta så fant jeg noen bakeforum som diskuterte Hvordan finne Confecta kakao, og de er sprøere enn oss heldigvis, for de var mer sånn "Bestill en hel eske vel!" Okei!

Da avslutter jeg med noen siste gode tips fra Fitnessjenta. Ha en nydelig torsdag!

Ho ho! :)

Du och jag, Todd. Det er deilig å være tilbake på sofaen.

39 kommentarer:

 1. Den lille Østlendingen04 april, 2013 09:17

  SAY WHAT?!

  Dersom jeg hadde fortsatt å bo på Østlandet hadde jeg sagt noe sånt som: Men i HELVETE. 2 prosent sukker? I en boks hvor det står 100% kakao. Jeg skal saksøke de jævlene.

  Som nyfrelst siddis sier jeg heller: Off då. Ikkje bra.

  Men serr? Er det LOV? Jeg nekter å tro det er sukker i den pakken. DET STÅR 100% KAKAO! Er det forsinket aprilsnarr?? ÅÅÅE.

  Jeg savner forresten de 3-4 kiloene veldig. Du er så bra at det er trist for hvert gram Chassi denne verden mister.

  Puss och kram

  SvarSlett
  Svar
  1. 2,2 gram sukkerarter. Men de har kanskje brukt noen andre bønner, noen med sukkerarter i? Fruktsukker eller noe? Den smakte jo altfor godt til at det ikke var en liten ugle i mosen.

   3 kilo. Coming right up. ;)

   Puss på deg!

   Slett
  2. Den lille Østlendingen05 april, 2013 10:24

   Oj. Nå har jeg vært i kontakt med produsenten - og blitt aldeles mye klokere. Nå vet jeg hvor mye det koster å få fraktet ETT HELT BRETT hjem til oss og.

   Slett
 2. Velkommen back! Du er kul (og litt gal) som går på ski i tre uker og attpåtil spiser sushi!
  Btw.. Supert med oppdateringer fra ffb bloggen.. godt at jeg kan spare meg noen tastetrykk, og heller lese sammendrag her.. :)
  Hugs!

  SvarSlett
  Svar
  1. Hei! Det var lenge siden! Har du hatt en fin påske selv?

   Takk, da er jeg gjerne gal. :D

   Hugs back to you!

   Slett
  2. Ja, veldig lenge siden.. men følger med altså ;) Tar litt ekstra tid dette her med både studier og firmaoppstarting. Heldigvis er det så smashing spennende!
   Påsken har vært utrolig fin - gått tre ganger på ski - ny rekord gitt i løpet av en påske- og begynner faktisk å like det. Vært i hjembyen bare :)

   Slett
  3. MASSE lykke til med firmaet! :)

   Slett
  4. Den lille Østlendingen05 april, 2013 10:26

   Nathalie: KUL BLOGG! :) Spiser du ikke sushi? jeg håper du gjør. Müslien din så NYDELIG ut jaffal!

   Slett
 3. Hellu ;)
  Nå er faktisk jeg også helt manisk opphengt i et bittelite utvalg av matretter og ingredienser... Men ikke med vilje. Slik er det å være intolerant mot det meste. Ikke for alltid, heldigvis.

  2,2 gram sukkerarter er faktisk korrekt Østlendingen! Utrolig nok har jo det meste, selv kakao, litt naturlige sukkerarter. FOrtsatt 100% kakao, for de har jo ikke tilsatt noe. Jeg orker ikke å sjekke sammensteningen av sukkerartene i kakao. Fy søren. ikke rart at tilsatt sukker er dårlig når vi får i oss så mye sukker i den vanlige maten vi spiser : o (Ikke at det er noe nytt for meg, men). Jeg har noe kakaopulver med 3 gram sukkerarter stående i skapet.

  Men... TODD! Hvilken rase? :D Orientalsk korthår? Siameser? Han minner meg noe innmari om drømmekatten min, hihi.

  SvarSlett
  Svar
  1. Hei Friken! Så det er naturlig kakaosukker? Kult! De galne damene på bakeforum har allslags teorier for hvorfor denne kakaoen smaker litt bedre, og da tror de blant annet at det er mer kakao her. At det egentlig er 102%. ;)

   Todd heter strengt tatt ikke Todd på privaten, men hun (og Todd er jo ikke et jentenavn akkurat) er en orientaler. Tenker den lille østlendingen blir megaglad når du sier så fine ting.

   La oss være matcrazy alle sammen. Puss på deg!

   Slett
  2. Den lille Østledningen05 april, 2013 10:56

   Friken!!!!! Kattemammahjertet mitt SMELTET nå. "Todd" heter egentlig ikke Todd i virkeligheten - men det er bare sånn at hun så veldig gjerne ønsker å være som Kriweb sin pus... "Todd" heter egentlig Dolce. Hun er virkelig helt uendelig vakker og lider nå kun av en ØRLITEN seperasjonsangst etter at jeg overlot henne til barnepiker en hel uke nå i påsken. Dolce vil helst ligge på fanget hele dagen lang og leke med 1)hendende dine 2)snorene på hettejakken 3)strikketøyet 4)armbånd/smykker 5)bite i boken din dersom alt annet er forsøkt

   Kom på besøk! Hilse på pus!

   Hilsen fra den lille Østlendingen og Dolce

   Slett
 4. Har du rett og slett blitt syk etter du kom hjem fra fjellet? :O ALDRI spis gul snø.

  Kaste snop?! Uhørt!!

  SvarSlett
  Svar
  1. Ha ha! Aldri mer jaffal. Og her kastes ikke det grann. Jeg tar det så langt at jeg merker melken med "Klumpemelk" på en postit-lapp når den er klumpete og fæl, for å spare den til brødbaking. :P

   Slett
  2. Haha, spiser gul snø OG klumpete melk. Du lever farlig Chassi :p

   Slett
  3. You see klumper - I see muligheter. :P

   Slett
  4. Den lille klumplendingen05 april, 2013 10:26

   Ha ha! Er det sånn du tenkte når du så meg og Chassi?

   Slett
  5. Ha ha ha! Nei. Jeg tenkte Ååå, så liten å søt! Må pakke inn og passe på. Må klemme på. Legge i lommen og stryke på.

   Slett
 5. Hei på deg!

  Tror ikke jeg har kommentert her før, men har vært fast leser av bloggen din ganske så lenge nå! Blir alltid på glad når det kommer nye innlegg - uten tvil en av de mest underholdene bloggene jeg er innom.

  Tenkte også du ville like å vite at frøken fotballfrue konsumerer et minimum av 20 pakker tyggegummi per dag. Kanskje ikke så rart at hun skipper halve dagsbehovet sitt :)

  Ha en flott uke/helg! :)

  SvarSlett
 6. For en koselig hilsen! Hei Marianne. :D

  Da må jeg spørre deg hvilke andre blogger du leser, det er alltid spennende. Fortell fortell!

  Men hvordan vet du at Fotballfruen spiser 20 pakker tyggi? Da er det jo rett i spiseforstyrrelsesboksen med enveisbillett. Vi må lage en fun fact-spalte med alle rare ting som dukker opp der. Vet du flere rare ting?

  SvarSlett
  Svar
  1. Vel, et lite knippe av de daglige og beste bloggene må vel være.. sirivil, Kristine Solhaug (vi er fra samme by, forresten!), Cecilie Lykke, Emilie Olsen, dedication-Kristine, Kristine Weber.. Beklager for at ikke alle navnene er linket og klikkbare, men som ny kommentør (?) er jeg ikke sikker på hvordan man gjør sånt.

   Du det har seg sånn at venninna til min søster kjenner selveste fru Eriksen. Det mest snodige med at hun får i seg alle de 20 pakkene om dagen er jo at hun har jo innovermage. Og av så mye tyggis burde vel de fleste bli .. oppblåste? Jeg har dessverre ikke flere fun-facts enn det. Men om jeg skulle høre noe så er du den første som skal få vite det! :D

   Slett
  2. Cool! Takk for kjapt svar! Du trenger vel ikke linke, jeg kjenner jo disse så klart! Fy filler, du burde blitt spion med så nære relasjoner til selveste fotballfruen.

   Takk!

   Slett
 7. Åh! Hvordan kan noe både være 100% kakao og 2% sukker? Det blir 102% til sammen det. Jeg vet jo at man må gi 110% på trening (VÆR DAG) - men jeg visste ikke at det gikk med fysiske ting. (At "det hele" kan overstige 100%, altså)

  SvarSlett
  Svar
  1. Den lille Østlendingen05 april, 2013 10:29

   Helen. Nå har jeg vært i kontakt med daglig leder på Confecta. ZERO SUGAR. Niks og null. Men det er sukkarter - fordi det er KARBOHYDRATER. Så det er bare 100 prosent. Det eneste som er 102 % sikkert er at det aldri er noe som kan være mer enn 100 %. Håper du får en topp helg. Du bor ikke tilfeldigvis i Stavanger og vil være med oss på Yoga? Vi skal yte maksimalt - 110%.

   Puss och kram

   Slett
  2. Ha ha! Good point, Helen. ;)

   Slett
 8. Fotballfrue er en fin type, ja. Kan forresten tipse om hun kaller seg selv friluftsmenneske (ref. kommentarfeltet)

  SvarSlett
  Svar
  1. Er det sant? Ha ha, så kult! Jeg lo da jeg så henne i full Kari Traa-outfit og leste at hun hadde gått tur rundt huset i 45 minutter.

   Slett
 9. Syns fotballfrue kunne gitt godteriet til meg... Eller til deg, så kunne vi delt :D
  Og du må gjerne spise sukkerfri gele og sushi for min del, for det gjør jeg også, men ingen fitness på meg. Det hadde jeg aldri orket.
  Ha en fin fredag, helg og alt annet <3

  SvarSlett
  Svar
  1. Takk! Veldig hyggelig av deg. :D

   Og takk og lov at vi ikke må stille i fitness. Jeg så noen veldig skumle bilder hos lille Solhaug nå nettopp. Nei, la oss trene og spise og ha sunne kropper og mye moro. Juhu!

   God helg søte snille!

   Slett
 10. Følger spent med på BMI-diskusjonen i kommentarfeltet til ff. Hva mener chassi om dette?

  SvarSlett
  Svar
  1. Hei Annette!

   Takk for verdens beste spørsmål! Jeg så det selv i morges og venter like spent som du nemlig. :P

   Jeg mener at det er unødvendig å diskutere andres BMI, det må jeg bare si, men jeg la faktisk selv inn en kommentar da det stormet så voldsomt i forrige BMI-diskusjon. (Kommentaren kom ikke med dessverre. He he. Selv om den var hyggelig og oppbyggelig ment.)

   Les innlegget her: http://fotballfrue.no/2013/02/15/endelig-gjensyn/. Megaunderholdning! Lars Kristian kan være nokså bastant. ;-)

   Hvis noen hadde spurt MEG så hadde jeg sagt at anbefalt BMI i Norge regnes for å være 20-25, ikke 18,5-25, fordi vi generelt er større enn alle asiater. Så hvis fotballfruen har en BMI mellom 18,5 og 25 så KAN hun også regnes for å være undervektig.

   Her er norske bmi-anbefalinger: http://www.helsekostopplysningen.no/innhold/livsstil--helse/energibehov--forbruk/

   Hva mener du da?

   Slett
 11. Chassi og Anonyme Nina vestlending mener 20-25. Jippi!
  17,5 er anorektisk vekt, og 18,5 er bare en omgangssyke unna. Så for å beskytte seg selv mot en eventuell genetisk predisposisjon eller sårbarhet, er det fornuftig å ligge mellom 20 og 25. Men hva som er fornuftig er vel ikke det man er mest opptatt av alltid, dessverre.

  SvarSlett
  Svar
  1. Ha ha ha, så bra skrevet! En omgangssyke unna, du liksom. :)

   Så da er vi på lag? Topp.

   Er det du som er Nina vestlending? Siddislending?

   Ha en nydelig dag, miss Anonym.

   Slett
  2. Ja, jeg er Nina vestlending!

   Heretter kaller jeg meg NAV (Nina Anonym Vestlending). ;)

   Slett
  3. Hei Nina! Hyggelig å hilse på!

   Hvor kommer du fra i vest?

   Slett
 12. Hei kjære Chassi. I helga var jeg på fjellet og som kjent gjør klar fjelluft underverker for tankevirksomheten. DA kom jeg på at det hadde vært sykt kult om du gidder å bidra til denne:
  http://utsiktenidag.wordpress.com/
  bloggen. fordi blogging er bra, og ... jeg ikke vet om noen andre som har pratet så mye om gul sne i sitt liv som du har gjort den siste uka:p <3
  puss!

  SvarSlett
  Svar
  1. Hei kjære Inga!

   Jeg har ikke sjekket den ut engang. Will do! Jeg lider av en merkelig vårslapphet som bare får meg til å ikke rekke noenting av alt jeg har lyst til å gjøre, men det er veldig kjekt å bli spurt så jeg skal sjekke det ut.

   Hvordan går det hos deg? Du virker ikke vårslapp i alle fall. ;)

   Puss!

   Slett
  2. Hahaha! Di skrulle! Jeg kan ikke blogge om utsikten fra do vel? Men skjønner at du spurte. ;)

   Slett
 13. neiii jeg er våryr \o/ men det er nok bare fordi jeg har alle mine vinterkilo i behold.
  og visst kan du blogge om utsikten fra do! man kan blogge om _alt_ nå for tiden.

  SvarSlett

Les mer

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...