torsdag, mars 07, 2013

Bye bye!

Nå drar jeg og blir lenge borte, så dette blir oppskriftonsdag og slanketips og bla bla bla på en gang. Jeg skal krysse Jotunheimen og Filefjell og Skarveheimen på 12 skarve dager (skarve er et fjasete ord, det vet jeg jo, unnskyld), så nå er jeg uten internett og mobildekning nesten helt til påske.

Todd og jeg har talt teposer, og veid mat og klær, og pakket i en uke.

Det minste jeg kan gjøre er å legge ut min yndlingsoppskrift nok en gang (til glede for nye lesere), og det er oppskriften på kakaoyoghurt. Lunsj nummer en. Den kommer jeg til å savne på fjellet.

Den og appelsiner.

Det er veldig enkelt. Man tar en naturellyoghurt og rører inn kakao mens man spiser. Og så masse natreen, og kanskje kanel i starten, fordi det er vanskelig å røre kakao i en full yoghurt uten å søle. En appelsin passer fint til dessert, og da blir det 400 kcal inkludert appelsinen. Bra oppskrift? :D

Og så enkelt!
Kaloriinnhold er jo veldig UT, men jeg syns det er like spennende. Unnskyld igjen. Men altså, hvis jeg lager en Fotballfruevariant av kakaoyoghurten; med en boks seterrømme i stedet for yoghurt, så blir det 1100 kalorier inkludert kakao og appelsin! Juhu! Man trenger aldri å spise mer noengang!

Jeg er så kalorifri for tiden at jeg har fått kalorifri pannekakesirup. Shit.

Oh shit. Men det er ikke jeg som har kjøpt den.

Den smakte ikke som vanlig lønnesirup akkurat, men det smakte helt greit. Arme riddere er godt i alle fall. Det ligger en ridder under sirupen og kesamen og enda en i magen min. Mine arme riddere er alltid ekstra gule fordi hun som kjøper kalorifri sirup foretrekker egg uten eggeplomme, og på samme måte som noen unngår eggeplommer så vil jeg helst unngå å kaste mat. Påskegule arme riddere til meg, tjohei.

Kalorier og slanketips da. Jess. Fordi jeg fant en kul blogg i går som hadde laget en oversikt over 1500 kalorier, så vil jeg gjerne spre det videre. Bloggen fant jeg i kommentarfeltet til Fitnessbloggens artikkel om å spise sunnere i stedet for å spise mindre, der det var en som heter Tomas som protesterte mot å "øke inntaket av nøtter og sunt fett". Og det er jeg veldig enig i; det er mange som bøtter nedpå nøtter fordi det er så sunt, men som Tomas så nydelig oppsummerte, at spiser du dette:

1 avokado per dag
10 oliven per dag
20 valnøtter per dag ( et par never)
2 spiseskjer olje til dressing/stekning
1 spiseskje omega 3 olje

..som da ville vært "en passe dose sunt fett", så får du i deg 1000 kcal per dag. Og det er 75% av hva Tomas sine (og mine) kunder skal spise T.I.L.S.A.M.M.E.N. Ikke alle tilsammen nei, men hver og en.

"Jeg bryr meg ikke om hvilken metode man bruker, så lenge man når målet sitt noenlunde smertefullt."


Ellers har jeg lest hele pensum selv om eksamen er i mai. Jeg hadde veldig lyst til å skrive det på facebook i går, men jeg var redd det bli litt corny, sånn som "Klokken er 05.35 og jeg har løpt fem kilometer" Fornøyd er jeg i alle fall. Nå kan jeg gå på ski helt til midten av mai.

Jeg har ikke tatt antrekksbilde i dag, men jeg ser ut som summen av en gammel dongeribukse og en stor hettejakke, og kjempestore briller og sovehår. Høres det greit ut?

God torsdag! Håper alle har det bra! Jeg gleder meg til 10-12 timers dager på ski; til sol og snø og fremmede mennesker, og ubegrenset mat av alle slag. Jeg har pakket masse prottispulver til havregrøten, men åå-å, som jeg vil savne kakaoyoghurt og appelsiner og en super liten østlending som ikke spiser eggeplommer. Og bloggene ja.

Bye bye.

41 kommentarer:

 1. Den lille (ensomme) østlendingen07 mars, 2013 12:36

  God tur fineste turleder! Jeg gleder meg til statusoppdateringer underveis og bilder når du kommer hjem igjen. Fokuser på å overleve. Det er viktigst. Kom hjem igjen. Og SÅ kan du fokusere på å ha det gøy. Spise så mye nøtter og appelsiner en bare kan når man er skimaskin.

  Jeg savner deg allerede.

  SvarSlett
  Svar
  1. Du får meg til å grine, er det det du vil? Og nå får du meg til å trøstespise også. Jeg savner DEG.

   Slett
 2. God tur, herligste Chassi! Humrer og koser meg virkelig når du kommer med nye innlegg. Digger virkelig bloggen din! Håper dere blir heldige med været. Ikke misunnelig i det heeele tatt på lang fjelltur, 10-12timers dager med ski, sol, påskeføre, masse mat og herlige mennesker..:( Men skal ikke la sjalusien gå utover deg; KOS DEG! Jeg gleder meg på oppdateringer og ser frem til påska! :)

  SvarSlett
  Svar
  1. Hei herlige du som sier så mye fint! Tusen takk! Skitur blir topp. Hva skal du gjøre i påsken da?

   Slett
  2. I påsken skal jeg b.la på hytta i fjellet, gå LANGE skiturer, spise masse appelsin og kvikklunsj (kanskje prøve meg på kakaoyoghurt?), lete etter påskeegg (og forhåpentligvis spise påskeegg), kose meg i solveggen, få brilleskille, løpe lange turer på bare veier nede i bygda og generellt kose meg ;) Påska blir bra!

   Slett
  3. Den lille Østlendingen09 mars, 2013 06:59

   Marte? Hvilken Marte? Jeg beklager om du har sagt det før, eller om du er en Marte jeg kjenner godt.

   Høres ut som en drømmepåske! Men si ENDELIG i fra om d vil bli med oss og DNT fra Haukeli til Ådneram heller.

   Puss och kram

   Slett
 3. jeg synes den pannekakesirupen er delish ;D Ang sunt fett er jeg SÅ sløv. Stappet innpå meg 400g laks i går til kveldsen i håp om å fylle opp omega 3 kvota mi. lol. Hørtes egentlig befriende ut å ikek ha nett/mobil så lenge. Du må ha en kjempefin tur cassigirl :*

  SvarSlett
  Svar
  1. Hello Liller! Ho ho til å ta igjen det tapte fiskefettet. :D Jeg tar tran jeg, for ellers fins det ikke mye omega3 på grøt- og yoghurtdietten heller.

   Tusen tusen takk, det skal bli en super tur! :*

   Slett
 4. God tur!!! :)
  Hey, jeg spiste noe liknende til frokost ^^, Kakao, cottage cheese, kesam, kanel, vaniljepulver, philadelfia 5% og melkesjokoladepulver til en deilig sjokolademousse-gusj + macadamianøtter og en pære ved siden av. Det bruker jeg ofte som pålegg og. De siste dagene har jeg dekket omega3 med kapsler og en del peppermakrell (Fyr søren så ekkelt makrell blir etter å ha spist det noen dager på rad...). Anyway, det blir faktisk hyttetur på meg denne vinteren, selv om jeg må låne et par gamle ski hvor bindingene ikke egentlig passer de gamle beksømene som er halvveis opptygd av den ene katten min som tror han er en hun... Men bedre enn ingen ting.

  SvarSlett
  Svar
  1. Hei Friken! Takk! Prøv å blande cottage cheese og yoghurt en gang, da tar det helt av. Hva er melkesjokoladepulver? Mener du det som du anbefalte fra iHerb? Cool!

   Morsomt at både du og Liller trodde at jeg etterlyste mere fiskefett når jeg egentlig mente å være skeptisk til alle slags ekstrainntak av fett. Men ellers så er makrell det beste jeg vet etter yoghurt, siden du nevner det.

   Kos deg på hyttetur! Plis blog about it. ;)

   Slett
 5. Kos deg på tur, fine fine deg! Gleder meg til oppdatering fra turen din :)
  Og forresten, jeg blir SÅ glad for alle kommentarene du legger igjen hos meg <3

  SvarSlett
  Svar
  1. Den lille Østlendingen07 mars, 2013 23:04

   Cecilie: Nå som C er på tur, så tar jeg på meg oppgaven å takke for fine kommentarer. Du er både søt og nydelig - og har en utrolig flott blogg - så jeg er sikker på at alle kommentarene C har lagt igjen er velfortjente. Puss och kram

   Slett
 6. Neimen natreen da :O :O :O Man må få spise det man vil, men når man velger lav-kalori fremfor ekte mat, synes jeg det er så trist :( For lite kalorier betyr jo ikke at det er sunt, og mye kalorier betyr ikke at noe er usunt.
  Jeg tror liksom ikke kroppen klarer å fungere normalt til slutt jeg, hvis den blir servert fake mat. Da har den mye mye bedre av mye naturlig fett som den faktisk vet hva den skal gjør med :D Pluss at fett er godt :D
  Ikke meningen å være negativ på din fine positive blogg, men når jeg ser andre fremstille fake mat som grei mat å putte i kroppen, blir jeg så fryktelig lei meg!

  SvarSlett
 7. Den lille østlendingen07 mars, 2013 23:11

  RawFoodRagnhild: Hei! I fare for å virke helt "Lars Kristian" her - så må jeg forsvare C (som jo har reist og er uten dekning, og mulighet til å forsvare seg) - at det er JEG som er skyld i alle crazy zero-cal eksperimenter. Eg og iHerb. C testeR bare ut for moro. Hun har virkelig et ekstremt avslappet forhold til alt (tank gad) og ville neppe funnet på dette her på egen hånd. Hun spiser plommen og jeg hvitten - og er ikke redd for fett i det hele tatt. Jeg er redd for både fett og karbohydrater. Særlig fett og raske karbohydrater. (!) C går på ski og smiler fint mens jeg spiser zero-cal sirup og du løper rundt som en gal på jakt etter raw-food produkter. Jeg tror super-C vant. Puss och kram

  SvarSlett
  Svar
  1. Haha :D Nå ble jeg glad, for dette var så morsomt svar :D Godt å høre at C (:)) har bra forhold til mat, det er så fint! Jeg har jo egentlig ikke det selv :P Eller jo, fint forhold, men ikke avslappet!
   Det viktigste uansett er jo å spise slik mat føler er best for sin egen kropp og det varierer jo fra person til person!
   Jeg er redd raske karbohydrater seg (minus frukt, for de som teller med det i den gruppen), men minst like redd for kunstig søtning.
   Ha en fin dag :)

   Slett
  2. Den lille østlendingen08 mars, 2013 19:00

   RawFoodRagnhild: jeg er redd for mye og har ikke et avslappet forhold til NESTEN noe som helst. Den eneste jeg kan komme på i farten er at det er helt greit at bilen ikke er nyvasket. Ellers er jeg anstrengt i forhold til hår, kjønnshår(?), kroppslukt, jobb, sminke, klær, sko, bøker og mat. Selvsagt. Ikke proteiner av en eller annen grunn - og IKKE kunstig søtning. Les fitnessbloggen i dag du og. Livet mitt er limt sammen av super-C, stevia og walden-farms-sirup.
   Det virker litt stress med dette rawFoodOpplegget også.

   Du gjør dagen min litt morsommere i alle fall.

   Puss och kram

   Slett
  3. Hihi, det hørtes litt stress ut å ha et anstrengt forhold til alle de tingene, men jeg skjønner deg egentlig godt. Man kan få litt fnatt av alt. Jeg klarer feks ikke å bruke vannkoker, fordi de så sjeldent blir vasket innvendig, og det synes jeg er motbyydelig! Selv om det bare kokes vann i de!

   Og det er så rart, proteiner er faktisk en av mat-tingene jeg er litt "redd" for. Og det er KJEMPErart, siden det lovprises av alle og en hver. Jeg spiser det selvsagt- det er jo i alt- og jeg putter hampfrø i smoothies så jeg klarer å lure i meg litt ekstra. Spesielt nå som jeg har babis i magen. Men jeg liker ikke tanken på å spise mye protein.

   Av den grunn er jeg heller ikke kjempefan av feks Fitnessbloggen. Men jeg skal les innelegget deres om aspartam og andre søtstoff nå. Jeg er sikker på at jeg er 100% uenige med de!! ;)

   Og nei og nei! Raw food er ikke stress. Tror det er stress hvis man går fra mer normalt kosthold og rett over til raw food. Men for meg har det gått veldig gradevis. Vegetarianer da jeg var 12, veganer da jeg var 18, og så mer og mer raw food de siste 3-4 årene. Nå er jeg 25, og nå er det nesten bare raw food, men med plass til det jeg vil av ovnsstekte grønnsaker, varme supper og andre favoritter :)

   Ha en fin fredagskveld videre!

   Slett
  4. Ha ha til hele dialogen. :D Jeg tror raw food er megastress, men selv ville jeg stresset aller mest med å skulle forklare det i alle sammenhenger. Det må være pinlig nok å skulle nevne på allslags allergier man har, eller å stå over desserter og sjokolade når man er på besøk, men den dagen jeg må takke nei til mat som er kokt så kommer jeg kanskje til å dø av skam.

   Du er flink som får det til Ragnhild! Livet er for lett til å bare spise det man får servert.

   Slett
 8. og jeg løper rundt og leter etter ny BH!
  Etter C sine mateksperiment å bedømme tror jeg heller at hun er redd for kalorier og sånt, men når det gjelder å erstatte sukker (som effektivt er giftig) med søtning som kroppen ikke tar opp,
  støtter jeg C av hele mitt spydige hjerte.
  Sååå.. blonde- eller treningsBH?

  SvarSlett
 9. Den lille Østlendingen08 mars, 2013 19:03

  Inga: Hva ble det til? Blonde- eller SportsBH?

  Nei, C er ikke redd någe. Ikkje fett. Kanskje litt redd for HVITT SUKKER - men det er jo verre enn kokain spør du meg! Hva gjør du i helgen?

  Puss och kram

  SvarSlett
 10. Det ble ingen av delene... kanskje jeg trenger en runde shopping til uka;) i helga er jeg i vakre Nordfjordeid og nyter livet, utsikta og det som hører med. Helt uten sukker og raws! Du da?

  SvarSlett
  Svar
  1. Den lille Østlendingen09 mars, 2013 07:03

   Jeg skal først på Yoga nå. Bli Yogi med en kompis. Deretter lurer jeg veldig på om jeg skal drikke med dridas bare for å være unntaket som bekrefter regelen at jeg aldri drikker :/! Når turlederen er borte får jeg lyst å danse på bordet lissssom....

   Ka du tru?

   Slett
  2. Åh, ja! Borddans, det er jeg for. La oss ta ei økt borddans ved høve. Og så kan vi ta på oss pysjamas, fikse noe kesam-is med kalorifri saus og pepsi max og fortelle hverandre om alt vi er redde for <3 pissredd for, liksom. Hjeelp, polarbrød, salami og PRIM. Åh.. for en skrekkfilm.

   Slett
  3. Tenk at jeg gikk glipp av alt dette kule. Det er nesten den beste grunnen jeg kan komme på til å ikke være borte.

   Slett
 11. Jeg må bare si at det er en glede å lese om alt dere er redd for! :-D Neida, men det fikk meg til å føle meg ørlite grann mer normal! Relativt anstrengende å ha et så anstrengt forhold til så mange ting.

  SvarSlett
  Svar
  1. Den lille østlendingen12 mars, 2013 21:10

   Sunny Sunny Sunny: Jeg håper du skjønner at jeg er bittelitt over the edge på spissen der. Jeg vil heller si det sånn at jeg er en litt engstelig type. Risikoavers. Men ikke redd for alt. Jeg er mest at alt veldig glad i mennesker. Kan du forresten starte en butikk - som kan sende Nike Pro Tights til meg? Eg vil ha - men har får eg ikkje kjøpt :/ Gleder meg til å se deg i August! Er du klar for 4-fjells i mai? 4-fjells er det nye 7-fjells. Bare sånn oss i mellom.

   Slett
  2. Shit, da er det bare jeg som er redd for det meste da! :D
   Jeg meldte meg nesten på 7-fjells forrige uke for jeg var helt sikker på at jeg skulle få til noen uker i Bergen i mai, men nå ser det veldig lite sannsynlig ut! Jeg har ikke gitt opp håpet helt, men nesten. Utrolig upraktisk å bo i USA egentlig!

   Jeg sender deg Nike Pro tights any time you want. Du kan bestille til min adresse, eller jeg kan kjøpe for deg. Easy peasy!

   Slett
  3. Den lille Østlendingen14 mars, 2013 17:39

   Sunny: er det sant? Kan du bli min Nike pro provider? Du kan fortsatt angre - for jeg kommer til å benytte meg av tilbudet nemlig :/ Woho i alle fall. Nike PRO er BEST! Og Sunny må være den snilleste! Er det noe jeg kan sende deg - alt annet enn kinderegg visst. Det er de nazi på i US of A!

   Åh. Hva med 4-fjells? Er det lettere å komme hjem da? Men ser den altså - lang reise... Jeg kommer meg jo nesten aldri hjem til ØSTLANDET!

   Slett
  4. Klart det! Jeg sender deg adressen min på FB :-) Hvis dere tar med noen bokser makrell i tomat i august blir jeg overlykkelig! God helg!

   Slett
  5. Jeg gleder meg sånn til å treffe deg! Du skal få MASSE makrell! Det ville jeg også savnet om jeg skulle bodd i USA.

   Slett
 12. Den lille østlendingen12 mars, 2013 21:26

  Chassi: Du går glipp av MYE kvalitetsgreier her hjemme! SHIT. Vet ikke engang hvor jeg skal begynne! Fikk akkurat melding av Malin at Fotballfrue er på 4-stjerners middag PÅ TV!! (Hvorfor har vi ikke TV?) Kristine Solhaug bruker solariet som tallerken; http://kristinesolhaug.blogg.no/1363088458_bringebrfluff_og_svak.html Jeg har trent med Insictus. Hun var både yngre og penere enn jeg hadde våget å tro. Jeg har gått tur med supre Malin. Lux har spydd. Det har snødd. Jeg drakk meg full og har spist 14 bokser med mager Cottage Cheese. Det ble ikke gåsunger på de fine greinene jeg plukket, men det ble fin fine trollgrener istedet. Og så har vi fått oss en hårspray som lukter jordebær, og en sjokoladesirup HELT uten kalorier. Hvor lenge har du vært borte egentlig? Hele evigheten? Ja, og så holdt jeg på å glemme... de har ikek klart å velge PAVE ennå heller. Kom hjem igjen. Verden går under uten deg. Puss och kram

  SvarSlett
  Svar
  1. Hei pus! Tusen millioner takk for helt geniale oppdateringer! Jeg vil veldig gjerne være til stede neste gang du drikker deg full, jeg kan ikke skjønne at jeg gikk glipp av det. Danset du med kjolen over hodet?

   Jeg er sikker på at Inga er kjempepen, så det skulle jeg også gjerne fått med meg. Puss puss!

   Slett
  2. ikke la deg lure. Men jeg skal nok snike meg innpå deg en dag uansett! :)

   Slett
  3. Som for eksempel i Jotunheimens kremruter? Yeah-hey!!!

   Slett
 13. Den lille østlendingen14 mars, 2013 17:59

  Chassi: SERIØST. Skjønner ikke at du har tid å være på fjellet. Her SKJER det ting. Jeg nevner i fleng: Vi har fått en pave som heter Frans(!). Han er like imot homofilt samliv som alle andre paver før ham. Forgive me father for I have sinned. Jeg spurte Linn om hun ville være min syndenes forlater og Frans. Hun sa ja - og jeg oppfordrer deg til det samme.

  Fotballfruen reklamerer for treningsklær. Denne gang er det, hold deg fast, fargen korall som skal gjøre deg glad. Kristine Weber lager, hold deg fast, vaffel-pizza(!) mens hun reklamerer for lilla treningstøy og Solhaugen vinner ved å reklamere BÅDE for treningstøy og WEBER! Eg bli(r) heilt øvegjidde.

  Kom hjem. I am getting stupider by the minute!

  By the way: er det sant at dereSiddiser kaller oss østlendinger for drittlendinger? Og Shittlendinger? Og sørlendinger kaller oss padleårer....

  SvarSlett
  Svar
  1. Jeg vet ikke hvordan korall ser ut engang. Er det blått? turkisblått? Vaffelpizza coming right up! Klarer Weber det så klarer jeg det jeg også. Jeg begynner med å snekre et lite vaffeljern...

   Drittlendinger har jeg aldri hørt om. Vi spiser jødekaker og negertær, men har bare godt å si om østlendinger. <3

   Slett
 14. Den lille Østlendingen16 mars, 2013 07:16

  Chassi: God lørdag. Du er still in the middle of ingen dekning - og langt utenfor allfarvei. du bør endre blogheaderen fra "går mye i fjellet" til bor i fjellet, men går innimellom tur i Stavanger. Ok?

  SvarSlett
  Svar
  1. Ok. God onsdag! Godt å se deg igjen!

   Slett
 15. Chassi: Gi den lille Østlendingen skribentrettigheter på bloggen neste gang du stikker ok?^^

  FORRESTEN! What happens when the pope resigns?

  another one popes up! XD Hahahahahahaha

  SvarSlett
  Svar
  1. Vet du hva, det SKAL jeg! Håper hun vil blogge!

   Ha ha til paven. :D

   Jeg hørte du var en tvers igjennom megakul person forresten. ;)

   Slett

Les mer

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...