onsdag, mars 20, 2013

Langtur Jotunheimen Skarveheimen

Heeei! Åh, så godt å være tilbake! Hva er nytt siden sist? Jeg har skjønt at vi har fått en ny pave og at noen har hatt sex på Paradise, men jeg har ikke rukket å se det ennå. Og så har jeg hørt at korall er den nye fargen som skal gjøre meg glad, og at Fotballfruen har vært på firestjerners middag og at Kristine Solhaug bruker solsengen som tallerken. Men det er sikkert mer. Jeg har vært uten dekning i to hele uker.

Nytt hos meg er at jeg har gått langt på ski, og jeg har kjempelyst til å legge ut alle bildene.

Hei! Det har vært bikkjekaldt i Jotunheimen!

Men se så fint.

Jeg har fått erfare sastrugi. Verdens kuleste ord som står for verdens kjedeligste snø.

Og små søte hytter som Sletningsbu.

Og Olavsbu. (Jeg har vært på toppen der til høyre!)

Og fulle jenterom på Sulebu. (Hun litt anorektiske til venstre er ikke med oss.)
Fulle frokostbord med sinnsykt mye mat og store matpakker.

Som likevel ender i en slankekur ser jeg i speilet etterpå.

Jeg prøver å være Cecilie Skog.

Vi har gått lange dager i lange rekker.

Først femten så fjorten og så tretten helt til mål.

Fra morgen til kveld i vind og i mørke.

Men fantastiske landskap og ingenting annet å tenke på enn hvor er vi nå og hvor skal vi gå.

Og hva er vel bedre enn det!

Ruten denne gangen har vært fra Gjendesheim til Glitterheim, Spiterstulen, Olavsbu, to netter på Fondsbu, Sletningsbu, Sulebu, Bjordalsbu, Iungsdalen, og til Myrland. Jotunheimen, Filefjell og Skarveheimen. Det fins ikke kulere ferie enn dette, det er som å skru av hele verden og putte seg selv i et vakuum. Ingen mobildekning, ingen å snakke med, ingen nyheter. Vi bare står opp og spiser og går og går og går. En dag gikk vi oss vill og rotet rundt i kuling og mørke, og da var jeg redd, for fingrene blir så kalde at når jeg virkelig trenger vindsekken så er jeg så handikappet at å hente fram en vindsekk føles like umulig som å plutselig skulle snekre en hytte; men ellers har vi kost oss. Jeg har frosset bort en bit av nesen, men jeg har alle fingrene i behold, for nå har jeg lært å gå med tre par votter, to stillongser, to ulltrøyer og to luer (pluss balaklava) på en gang. Vektnedgang ble nesten en nødvendighet for å kunne putte så sinnsykt mange klær på seg på samme tid.

Jeg kom hjem i går og har allerede spist så mye kakaoyoghurt at jeg er kvalm, men mens jeg spiser så pakker jeg sekken på ny, for snart er det påske og neste tur starter på lørdag. Med den lille østlendingen og et påskeegg i sekken! Hurra hurra. Håper dere har det bra! Kjempeklem fra meg.

(Dagens søketreff på bloggen: Er chassi og fotballfrue venner. -Ja.)

35 kommentarer:

 1. VELKOMMEN HJEM CHASSI <3 <3 <3
  Det SER helt nydelig ut å være på skitur, men jeg fryser bare av å lese hvor mye klær du måtte ha på deg. Det har vært kaldt her nede i dalen også ser du...Men vi har kunnet sitte inne å se på Fotballfruen. Jeg har brukt opptaksboksen flittig, slik at jeg kunne lokke deg og den lille østlendingen til ett lite te, katt, strikke og se på teve-besøk ;-)

  Stor klem

  SvarSlett
  Svar
  1. Jippi!! Det er det beste forslaget jeg har fått på L.E.N.G.E! Det vil jeg! Vi! Det er jo en drømmedate. Tusen takk for en nydelig pingvin også, snille fine. Den skal rammes inn og henge på veggen. <3

   Slett
  2. Den lille Østledningen22 mars, 2013 07:57

   Malin: Jeg vil SÅ veldig gjerne komem å se på Fotballfruen! Katt, strikking, te og aller mest skravle med nydelige du! (Ja, og Chassi da!)

   Puss och kram

   Slett
 2. Hjertelig velkommen tilbake Chassi! Har gledet meg på oppdatering fra deg ;)
  Ser ut som du hadde en superduper tur, og jeg skulle veldigveldig gjerne ha vært med. Men jeg får ta igjen ski/hytte/lang turene i påsken.(Ikke lenge igjen nå!) Håper på å bli like heldig med været som det ser ut som dere har vært!
  Nå må du være riktig flink frem mot lørdag til å samle kreftene igjen. Spise godt og hvile godt (om mandelgrøten til fotballfrue skal testes ut, er dette kanskje rett tidspunkt?).
  Morsomt med oppdatering (drømmer meg bort i bildene) og gleder meg allerede på nytt blogginnlegg! :)

  SvarSlett
  Svar
  1. Hei Marte! Så søt du er! Kunne du blitt med? Tenk hvor kult det hadde vært! Jeg fikk nettopp ennå en. Plis se om det kan friste: http://www.dntoslo.no/fellestur/activity.php?ac_id=44979&fo_id=7173. :P

   Hvor skal du gå i påsken?

   Klem!

   Slett
 3. tror du har fått med deg det meste.. jeg har fått ny header også mens du har vært borte!! ;D håper du har hadd en fin tur. Så friskt ut. Nå får du fete deg opp igjen *suss*

  SvarSlett
  Svar
  1. Ha ha ha, så bra! Og hvilken nydelig header! Jeg feter meg just nu. Spiser is og gulrøtter med peanøttsmør.

   Suss tilbake! :*

   Slett
 4. Hipp hurra for hjemkomst! Godt med oppdateringer fra deg også, flinke turgåer (skier?) :-)

  SvarSlett
 5. Haha, hun litt anorekstiske til venstre, godt hun ikke var deg!
  For en flott tur, vurderer å melde meg inn i DNT for å ha mulighet til å oppleve noe liknende når jeg blir flinkere til å gå på ski ;)

  Nina (ny leser)

  SvarSlett
  Svar
  1. Ha ha ha, er du gal! Jeg håper du melder deg inn i DNT for det fins utrolig mange muligheter og mange gode tilbud der. Du trenger ikke være flink å gå på ski, du velger bare de lette turene (i starten). Plis do! Og hold meg oppdatert!

   Charlotte.

   Slett
  2. Den lille Østlendingen22 mars, 2013 07:56

   Hei NINA NY LESER /ANONYM!

   Så uendelig kjekt med spennende nye folk! Hvem er du? Og hvordan snublet du inn her? Liker du og grøt? Og turer? Har du katt? Hvor bor du? Liker du kaffe eller te best? Handler du på iHerb? Er det noe spennende du vil fortelle som jeg ikek har spurt om? Har du for eksempel blødd neseblod helt uten forvarsel før?

   Puss och kram

   Slett
  3. Hei!
   Takk for varm velkomst! Jeg er Nina vestlending som bor i Oslo, også sammen med en østlending, og hun liker katter. Jeg klør av dem, dessverre.
   Tror jeg fant bloggen via en link om brød i schlemmertopf. Oppskriften henger på kjøleskapet nå, og venter på å bli brukt. Gleder meg til ånden kommer over meg!
   Er ikke så enormt glad i grøt, men spiser mye brød og generelt mye karbo, prøver meg på en liten motvekt til all avocadoen og skyren som er rundt meg, og synes jeg lykkes greit med det. Men må innrømme at sånn poppy-seed-lemoncurd-grøt laget i ovnen (hvis det finnes) virker fristende.
   Har altså ikke katt, men et lite barn på vei (gud, det var rart å skrive det!), det klorer ikke så fælt foreløpig ;)
   Liker en kaffe for dagen, og mye forskjellig te, men ikke lipton i pose. Handler ikke på iherb, og driver ikke med sukrin/stevia/pepsi max etc. Av og til gojibær og litt mandler.

   Har aldri blødd neseblod! Men sklidd noe skrekkelig på isen _helt_ uten forvarsel, og det var jammen dramatisk nok.

   Gøy blogg! (jeg har ikke selv)
   Nina

   Slett
  4. og så liker jeg å løpe!

   Slett
  5. Den lille Østlendingen23 mars, 2013 06:39

   Hei Nina vestlending. Du er SÅ velkommen! Kan jeg spørre om hvor gammel du er og? Og Østlendingen du bor med? Og hva du gjør når du ikke løper eller spiser carbs? Sjekk ut LARAbars på iHerb. Puss

   Slett
  6. Hei igjen!
   Takk!
   Jeg er 33 og bor med østlending på straks 30.
   Henger det meste av tiden på psykologisk institutt for å bli psykolog. Jeje!

   Skal sjekke ut LARAbars, lover. Blir jeg hekta?

   Nina

   Slett
  7. Den lille østlendingen31 mars, 2013 08:30

   Nina! Jeg har verken glemt deg eller er overlegen - jeg har bare blitt kidnappet på langtur!! Har du testet LARABARS? Du blir hektet. Skikkelig skummelt. Psykolog!! SÅ kult! Det var mitt andrevalg på stuidelisten i sin tid - men har egentlig lovet å ta psykologi grunnfag med ei venninne - just for fun. Har du noen bra bøker å anbefale? Sånn psykologi for dummies? Hvorfor jeg er den jeg er? PÅ NORSK? :) Er Østlendingen på 30 -kjæreste eller venninn? Åh. Skulle ønske du hadde egen blogg. Puss och kram

   Slett
  8. Du virker MEGAKUL, Nina!! <3

   Slett
  9. Hei igjen!
   Så gøy med kommentarer!
   Jeg har dessverre ikke testet larabars, men skal komme så langt i løpet av våren. I stedet har jeg spist bolle med smør og brunost. Det var godt, og så er det jo lørdag :)

   Psykologi grunnfag er interessant, men ofte tror jeg det er mer metode og pugging av feks hvordan øynene oppfatter lys etc enn det mange ser for seg på forhånd, og kanskje man blir litt skuffet. Men det er masse interessant også, så klart!
   En bok som forklarer hvorfor DU er DEG hadde vært gøy å ha, jeg har tenkt på hva slags bok det kunne være... Må komme tilbake til det.

   Så flinke dere er til å gå på tur, jeg har bare lest til eksamen i hele påsken, og vet ikke om jeg er blitt noe klokere av den grunn. Men nå er det vår og straks snø- og isfritt, og jeg og bollemagen kan gå masse tur i marka uten å skli på oss bekkenløsning!

   Østlendingen min er kone. Hurra!

   God helg til dere! Megakule begge to <3

   Slett
  10. Den lille østlendingen06 april, 2013 17:01

   Hei fineste anonyme Nina Vestelending.

   Bolle med smør og brunost høres ut som en skikkelig lørdag, sånn som lørdager skal være.

   Jeg tror plutselig det har skjedd store endringer i mitt lille kosthold i dag. Helt uten at jeg var klar over det selv, så spisete jeg visst veldig feil og ensformig. Så nå lurer jeg på hva jeg skal velge liksom... Kanskje jeg kan kaste meg på etterdønningene av Fedon-bølgen? Hva er det nye kule liksom? Sånn rent bortsatt fra å være "casual about it" sånn som alle de maniske blogge-bertene.... hmmm. Jeg er nesten sikker på at jeg har funnet ut av det til i morgen.

   Lara-bars MÅ du bare teste. Med iHerb ETT tastetrykk unna så burde jo det være NADA problem. Problemet er kanskje heller HVILKE du skal velge. Det finnes X-ANTALL ulike varianter nemlig. Gi tilbakemelding når du får testet ut er du grei :).

   Herremann - er Østlendingen din kone! Det er det SØTESTE jeg har hørt på lenge. Bollemage? Bekkenløsning? Du driver ikke å "bodybuilder" på skikkelig vel?

   Åh. DU virker kul. Jeg venter i spenning på boktips - boken om skal revolusjonere livet mitt. DET blir stas.

   Håper du og kone-Østlendingen din får en aldeles UTMERKET lørdag.

   Puss och kram på all slags sett og vis

   Slett
 6. nei uff, man skal ikke le av sånn. (og jeg _vet_ at det ikke heter anorekstisk).

  Nina igjen

  SvarSlett
  Svar
  1. Jo, det kan man. Det er de tjukke man ikke kan le av. ;)

   Slett
 7. det er virkelig kjempebra at du storkoser deg på tur altså, men måååå det være så lenge? chassitørke er ganske kritisk! men nå er jeg godt hydrert for ei stund. hvertfall til i morgen (det var en snill anmodning om at du må si noe morsomt igjen før du drar på påsketur).
  god påske<3

  SvarSlett
  Svar
  1. Du er så søt at jeg tenkte i hele natt på om jeg kunne hoste opp noe mer før påsketur, men jeg er helt tom. Jeg sitter på sofaen og spiser sinnsyke mengder mat. Jeg skulle gjerne lagt ut sånne Kristine Solhaug-bilder som viser hvor stor jeg blir når jeg spiser store mengder mat, men akkurat det kommer aldri til å skje. ;)

   Hvordan går det med deg, kjære Mari?

   Slett
  2. ok da, det er greit. du skal få slippe å tvangshoste, er så ubehagelig. jeg krever heldigvis ingen matbebi-bilder heller. men koselig å utveksle litt gloser i kommentarfeltet:)
   for å oppsummere meg selv, så kan jeg jo si at det har vært bedre! men med det så kan det jo egentlig bare gå oppover herifra. også du: dine blogginnlegg gjør tankene mine glad. og hodet mitt litt mer glad. du er bra.

   Slett
  3. Du er også bra. Ingenting gjør meg mer glad enn at du ble glad. Håper du har hatt en fin påske, fine du.

   Slett
 8. Den lille Østlendingen22 mars, 2013 08:01

  Chassi: TAKK OG PRIS FOR AT du kom tilbake NESTEN like hel. Den lille delen av nesen som mangler synes nesten ikke i det hele tatt(!)

  Hva tenker du på AKKURAT NÅ?

  Vi kan godt kjøpe en blomst å stikke oppom bestemor ittepå? Si glad påsk? Ka du tru?

  Puss och kram

  SvarSlett
  Svar
  1. For en god idé! Akkurat NÅ tenker jeg på hvor bra du er. Vi rakk ikke blomst til bestemor, men nå møter jeg henne på hytta og da blir hun nok glad. Jeg kan ta med restene av påskekjeksen..?

   Slett
 9. Kjære Fjellreven! Vet du når Chassibloggen er aller best? Når man er syk på sjette dagen, hoster hele natten, og sover nesten ingenting, og lurer på om det kunne vært en god idé å ta en van Gogh, bli kvitt plagsomme ører, og evt nese og bihuler med det samme! Da er chassibloggen god å ha. Blogg mer, om hva som helst. Takk for meg, over og ut. Shit, ikke rart man må vise leg for å kjøpe hostesaft i dette landet!

  SvarSlett
  Svar
  1. Ha ha, Sunny! Ble du full på hostesaft? Jeg gleder meg helt sykt til å treffe deg i New York. Jeg skal prøve å pønske ut noe bloggefjas for å gjøre deg glad, men kom gjerne med tips.

   Slett
 10. Jeg har nettopp oppdaget denne bloggen.
  Jeg ELSKER den. Har lest samtlige innlegg nå.
  Og det er hygge, det er lykke. Du er så god med ord.
  Takk!!

  SvarSlett
  Svar
  1. Den lille østlendingen31 mars, 2013 08:32

   Hei Gøril! Så kult at du har lest SAMTLIGE innlegg. Det har eg og. Hvilket likte du best? Har du noen favoritt? Puss och kram

   Slett
  2. Hei Gøril! For en utrolig fin hilsen! Nå ble jeg glad. Tusen tusen takk og fortsatt god påske til deg. Stor klem!

   Slett
 11. God påske Chassi! Håper du koser deg på tur :-) og jeg gleder meg til neste blogginnlegg fra deg. Nyheter du kan glede deg til: fotballfrue har spist høykarbo-påskeegg med b.l.a Freia melkepåskeegg! (WOW! Jeg trodde lavkarbo-godteri smakte mye bedre??)
  Det fortjente et eget innlegg kalt "Time for a sugar kick". Og hun ble kvalm. Også fikk de kritikk for å spise godteri med palmeolje, men da diskuterer LK kraftig, og påstår at palmeolje ikke er skadelig for helsa, men for miljøet. Mye man går glipp av når man er på tur!

  SvarSlett
  Svar
  1. Hei kjære anonym! Jeg så det! Jeg leste alle kommentarene og selv om det var sent og jeg var trøtt så ble jeg fristet til å sjekke alle de tusen kildene til Lars Kristian, bare fordi han skriver så mye rart. Er ikke palmeolje satan in disguise?

   Håper du har hatt en nydelig påske du også! <3

   Slett

Les mer

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...