søndag, november 07, 2010

Det vondeste i verden

Nå har jeg testet glutamin, hurra, and this is how it went. (De som ikke har testet glutamin kan google det og se at dette smaker veldig vondt.) Da jeg ble advart av Elisa som mente at det var det verste hun hadde opplevd, var jeg sånn Høhø, det går fint, jeg liker alt! Men... Høhø, nå ser jeg at det gjør jeg ikke likevel. Så sykt vondt! Først lo jeg da jeg luktet oppi boksen. Eller, ikke oppi. Man behøver ikke stikke nesen ned i boksen for å ane at dette er ganske ille, men jeg luktet på boksen som jeg holdt på en armlengdes avstand og lo høyt helt alene, for haha, tenk at noe kan lukte så vondt.

Jess, det må jo være en utfordring.

Så blandet jeg det i vann og fun light før trening og tømte det raskt ned før jeg gyste og fikk en liten frysning på ryggen. Sykt. Så tenkte jeg at det nok ville bli bedre i shaken etter trening og blandet det med bananpulver, men wohooo, det var vondt. Det var så vondt at jeg ba alle rundt meg om å lukte på dette nye rare. (Kriztina var rundt meg, men hun ble hverken sjokkert eller imponert.)

Ny dag, nye muligheter: Jeg blandet glutamin oppi frokostgrøten. Det var ikke så lurt for sterke smaker blir sterkere av å varmes. Jeg prøvde også å blande med større mengder fun light, men nei. Tre dager har gått og nå ler jeg ikke lenger, det er allerede litt mindre morsomt å få i seg dette vonde. Nå åpner jeg boksen mens jeg biter tennene sammen og lager en usexy rynke på nesen.

Tøffing: "Jeg har prøvd å bare ta en skje og stappen i kjeften... aldri mer... hehe."

På nettet handler diskusjonene om hvordan skal man få i seg dette, eller enda verre; hvordan man kan kvitte seg med lukten av død som setter seg i shaken. Det tenkte jeg ikke på. Det betyr at jeg må kjøpe nye shakere når jeg har brukt opp boksen.

Hvorfor da: Aminosyrer er de byggesteiner som bygger opp proteiner i kroppen. Det finnes 20 forskjellige aminosyrer hvis egenskaper skiller seg; en spesifikk aminosyre er nødvendig f. eks. til vedlikehold av leddbrusk mens en annen stimulerer muskeltilveksten og en tredje aminosyre gir lynrask muskelenergi og minsket mental tretthet. Dette var fra Gymgrossisten. Glutamin er i alle fall en effektiv aminosyre som gir pump og mindre tretthet.

Min erfaring: Det prikket fint i musklene da jeg trente nedtrekk, sittende ro og pullups i dag (med broremann og kjæresten, hyggelig!), og det har jeg aldri opplevd før, så da må jeg gi glutaminet æren for det. Det må ha vært den ekstra pumpen jeg kjente.

Annet: For å gjøre det vondeste i verden enda verre så er det umulig å blande glutamin med vann eller noe annet av blandingene jeg har prøvd. Det flyter opp som gule klumper og da må man le igjen, vondt og stygt på én gang.

Konklusjon: Jeg tester bare for gøy så jeg burde ikke klage, men det finnes dem som bruker glutaminpeptider on a regular basis og ødelegger den gode shaken sin dag etter dag. Så konklusjonen blir... Respekt til dem. Jeg er ei pingle.

Andre som har prøvd? Finnes det noe vondere eller er dette vinneren?

Se den stygge rakkeren.

20 kommentarer:

 1. Heh, er det på sin plass med et aldri så lite "I told you so"? Jeg trodde helt oppriktig at du skulle klare det, med tanke på hva du ellers får i deg. Fint at du påtar deg oppdraget med å finne noe som nøytraliserer smaken av - ja - død, jeg venter spent på fortsettelsen.

  SvarSlett
 2. Åh, den hadde du ventet! Jeg tror ikke lenger at du trodde jeg skulle klare det... Det kan jo ikke sammenlignes med lever, lunger eller tran, som jeg spiser og drikker med den største fornøyelse. To be continued. :)

  SvarSlett
 3. Nå står det ganske klar anbefaling alle steder om å blande det ut i yoghurt siden det ikke løser seg opp i vann da. ;)

  Jeg blander det først ut i yoghurt, og så blander jeg yoghurten ut i shake sammen med melk. Da dreper det smaken greit. Funker også fint i smoothie hvis du har i banan og yoghurten da. Bananen dreper en del av den ekle smaken fra glutaminen. :)

  SvarSlett
 4. Shit. Du også?! Hvorfor tar du det, og tar du andre aminosyrer i tillegg? Hva slags effekt får du?

  Tusen takk for tipset! Jeg pleier ikke å kjøpe yoghurt (jeg spiser den bare opp) så det var derfor jeg testet med grøt, men banansmoothie var lurt!

  SvarSlett
 5. Denne kommentaren har blitt fjernet av forfatteren.

  SvarSlett
 6. Tar Amino-pro også. Skulle egentlig ha den flytende amino-pro til gymgrossisten, men fikk tilsendt pulver i stedet ved en feil.

  Tar det for å påskynde restitusjonen, øke trykket, redusere muskelnedbrytning og øke muskelvekst. Om det funker vet jeg jo ikke, men jeg innbiller meg at jeg har litt mer trøkk, og jeg har hatt en veldig god utvikling de siste ukene, så det er jo lov å håpe?

  Føler også at restitusjonen har blitt bedre, men hvordan skal man egentlig måle noe sånt?

  SvarSlett
 7. Jeg leeeer! Kommer i hvertfall ikke til å prøve det etter denne posten! :-D

  SvarSlett
 8. Maije: Kult! Jeg har hatt masse energi disse dagene men det er alltid vanskelig å vite hva det kommer av.

  Amino-pro vet jeg ingenting om. Tar du det samtidig?

  Julie: Mission accomplished. Neida. Det er morsomt at folk strekker seg så langt for små forbedringer, selv har jeg et hav av preparater igjen å teste. :D

  SvarSlett
 9. Jaja. Knebind er også vondt. Men de VET jeg at fungerer :P hehe.

  SvarSlett
 10. Amino-pro tar jeg rett før og umiddelbart etter trening, sammen med kreatin. Amino-propulveret smaker appelsin, ganske friskt og godt egentlig. Føler det gir et ekstra lite energikick, i tillegg til at det jo skal redusere muskelnedbrytinga under økta.

  Jeg finner vel kanskje ut om det hjelper den måneden jeg er i Australia? Tviler på at jeg drasser med meg masse kosttilskudd dit. Man kan jo bli litt skremt når man ser Border Security. ;)

  Merker jeg forskjell da, så kan jeg jo kanskje tillegge det mangelen på kosttilskudd? :p

  SvarSlett
 11. Hjelp, gjelder dette også glutamin fra PF?? Såfall gruer jeg meg til den kommer, haha..

  SvarSlett
 12. Hehe, could have told u ao;) Den smaker dørmatte!

  SV:Hahaha, søta...Helt sikkert..venter nok på deg vettu berta!;)

  SvarSlett
 13. Det begynner å bli litt bedre nå, it grows on me, så plis prøv, Maria. Jeg føler meg som fyrverkeri på trening for tiden, det KAN jo være derfor. :P

  SvarSlett
 14. Andre ting som er fine å dempe smaken med, sånn bortsett fra at man faktisk blir mer vant med den etter hvert, er nescafé espressopulver eller kanel. :)

  SvarSlett
 15. Kjempelurt!! Det skal jo helst passe i en shake siden jeg tar det før og etter trening, så supre tips! Er du med på kaffe neste helg? :P

  SvarSlett
 16. Morgenshaken min består nå av glutamin, yoghurt, proteinpulver, litt melk og espressopulver, og i kveldsshaken bytter jeg ut espressoen med kanel. Null ekkel smak. :)

  Jeg skal oppover til gamle hjemtrakter den helga. :/ Er bedt i 30-års dag til en kompis jeg ikke har sett på evigheter.

  SvarSlett
 17. Nei!!! Det finnes ingenting verre!!! Hadde kost meg med tredve bokser tunfisk fremfor glutamin, pføy og herk! Men funker føler jeg at det gjør :)

  SvarSlett
 18. Heei! Ja, ikke sant?! At det funker altså, jeg syns også det! Men det verste er at smaken nå har blitt ganske okei, nå bare rister jeg glutamin med vann og drikker det som det er med klumper og alt. :P

  Bruker du noe mer, sterka?

  SvarSlett
 19. Tok dette stoffet ei stund da jeg ble anbefalt i forb. med "jumpers knee"-skade. Mixa det i whey shake. Må bare tenke at dette er til nytte, ikke for at det er godt liksom..som så mye ennet ;)

  SvarSlett
 20. Det var kult å høre, at man får anbefalt glutamin til belastningsskader!

  Jeg har blitt så vant til smaken at jeg har kjøpt en ny boks og havnet på glutaminkjøret nå. Innbiller meg at det virker jaffal. :)

  SvarSlett

Les mer

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...