mandag, mars 24, 2008

Men påsken var ikke slutt!

Kjære dagbok, min 25. Songesand-påske er forbi. Måtte den komme like plutselig tilbake neste år.

Onsdag altså: Raka vegen fra jobb til halv-to-båten med Maren og Eirik. Årets påskekrim i sekken heter Brannvegg og er av Henning Mankell, den skal vise seg å være helt okei. Brannvegg ville jeg helst oversatt til Brannmur, ettersom det er det det er snakk om, klassisk datasnusk.

Skærtorsdag: Vi går til Pilt-Olas heller med Tore og Alf-Inge. Pilt-Ola heter så fordi han haltet, men han er også kjent for å ha smuglet reinsdyr fra Russland. Tradisjonen tro brenner vi bål og griller pøler. Finner også en ny vei hjem hvor vi krysser elven til skolehuset. Oooo, det er en stor elv! Det er kaldt-kaldt på Songesand. Vannet fryser, ingen får dusje.


Langfredag: Fredags var hele tiden ventet å bli en ruskedag. De sprekeste dro til fjells, de lureste ble igjen hjemme. Veien er gjensnødd og stengt. Se så spreke vi er!


Vi måtte gi tapt mot blesten på fjellet, men tok nisten med inn til Songedalen. For det er en velkjent sak at appelsiner smaker best i blest.

Påskeaften: Den fine dagen! Jeg får bli igjen på fjellet mens far henter bestemor og sender Maren hjem til arbeids. Planen var å få sitte på ned igjen etter hvert, men vi møttes aldri. Jeg måtte gå hele veien hjem med ski og staver i armene. Heldigvis var jo været veldig bra. Lammelår til middag.1. Påskedag: Bestemor og alle drar til Folkehjelpshytten der Eirik og superchassi går skiløypå til Sandvatn. Eirik kjører steinhardt og gir superchassi gangsperr. Mer kakao og Gjende med sjokolade. Jeg drar så til Songedalen for natten, sprengfyrer i iskald hytte og koker havregrøt. Det går så klart dårlig med påskenøttene uten min hjelp.


2. Påskedag: Tusler hjem i snøen fra Songedalen. Takk for seg!

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Les mer

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...