mandag, mars 03, 2008

Den stora utmaningen
Der var det gjort! Nå skal jeg ikke trene mer i hele år! Her er rapporten fra Vasaloppet 2008.
Bouvet og Oslo Sporslager kjører til Sälen Högfjällshotell fredag kveld. Lørdag tester vi ski, måler gli og diskuterer smøring og fluorpulver.


Aukland-brødrene er megakjendiser i Sälen, utrolig kult at de klarte å gjennomføre planen med gull til Jørgen og Anders like bak. Vi bruker forresten samme smøreteam.


Den store dagen starter klokken 05.00. Det gjelder å få en god plassering i sitt startsled. Jeg starter i led 9, som betyr seriøs stampekø den første milen. Smørerne topper festet med noe som skal hjelpe oss gjennom nattens nysnø. Det skal vise seg å være nytteløst, føret suger.


En ekstra grunn til å komme kjempetidlig ut er dokøen. Her mistet jeg nesten startskuddet. Etter en god halvtime i denne køen var det for sent å levere bagasjen til målområdet, hvilket skulle føre til at jeg måtte hente bagasjen min i gutteleiren, mistet middagen og fikk dusje på et toalett i guttegarderoben.


Ny kø til startled. Kribbel kribbel nå.


Et ikke-så-lite problem var å finne igjen skiene vi hadde stablet så fint i startområdet. Panic attack! Jeg ble tipset om et par ensomme ski i kaoset etter at startskuddet hadde gått!


Nærmer seg nå, vi varmer opp med Friskis og Svettis.

Og hva kan man si om løpet?. Det var jo langt. Og føret var først glatt for så å bli slaps. 10 000 mennesker gikk foran meg og ødela alt som hadde vært et spor før start. Den første milen gikk vi i kø, tråkket på hverandres ski, knakk staver og falt i massevelt. Jeg måtte ta to smørestopp med VR75 for å forsøke å få feste. Jeg drakk 5 liter vann, blåbærsuppe og sportsdrikk, spiste to karbobarer, to boller og en flap jack.

Publikum var bra! De heiet på Norge fordi jeg hadde et flagg på lua. Mange hadde kommet til løpet i snøscooter og tente bål i løypa. Litt Lillehammer-stemning. Plasseringen ble jo forferdelig dårlig, men jeg hadde intet annet mål enn å fullføre. Etter løpet sto Bouvet-bussen klar til å kjøre oss hjem, jeg ankom hotellet klokken 02.30 i natt og er kvalmtrøtt.

7 kommentarer:

 1. Sinnsykt imponerende! Stor applaus til deg!

  Ps. Denne får du meg ALDRI med på!

  SvarSlett
 2. Jan-Erik Larsen03 mars, 2008 12:52

  Kanonbra, Charlotte! Gratulerer med gjennomføringen.
  Du er vel klar for Sesilåmi til søndag?

  jan-erik

  SvarSlett
 3. Ohoi!

  Takk, snille dere! Sesilåmi ja.. Øh.. Joda, klart det. :)

  SvarSlett
 4. Gratulerer! er veeldig imponert!!
  Så innspurten "live" på web-tv, dristig sporskifte rett før mål :-)

  Hilsen
  Geir

  SvarSlett
 5. Gratulerer så mye.

  Har hørt at du allerede har planlagt deltagelse i Ålesund nyttårsmaraton,
  vi stiller med varm saft underveis :)

  SvarSlett
 6. Øy, jeg vil også se spurten på webtv! Så du jeg raste forbi fire andre der!? Send link!

  Oa, du kan sende link til maraton. Eller heller bli med å klatre, jeg er i Oslo igjen. :)

  SvarSlett
 7. Her er link til den spennende innspurten :) http://svt.se/svt/road/Classic/shared/mediacenter/index.jsp?&d=82122&a=1073163&lid=puff_1072970&lpos=extra_0 Velg din Målgång 2008 og så Målgång 18:00-19:00. Etter 40 min Slipstream'er du forbi køen og spurter inn :)

  SvarSlett

Les mer

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...