søndag, juni 21, 2015

Treningsuken

Bare fordi det var sånn jeg skulle ønske at alle treningsukene var. Hvis noen spurte meg en dag Hva trener du, så skulle jeg si akkurat dette, og hverken mer eller mindre.

Unnskyld at jeg tar meg på tissen, men jeg gjør faktisk det når jeg er glad. :D

Søndag: Styrketrening. Den har jeg dokumentert allerede, for det har blitt så lite styrke etter at tommelen meldte seg ut, men i alle fall: Check.

Mandag: En fantastisk kul intervall! Med en løpegruppe som heter Elit1 løp jeg løp-stopp-løp på grus og i terreng. 1 kilometer delt opp i tre deler med bittesmå pustepauser, og så tok vi 6 runder. Men jeg passet på å møte opp litt sent for å ikke rekke alle.

Tirsdag: Hviledag. Sykkelfri til og med, for på tirsdag kjøpte jeg meg bil! En batmobil, virkelig.

Onsdag: Hver onsdag har jeg pilates og sykler litt fram og tilbake.

Torsdag: Styrketrening.

Fredag: Langkjøring. Margaret hadde bedt meg på en 34 kilometer lang terrengløype, og det syns jeg hørtes kjempegøy ut, for det ville jo vært en helt naturlig videreføring av de 5-6 kilometerne jeg vanligvis løper. (No!) Jeg syns jeg var kul som prøvde i det hele tatt.


Og det VAR gøy. Og flott!
Her har jeg løpt helt fra Sunde til Sola flyplass.


Her løper Margaret i passe variert terreng.
I brennesler for eksempel.

(Her kan jeg tenke meg at det bor to nylig oppsagte Statoil-ansatte.)

(Som nå lurer på om de må selge en hest, eller om det holder å skru ned temperaturen i badebassenget, til krisa går over.)

Hafrsfjord rundt!
Jeg kom meg aldri rundt Hafrsfjord, for jeg var sulten og passe fornøyd etter 15 kilometer, og da snudde jeg og løp tilbake. Men uansett - for en langkjøring!

Lørdag: Hviledag med en kajakktur på Heng.

Perfekt, ikke sant? Så hvis noen spør hvordan jeg trener vil svaret være to styrkeøkter, en langkjøring og en intervall. Med en passe mengde hverdagsaktivitet og frisk luft innimellom.


Ellers er intet nytt BORTSETT FRA (!) at da jeg kom hjem fra Heng i dag var sykkelen stjålet. En superfin sykkel som just ble skrubbet med tannbørste er nå på vei til Romania, ser jeg for meg. Jeg må få meg ny sykkel også.

33 kommentarer:

 1. Forbanna dritt med den sykkelen. Eller er det sånn at du EGENTLIG ville ha ny, men at du liksom ikke kunne kjøpe en, siden du har en fra før, og at det var litt beleilig, liksom? Sånn er det med meg og mobiltelefoner, nemlig. Men min knuser aldri, dessverre. I fjor ble den vannskadet pga svette, siden jeg puttet den nedi sportstoppen når jeg løp. Men mannen klarte å fikse det. I år tenkte jeg å miste den ned i en steinrøys. Det klarer ikke mannen å fikse, banna bein. (Han kommer nok til å prøve)

  SvarSlett
  Svar
  1. Ha ha! Takk som muntrer meg opp, for det var bare surt egentlig. Ikke minst fordi reiseforsikringen min, med alle superhensyn liksom, ikke dekker sykler. Hva er vel det for noe? Na-na, det er bare penger, og alle har det bra. :)

   Jeg skal vinke til deg fra ALLE fjelltoppene i sommer. Hva tid starter dere?

   Slett
  2. Æsj, dobbeltdritt! Forsikringsselskaper er sleipe.

   I sommer tar vi ting litt på sparket, siden vi egentlig skal pusse opp. Men jeg sier i fra, så du vet når du skal vinke! :*

   Slett
  3. Vink, vink! Ok!

   Håper jeg ser deg på fjellet snart en dag. :)

   Slett
 2. Nei så dumt med sykkelen :(
  Men gratulerer med BIL! Du kan etterlyse den på facebook så kanskje du plutselig får mange nye sykler. Vet om en som gjorde det nemlig :)

  For en kjekk treningsuke. Sist uke såg slik ut for min del:

  Styrke
  Styrke
  Intervall
  Styrke

  Håper på mer intervaller denne uken, for det er jo faktisk ganske kjekt. Eller, det er ganske kjekt etterpå ;) Puss puss puss

  SvarSlett
  Svar
  1. Hei kjære du! Takk for trøst og takk for støtte! Nå mister jeg serviset og, men jeg kan spise med hendene. :D

   Ha ha! Lurt facebooktips, men nå har jeg fikset på fars gamle. Helt topp. Og så kjøpte jeg nettopp enda mer gulmaling, så kanskje jeg kan male sykkelen gul. (Ja!)

   High five til de fine treningsukene våre! Må ses snart, men kanskje ikke til intervall, for det er jo ikke så ubersosialt. (Men hvis du vil bli med i Sørmarka i dag så rop ut!)

   Puss puss!

   Slett
  2. Det finnes mye fint i plastikk. Av typen service ;)

   Åe, jeg så ikke at jeg kunne vært med i Sørmarka. Nå har jeg sett kosliger bilder på Facebook, med jordbær og alt. Vi tar det igjen. En tur høres fint ut :)

   Slett
  3. Er du også med i løpegruppen på face? Så kult! Ja, tenk at vi fikk jordbær med fløte etter bare noen runder rundt nullen! En veldig koselig kveld.

   Jeg hadde invitert deg MYE grundigere hvis jeg trodde jeg kunne lure deg med, så da skal jeg gjøre det neste gang.

   Nå er det snart ferie her, men jeg er tidsoptimist og får gjerne til en tur før det. Hm. Det måtte blitt på onsdag i så fall. Hvor stor er sjansen for at du er ledig da? Er det lenge til dere drar til Paris?

   Klemmen

   Slett
  4. Onsdag (som i morgen) passer ikke, men neste onsdag? :)

   Vi drar ikke til Paris før 25.juli!!

   Slett
  5. Da ser jeg deg før Paris heldigvis, men på onsdag er jeg i fjellet et sted.

   Håper du og Svein og kattene har det supert. Stor klem

   Slett
 3. Løp du 30km?? Hvaaaa?

  Lol, det begynner å bli veldig vanskelig å bevise at jeg ikke er en robot!

  SvarSlett
  Svar
  1. Takk! Det var den reaksjonen jeg håpet på! Jeg løp ikke tretti, for jeg fulgte veien tilbake i stedet for det slitsomme terrenget, men jeg er meget fornøyd med egen innsats.

   Du virker altfor søt til å være en robot. Om noen skulle protestere må du bare sende dem til meg. ;)

   Hva gjør du i sommer, Maiken?

   Slett
 4. 15km er jo imponerende i seg selv, og alt over er bare galskap :D

  Altså, før måtte jeg bare trykke på en knapp for å motbevise robot, men nå må man kunne avgjøre om cupcakeses er godkjent som bursdagskake. Jeg er god på kake da, så nailed it, men det var vanskeligere å identifisere salat. Måtte prøve tre ganger. Men hurra for hjernetrim! :D

  Jeg har nettopp vært på ferie i Nice. Så har ingen treningsuke å skryte av, bortsett fra litt hotellromtrim og en liten fjelltur. Fikk trent leveren litt da. Ellers blir det Oslosommer frem til august, med fokus på å klare 10 pullups.

  SvarSlett
  Svar
  1. Seriøst? Nå lo jeg høyt her. Av alle ting altså! Ho ho.

   Ti pullups kommer jeg aldri til å klare, men JEG skal bruke sommeren til å heie på deg og dine. Lykke til med det.

   Jeg er i Oslo 25. juli hvis du vil trene eller si hei. :)

   Slett
  2. Er det midt i fjellturbonanzaen? Hvis du orker å trene oppi det hele så skal ikke jeg være vanskelig :) 25. juli er notert!

   Slett
  3. Det er etter noen rolige dager på hytta hjemme, men jeg er i Oslo for å reise på tur igjen neste dag. Så kult! Vi kan snakke om bøker og trene samtidig. :D

   Slett
 5. Så utrolig surt med sykkelen! Du har den ikke registrert i sykkelregisteret til Falck da? Det er smart å gjøre når man kjøper sykkel.

  Jeg løper og er på Barry's om dagen. Denne uka her er det faktisk 4 økter på Barry's, torsdag styrketrening på egenhånd, fredag trening på flyplassen og det samme lørdag morgen. Søndag løper jeg 11 km med en eller annen løpeperson nede i Lisboa.

  SvarSlett
  Svar
  1. Heei Maije!

   Veldig surt, indeed. Nei, jeg tror ikke jeg har det. Hva hadde skjedd da?

   Woho til Barry's! Det virker barskt, er det ikke? Hva skjer i Lisboa? Skal du på ferie eller på blind løpedate? Jeg skulle gjerne gjort begge deler. :D

   Slett
  2. Vel, da er den registrert på deg i Falck sitt sykkelregister slik at du kan få den igjen om noen finner den. Sykkelen merkes med en oblat noe som gjør den vanskeligere å videreselge. Du får også hjelp av Falck når du melder sykkelen stjålet. Ellers er det krav til registrering av sykkelen dersom du skal ha egen sykkelforsikring.

   Jeg skal til Lisboa på ferie ja, i 5 dager og har meldt meg på løpetur med lisbon city runners, de tar deg med ut på en privat guidet løpetur, målet er å få turister ut og løpe. :) Skal løpe en veldig flat og lettløpt løype langs elva på 11km. Værvarselet melder om sol og 25-30C jeg håper på 5 fine dager. :)

   Dekker ikke innboforsikringen sykkel heller?

   Slett
  3. Vet du, nå har jeg blitt tipset om en sykkel prikk lik min som plutselig befinner seg utenfor en shabby leilighet in the suburbs. Hva kan jeg gjøre? Den er jo låst, kan jeg anta at det er min og stjele den tilbake? Gah!

   Eller kan jeg bare rømme bort fra problemet og bli med til Lisboa på løpetur? Det hadde vært noe. For en drømmeferie!

   Jeg har ikke innboforsikring. Jeg liker å leve på kanten. ;)

   Slett
  4. Leiligheten har plass til to, så du får bli med i kofferten. ;) Hadde du registrert den i Falck sykkelregister kunne du sjekket at den faktisk var din før du stjal den tilbake ;D

   Slett
  5. For seint. Better safe than sorry neste gang.

   men takk snille!

   Slett
 6. Denne kommentaren har blitt fjernet av forfatteren.

  SvarSlett
 7. Denne kommentaren har blitt fjernet av forfatteren.

  SvarSlett
 8. Åh, I wish you were my PT :D For en kul treningsuke!

  SvarSlett
  Svar
  1. Det skulle jeg så lett ha vært! Hva skal være mål og ønsker da? :P

   Slett
  2. Lære meg langturer på fjellski. Få ny gnist til å trene morsom styrke,for nå er det utetrening for alle pengene. Få fine bein sånn som deg. Fine,definerte armer og sterk rygg. Flere fjellturer. Alt du kan hjelpe med:D

   Slett
  3. Perfekte mål og perfekt for meg! Når kan vi starte? :P Hva trener du pr i dag, og hvor sterk er du? Hvor mange økter vil du ha i uken?

   Slett
  4. Veldig smigret, så nå vil jeg hjelpe deg med hva som helst.

   :D

   Slett
  5. Jeg tror aller først at du må bli med meg på tur. Jepp. Sånn må det bli.

   Slett
  6. Klart jeg skal bli med på tur! Jeg kommer til Stvg.

   Først må jeg bli ferdig med å suse rundt i sommernatta, så oppstart må bli i august.

   Nå er det lenge siden jeg har sjekka maks. i basisøvelsene, men kanskje 50 kg i vanlig knebøy og 35 kg i benkpress. Klarer så vidt en chin up (? - den med håndflatene mot hverandre).

   Jeg prøver å holde grunnivået på fire ganger i uka, og bonusøktene er alltid 6-10 km løpings fordi det er fint vær. For øyeblikket er det 90% kondis/tur og 10% styrke. Skulle gjerne hatt fordelinga nærmere 60/40 :)

   Har du noen idéer?:D

   Slett
  7. Da er du allerede godt på vei, men det hjelper nok å suse rundt i sommernatta også. Jeg burde egentlig vite hvor stor du er for at disse tallene skal gi noen mening. Med 50 kilo knebøy - er det hele eller halve kroppsvekten din du løfter da? Kan du sende meg vitale mål? :P

   Siden du løper så anbefaler jeg funksjonelle øvelser som step-ups, ettbeins strakmark og bulgarsk til bein. Og så anbefaler jeg å gjøre chin-ups-varianter hver gang du trener. Negative for eksempel, eller med strikk eller små hopp opp. Kanskje bare 1x5 innimellom de andre øvelsene. Og benk! Og landmines til kjernemuskulatur.

   Da ender vi opp med noe sånt som dette:
   Mandag: intervall
   Tirsdag: styrke
   Onsdag: sosial tur i skogen eller løpings i fint vær
   Torsdag: styrke
   Fredag: fri
   Lørdag/søndag: Langkjøring

   Jeg kan gjøre det mye lekrere på en mail. Hva liker du selv av styrkeøvelser?

   Slett

Les mer

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...