tirsdag, august 26, 2014

Ferie på budsjett

Hei igjen! Det er på denne tiden det er aller ALLER flottest på fjellet - Fine farger, frisk luft, og litt mindre folksomt. Og hvis dere - sånn som meg - helst må reise på budsjett, og særlig nå når man jo har reist og brukt penger hele sommeren, så har jeg et budsjettferieforslag.
(Ja! Budsjett!)
(Og bær og sopp og høsten!)

 • Togtur med NSB: 299 (Helt fra fra Stavanger til Hjerkinn - NSB er så bra!)
 • Overnatting i telt: Gratis (evt 75 kroner for å bo nær DNT-hyttene og benytte toalett og innerom der)
 • Havregryn: 15 kroner for 10 porsjoner (750 gram)
 • Proteinpulver: 22 kroner for 10 porsjoner (200 gram)
 • Peanøtter: 15 kroner for 10 porsjoner (300 gram)
 • Mørk sjokolade: 15 kroner for 10 porsjoner
 • Rett i koppen: 15 kroner for 3 porsjoner
 • Real turmat: 100 kroner for 3 porsjoner (tilbud på xxl)
 • Saft, te og kaffe: 15 kroner for 10 kopper
 • Evige minner fra Snøhetta / Rondane / Hallingskarvet: Gratis
 • Togtur tilbake: 249 (Oi, vi fant et enda billigere tilbud med NSB!)


Sum: 730 kroner for en all inclusive langhelg.

Med sjanse for å treffe Cecilie Skog!
Eller absolutt ingen.

Er det ikke bra? Det er nesten billigere enn å være på fjelltur enn å være hjemme. Eller kanskje det ER billigere, for det fins liksom ingenting å bruke penger på her. Det er så sykt billig å reise på fjelltur at jeg tilbringer alle mine ferier sånn som dette. Det har ingenting å gjøre med at jeg liker fjellet.

Menyen blir omtrent sånn:
Frokost: Havregrøt og kaffe
Mellommåltid: Nøtter og sjokolade. Og saft eller Rett i koppen.
Lunsj: Kald grøt som røres ut i en kopp. (kan minne om musli)
Middag: Real turmat og en tekopp.
Kvelds: Havregrøt og en tekopp

(Typisk at den billigste maten er den beste.)
Og oh yes, koppegrøt.

Ellers trengs en sovepose og et liggeunderlag, og vanlige varme klær. Jo, og en hodelykt og en bok! Turen blir mye bedre med en bok. Jeg skal lage boktips i neste innlegg, tror jeg, men det er aller mest for å lure boktips ut av dere andre, for det settes stor pris på her.

Så værsågod: fjellhøst.

Kom så.

7 kommentarer:

 1. Den lille Østlendingen27 august, 2014 18:20

  Heii!

  Kan jeg bli med på tur? Det ser ut som om du rekker hånden til meg? Eller har jeg misforstått någe? :D

  Jeg gleder meg HELMAKS til Dovre. Så vet du det.

  Men vi klarer andre ferier på budsjett og vi? Trikset er utvilsomt å være TIDLIG UTE med kjøp av billetter. Det være seg tog eller fly. Dersom man har IS i magen - og kan ta ferie utenom skoleferien - og har en veldig flesibel arbeidsgiver kan en jo og få "siste-minutten-billetter" - men det passer jo dessverre de færreste av oss. Hoteller har ofte kampanjer, og dersom en er medlem i noen, så får en faktisk fin fine rabatter. Vi har fått bra deals via hotels.com ol.

  Kjøpe mat på butikk!
  Passe på å få vannkoker på rommet.
  Åh.
  Jeg er sikker på at vi kan alle budsjettriksene. Du er flink. Jeg blir inspirert av deg på budsjett.

  Puss

  SvarSlett
  Svar
  1. Pils bli med! Hvor vil du dra? Jeg vil dra til Dovre og til alt som er nord for Dovre helt til myggland oppi Finnmark - eller hvor enn grensen går for mygg.

   Takk for gode budsjettforslag! Jeg kommer faktisk ikke på flere, du dekket alt. Eller jo! Å låne bøkene på biblioteket, eller å legge igjen gamle pocketbøker på hyttene og så plukke opp nye underveis, det liker jeg.

   Slett
  2. I den virkelige verden, hvis Chassi var en ordentlig person mener jeg, så tror jeg at jeg ville tatt med meg mer mat. Det ble litt vel knapt dette her, selv om jeg er fornøyd med menyen.

   Har du noe å tilføye der?

   Slett
 2. Den lille Østlendingen28 august, 2014 18:15

  Hei! Jo - forresten jeg har flere tips. Som feks. Ta med termos med varmtvann på toget... reis med en venn. Del dusjen med en venn. INGEN trenger å dusje i 6 minutter for en tier. Det holder fint med 3. Kjøp en hel vannmelon - og del med en venn. Prisen for HELE er alltid billigere enn halve.

  Ja. Jeg synes og det var lovlig lite mat. Vi pleier alltid å ha med barer. Og du hjemmelaget brød. Eller lomper. Seriøst. På kiwi får man jo en pakke for 4 kroner. Det er #altforbillig. Jeg lurer på hva de er laget av. Sånn dønn seriøst. Skumle saker.

  Nå er jeg tom for sparetips tror jeg. Nei. Jeg har egentlig mange. Dusj på jobb/treningssenter. Det koster faktisk veldig mye å VARME opp vann - og en enkelt dusj koster faktisk noen kroner.

  Matpakke. Billigere enn å kjøpe. Sunnere. Og allergitilpasset. ALLTID matpakke. Jeg ville ikke byttet matpakke for 1000 kroner. (Om ikke det hadde vært med din kanskje - nei. Ikke din heller).

  Puss och kram

  SvarSlett
  Svar
  1. Yay! Det var du som skulle skrevet hele innlegget - jeg elsker alle tipsene!

   Spara vatten, dusja med en kompis. (Står det på en t-skjorte lillebror har.)

   Det var en lompetest i Aftenbladet i dag, så morsomt at du skulle nevne på det, og den billige first price-lompen kom ganske godt ut. Det som fikk meg til å nesten skrive en kommentar til testen (jeg gadd ikke fordi jeg måtte ha logget inn på facebook først) var at Buer kom så godt ut. Når vi vet hvor mye bøll de har presentert i ingredienslistene sine, og med det kaloriinnholdet som plutselig ble et helt annet etter at Tina protesterte, så tviler jeg på at de har dobbelt så mye protein i lompene sine. Jeg klarer ikke tro på det når melinnholdet er det samme, og mel også inneholder stort sett det samme, og åh.. Ja.

   Matpakke er budsjettips nummer én. Takk for den! Matpakker gjør alle turer mye kulere. Vi måtte hatt en megadiger matpakke til den triste menyen min her.

   Slett
 3. En sånn tur tror jeg jeg vil prøve! :D
  Pia

  SvarSlett
  Svar
  1. Det kan du! Det må vi få til. ;)

   Slett

Les mer

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...