mandag, juni 16, 2014

Voldtar en questbar

Rimord - Check
Sexreferanse - Check
Dypere mening - Nei, nesten ingen mening i det hele tatt

Men et slengkyss på toppen.

Det var litt teit, men hei! Jeg har fått noen viktige spørsmål som Hvordan få Jenny Skavlan-kropp og hvordan questbardietten virker. Og noen av dem kan jeg svare på, men noen håper jeg å kunne få litt hjelp med. La oss spille leserspørsmålleken.

1. Hvordan gikk det med 5:2-prosjektet ditt?

Altså. Jeg har både boken og en masse kosterstattere på 100 kalorier, men jeg tør ikke. Jeg har hørt så fæle historier om hvor tøft det er, at nei, fotballfruedietten any day. Så hvis DU har prøvd blir jeg kjempeglad for å høre.

2. Jeg er en sånn kunde som bare vil se ut som Jenny Skavlan. Kan du sette opp en matplan? 


Jenny værsågod! Jeg har gjort et dypdykk i det store internettet og lest meg skikkelig godt opp på Jenny Skavlan. (Som nyferdig med Orange is the new black har jeg all verdens tid plutselig.) Så typisk at artiklene heter sånt som "Alt du trenger å vite om Jenny Skavlan", for man TRENGER jo ikke å vite noenting egentlig, men nå vet jeg alt. Shape-up vet hva hun spiser, og det er dette:

Peppermyntete
Mørk sjokolade
Brunost
Cottage cheese
Spekepølse
Olivenolje
Kikerter
Frosne bær
Yoghurt naturell
og hjemmelaget musli

Hvor mye spekepølse hun spiser sier historien ingenting om, men fordi det holder med en bit 70% sjokolade når sjokoladesuget kommer, så snakker vi nok om måtehold. Angående trening så klarer Jenny 3 chins, hvilket betyr at du som spurte er akkurat bittelitt sterkere. Vær like sterk i trua som i chinsing, og ha lykke til!

Av alt jeg har lært er jeg fortsatt mest fan av shoppingforbudet.

3. Hva syns du om questbardietten?

Jeg surfet meg fram til questbar-dietten også, og shiiit! Questbarbutikken har en egen diett for dem som bare vil spise questbars, og hjelpes, her jeg står og blander tunfisk og lungemos for at fettprosenten skal bli akkurat helt perfekt, føler jeg meg plutselig megatraust og kjedelig. Ikke at det er noe galt i å spise sjokoladebarer hele dagen, men questbaren er litt spesiell. Det er så mye fiber i fem questbarer at man renser ut alt som fins av næringsstoffer i hele systemet. Det er som å bare spise tannkoster!

Fra Questbarbloggen: En diett av 5 questbarer, en bolle og en hamburger. Se selv!


4. Hvordan bør fordelingen være mellom styrke og kardio?

30/70 styrke og kardio hvis man allerede har trent en del styrke og vil svi av fett til sommeren, mens for alle andre bør den være 70/30, for da kan kroppen strammes opp og bygge muskler som gir en god forbrenning videre. (Ref gammelt pensum og enda mer surfing.)

5. Hva er viktigst av fjellsesong og bikinisesong, og når begynner disse?

Nå er vi halvveis i juni, og jeg har inngåttt et veddemål om å tilbringe mer enn halvparten av nettene i telt eller hytte de neste to månedene, så hei og hurra, fjellsesongen er i gang! Bikini kan pakkes i sekken, men på fjellet er det jo lov å gå i bh-en, så det er ikke egentlig nødvendig.

Hurra hurra hurra!

Men du som stilte så mange gode spørsmål, du glemte å spørre hvordan fotballfruen trener rumpe. Lurer du ikke litt på det også? Jo? Bra! Hun gjør noen helt alternative bulgarske utfall.

Hihi.
5:2- eller questbardiett anyone? :D
Hjerte hjerte med havregrøt på, og alt som er fint og himmel som er blå.

39 kommentarer:

 1. SWEET! Takk for svar. Meget fornøyd.
  Men, hei. Stopp en halv. Er det ironisk? Vil det si 30/70 forhold til alle. Eller er du ironisk? ELLER motsatt, eller? Hva mener du egentlig?

  SvarSlett
  Svar
  1. Fikset! Håper du ikke syns jeg er helt treig, men prosentdeling er tydeligvis så vanskelig at jeg klarer ikke formulere en setning en gang.

   Slett
 2. hahaha jeg blir alltid i så godt humør når jeg leser her! ..... Nå skal jeg skrive ferdig arbeidskravet mitt. 800 ord til nå, I've bullshited more than that before, burde gå knirkefritt.

  SvarSlett
  Svar
  1. Yay! Det var kjekt å høre!

   Masse lykke til med arbeidskravet! Hva er det man skriver arbeidskrav til?

   Og Else, siden du er nordfra. Vet du hvor jeg burde gå på tur hvis jeg dro nord en gang?

   Slett
  2. Takk, jeg har aldri skrevet så mye shit to the bull som de sier i Orange Is the New Black, i hele mitt liv før. Skrev siste arbeidskrav til praksis, nettopp ferdig med andreåret ergoterapi.

   Da burde du dra til Lofoten og gå på Geita (men tror man må ha guide). Også er Steigtind (ikke Stetind) i Bodø en tipp topp dagstur. Ellers er jeg ikke hyperkjent i nord altså, jeg har vært mest i nærområdet til Bodø. Ellers har du jo alltids de syv søstre på helgelandskysten som er VAKKERT :)

   Slett
  3. Ha ha! Gay is the new gray, pleier jeg å kalle den btw. Da blir det mye kulere.

   Og mens vi snakker om kult; ergoterapi er kult!

   Takk for tips. Lofoten ser nydelig men utfordrende ut, og Steigtind har jeg hørt om, så dette var gode tips. Håper du får en nydelig tirsdag <3

   Slett
 3. Questbardietten når som helst! 5:2 er for de som ikke har selvkontroll til hverdags!

  Noe jeg lurer på: Er en kalori en kalori? Altså, reagerer kroppen likt uansett hvor næringen kommer fra? Jeg spiser feks glutenfritt knekkebrød, som har veldig høyt fettinnhold fordi det også er lavkarbo. Jeg spiser jo både høy- og grovkarbo, så hvis jeg bytter ut lavkarbo-kaloriene med høykarbo-kalorier, forutsatt tilnærmet likt kaloriinnhold, vil kroppen reagere annerledes?

  Løpejenta, som sikkert kunne googlet dette, men spør heller eksperten.

  SvarSlett
  Svar
  1. Men hvor mange bare spiste du til dagen? Merket du ikke fibersjokket? 20 gram per bare, det blir i overkant allerede på to barer. (?)

   Du skriver at du spiser både lavkarbo og høykarbo. Bytter du på? Det beste for kroppen pleier å være rutine. Den forbrenner best det den er vant med, og aller best når næringsstoffene er godt balansert, så sant du ikke allerede er på lavkarbo da. Øh. Det er veldig hyggelig å være eksperten, men jeg tror du må spesifisere.

   Puss på deg!

   Slett
  2. På det tidspunktet hvor jeg virkelig levde på Questbars, var magen så ødelagt allerede at litt fra eller tid ikke var merkbart. For den del merker jeg ingenting til fiberinnholdet nå heller!

   Neida, jeg spiser så klart ikke lavkarbo. Det er umulig hvis man skal løpe mye, samme hva den ene sportsutøver som Fotballfrue-mannen har greid å spa opp sier om ytelse og karbo. Det er en grunn til at Therese Johaug og Marit Bjørgen spiser brødskivene sine!

   Eneste årsak til at jeg spiser disse knekkebrødene er at de er både glutenfrie og gode. Den kombinasjonen er nokså sjelden. Jeg begynte å tenke på hvordan kroppen reagerer på feks. glutenfritt, lavkarbo-knekkebrød med syltetøy (lav-, høy- og grovkarbo i ett måltid), sammenlignet med glutenfritt lavkarbo-knekkebrød med brie (kun lavkarbo). Endres forbrenningen når man smører sammen høy- og lavkarbo? Blir ytelsesnivået annerledes når lavkarbo kobles inn enn om jeg bare hadde spist høy-karbo? Altså: Er en lavkarbo-kalori likedan for kroppen som en høykarbo-kalori?


   Løpejenta.

   Slett
  3. Enig med deg, jo mer jeg beveger meg, jo mer kjenner jeg at karbo er konge. Hva heter de gode knekkebrødene? Kanskje det er noe jeg kan anbefale til den lille østlendingen. Er de sukkerfrie til og med? Får være måte på karbohydrater man skal stappe i seg nemlig. :-/

   Det er ikke så smart å kombinere høy- og lavkarbo nei. Skummel felle å gå i for alle som vil ned i vekt og plukker med seg litt her og litt der av diverse slanketips i avisen. Det er litt omstilling for kroppen å hente fett som primærenergi, så hvis du plutselig på lavkarbodietten din spiser en bolle blir det gjerne et lite sjokk for kroppen.

   Slett
  4. Klart knekkebrødet er uten sukker! Ellers er det vel ikke lavkarbo? Eller kan disse lavkarbo-folka spise litt sukker? Hvis brød er godt nok for Johaug, er det godt nok for meg!

   Hmm. Hvis jeg da velger lavkarbo-knekkebrød bør jeg altså spise brie fremfor egenprodusert syltetøy. Det høres så rart ut at jeg bare ignorerer det, haha! Bær er sunt, selv om de er kokte, tenker jeg!

   Takk for svar, søta!

   Løpejenta.

   Slett
 4. En ting til: Jeg leser ikke Fotballfrue-bloggen, men hva er greia med de beinøvelsene? Hva gjør hun feil?


  Pratesyk løpejente.

  SvarSlett
  Svar
  1. Perfekt! Pratesyk right back at you!

   Hun lener seg forover og ødelegger den gode dybden man skal få i øvelsen ved å bygge opp både bakre og fremre ben. Det ville holdt med det bakerste.

   Du legger deg altfor sent. :o

   Slett
  2. Ja, nå ser jeg det! Altfor langt frem med overkroppen! Utrolig at ikke PTen hennes varsler, men hun vet det sikkert best selv uansett hva andre eksperter påstår. De er jo bare misunnelige.

   Ja, jeg var så høy i går etter tilsammen 24 km. løpings og styrke, at jeg trallet for meg selv i sengen til rundt kl. 1. Det er da man skulle hatt noen å prate med - eller snarere holde våken!

   Løpejenta.

   PS. Er du så mye på tur at det er fånyttes å maile deg?

   Slett
  3. Bra. Og ha ha, bra svar! De er bare misunnelige ja. :)

   Skjønner ikke at du kan (eller vil!) løpe 24 km OG trene styrke, men men.

   Jeg er på mail og blir glad for mail.

   Slett
  4. Jeg mailer, men det må letne litt på jobb først.

   24 km. og styrke ble en uventet konsekvens av morgenjogg før opptrening og ettermiddagsløping med hunden, hvor stien ble sperret av en elg. Etter to elg-angrep vet jeg å snu i tide.

   Alle i hele verden vil ha Fotballfrues liv, gift med en dårlig fotballspiller og et liv basert på beundrende fjortiser med skrivefeil, så selvsagt er vi misunnelige.

   Løpejenta.

   Slett
 5. Jeg har ikke testet 5:2 dietten, men etter som jeg hører både på jobb, og blandt venninder, er det damer i 50+ som har tatt denne til seg. En kollega (dame 50+) hadde gått ned 3 kg. Men hun trener ingenting utenom tur med hundene. Så jeg vet egentlig ikke hva konklusjonen min er...

  Hvor mange quest må spises for å kunne kalles en diett? Kun quest? Jeg spiste 2 til dagen og det gikk veldig fint mtp fiberet.

  Jeg er veldig klar for å teste Sommerprogrammet på fredag eller lørdag ilag med deg og V :-)

  SvarSlett
  Svar
  1. Jeg har hørt at de sitter komatøse og ser på veggen på alle dager med 500 kalorier, og det vil jeg jo ikke. Man kan jo ikke trene på så lite mat, og når jeg hørte at de heller ikke klarte å sove på så lite mat, så trekker jeg meg.

   Selve questdietten til Questbar inneholder fem barer til dagen, men to høres fint (og godt!) ut. Åh, godis altså.

   Fredag i så fall? Jeg drar til fjells, men jeg utsetter gjerne litt for å treffe dere på trening. :D

   Slett
  2. Det blir nesten som en Helvetesuke faktisk. Og vet du hvem jeg satt å stirret på på Flesland på søndag? Mr. Helvetesuke himself. Hadde jeg ikke vært så bakfull skulle jeg heller gått bort å sagt at boken hans forandret ingenting. Neida..haha

   Slett
  3. LOL på kontoret. Det hadde vært så kult om du gjorde det!

   Det hadde blitt som en helvetesuke! Og hvor dumt det enn er, så frister det mye mer når du sier det sånn. Blir du med i så fall?

   Slett
  4. DU, sjekk DETTE DA!!!! Dama har heldigvis gitt seg med dette, men WHAT THE FUCK, THAT IS MY QUESTION.

   http://msmille.com/2014/03/23/faste-spis/

   Slett
  5. Jeg er alltid for glad i mat til å bli med. Det hadde faktisk blitt verre enn Helvetesuke, for der slipper man å faste.

   Men jeg kan heie på deg ;)

   Slett
  6. Oi oi, til faste spis. Det fins så mye rart. Sjekk bieffektene: man blir ganske dårlig og får vondt i hodet og blir slapp og mister mensen og sånn.. Men for all del, det er mye som kan funke, og mannen med 5:2-dietten mener det er sult som gjorde at de levde lenge i de tøffe 30-årene.

   Slett
  7. Takk, Malin! Heia meg.

   Slett
 6. Det er så rart at du både tenker en masse på hvordan leve kalorifritt og helst forsvinne helt, men samtidig skal tilbringe i snitt annenhver natt i telt/hytte og dermed er en survivor og helt fantastisk.
  Jeg blir så eksistensforvirret av å lese bloggen din at åh :s Dog.. jeg kan også finne på å henge i en vegg 200 meter over bakken og spise speltlomper med kyllingskinke, så kanskje jeg bare skal holde munnen snurpet sammen som kun en sulten fotballfrue kan.
  smask!

  SvarSlett
  Svar
  1. Oi oi, nei! Det er jo umulig for andre å vite, men det som egentlig er grunnen til at jeg vil teste 5:2-dietten er at jeg gjerne vil teste allslags dietter og bli en ekspert på kosthold og slanking. Det er jobben min liksom, og de kosterstatterne jeg har liggende er fra Easylife som jeg selv kurser i og BURDE teste ut.

   Enig med deg i at fjellet krever sin nistepakke, og jeg vil mye heller ha en fjellkropp enn en bikinikropp. Og tunfisken, hvis du reagerte på den også, ville vært mye mer slankevennlig om jeg holdt lungemosen helt unna.

   Jeg fikk mitt livs tøffeste tur en gang jeg gikk 7 timer i fjellet på speltlomper og kylling. Bare spør den lille. Det var en veldig dårlig og lite gjennomtenkt idé.

   Fine kloke Inga. SMASK på hele deg!

   Slett
 7. Chassi, siden elsefranord ikke kommer fra så fryktelig langt nord, skal du få superturtips fra meg som for anledningen er selveste dollyfranord. Kjøp deg råbillig billett til Tromsø, ta turen ut til Kvaløya (kan være lurt å leie bil - avstandene her oppe er som kjent litt lengre enn nede der dere bor så tett) og du befinner deg i en av nordnorges største lekegrinder. Alternativt kjører du i motsatt retning ut av byen og ender opp i Lyngen som er enda myyyyyyye bedre og kun to timer fra Tromsø. Du vil kunne boltre deg i fjorder og tinder så langt øyet rekker....og vel så det! Sååååå.....nordnorge, Kvaløya og Lyngen.....Yeeeeeiiiiii!!!

  SvarSlett
  Svar
  1. Hei!

   Hvem er dette? Kan du lage en liten guide? Jeghar egentlig laget en liten Stavanger-guide. Om hvordan komme seg dit - billig og enkelt. Overnattinger og spiser og sove og alt egentlig. Jeg gjorde det til eksmannen som skal ha med seg sin nye kjæreste å vise henne Norge. (Lang historie...).

   Dersom du sender meg en sånn en - så kan jeg sende deg min? :) Jeg har kjempelyst til NordNorge nemlig. Kjemplyst.

   Puss och kram

   Slett
  2. Kanonbra, Dolly! Tusen takk for tips!

   Det høres ut som en drøm alt i sammen. Hvor kommer du fra selv?

   Kjempeklem!

   Slett
 8. Hei lille østlending. Hvem er dette? Dolly vel....Har dessverre ingen sånn fancy overskrift fordi jeg lever i den teknologiske steinalderen og derfor ikke helt vet hvordan man lager en slik. This must be your lucky day, for jeg jobbet ved turistinformasjonen i Tromsø ved siden av studiene. Lager derfor mer enn gjerne en gaid til deg om Tromsø og Lyngen (sistnevnte kan jeg forøvrig nevne, helt uten overdrivelse, er verdens vakreste plass !). Så, som den turistinformatør jeg en gang var.....hva vil du ha (overnatting, mat, severdigheter) og hvilke typer turer liker du best?

  SvarSlett
  Svar
  1. Hei Dolly. This is MY LUCKY DAY! Er det sant Dolly? Nå ble jeg så glad at 12-timersarbeidsdagen min ble lys som sola. (Not kidding - jeg blir bare lett begeistret!!)

   Jeg er på utkikk etter en rimelig tur. Det er jeg alltid. Langhelg. Fra fredag til søndag? Billig og bra overnatting - og store naturopplevelser? Gjerne en tur til sommerstid og en tur til vinterstid? Jeg har nemlig lyst på Nordlys-tur og! Tromsø og Lyngen! PERFEKT! Jeg liker DNT-turer - og fjell og fjord og hav (ikke fiskebåt og ingenting med fisking er du grei...) - er sjeldent interessert i museer heller.

   Men altså: NATUR og koselige kafeer! Og dersom det er et treningssenter jeg må få testet? :)

   Puss och kram!

   Hva studerer du?

   Slett
  2. Ha ha! SÅ KULT!!! :D

   Slett
  3. eg vet om noen i tromsø som stiller både med bil og leilighet om det mye byrktede radarparet finner på å komme til nord.
   så kult at du også leser denne bloggen og bor i tromsø Dolly.
   eg bor jo også her.
   er masse supre kafer her, veldig koslig sted å være :)

   Slett
  4. Ingrid! Du er vel så søt at jeg kan SPISE DEG OPP! Gjett om vi må treffes når vi kommer til Tromsø! :)

   Slett
 9. Hei lille østlending, Chassi og Ingrid litt Espelid!
  Ingrid Litt Espelid har rett, Tromsø er en lekker by, både om man liker koselige kafeer og fine turer, så komkom! Fordi det er så utrolig mye gøy å finne på starter vi idag med en bitteliten lyngengaid. Kan bygges ut i det uendelige ved behov!

  Reise til Troms.
  Del 1: Lyngen (kanskje ingen overraskelse.....tadaaaahhhh....kommer egentlig fra Lyngen, men bor i Tromsø - før på grunn av studier (hovedfag i norsk), nå på grunn av jobb). Det har seg slik at Lyngen kan by på utallige fantastiske turer, sommer som vinter og jeg foreslår her kun et par turer som kan unnagjøres relativt effektiv om man har begrenset tid. Begge kan gås med utgangspunkt i Lyngseidet slik at man ikke nødvendigvis trenger bil. Begge turer er like bra sommer som vinter, men traversen funker kun på sommeren.

  Aller først må jeg bare si, Lille østlending, at langhelg (iallefall i nordnorge) IKKE er fra fredag til søndag. Det er korthelg. Så, jeg anbefaler en bittelitt oval helg (som et minimum) og at man derfor hopper på flyet nordover allerede torsdag.
  Dag for dag…..juhuuuuu:

  Torsdag: Forlater du/dere herlege Stavanger slik at dere når bussen/eller kjører leiebil til Lyngen klokka 1600. Flott tur med ferge over Ullsfjord og magnifisent utsikt til lyngsalpene. Ankomst Lyngseidet sånn i sekstida. Da er det i alle fall to valg
  1. Gå rett til fjells med telt (kan handle der bussen stopper ved behov)
  2. Overnatte på Magic Mountain Lodge (La dere ikke skremme av at dette egentlig er det gamle gamlehjemmet på Lyngseidet – trivelig plass med kortreist mat og fjellinteresserte gjester). Kjempeflott utgangspunkt for nære turer (som foreslått) og litt mer perifere (dersom man har bil).

  Fredag: Totoppstur (Goalsevarri-Rørnestind) opp og ned eller traversering mellom. Om dere telter kan dere ligge mellom toppene (der er det elv med drikkevann og fantastisk utsikt), men det er også bare å gå, mer eller mindre, rett opp fra MML. Siden Lille østlending ikke liker fiske, trenger dere ikke fiske i elva – det er uansett liten fisk der. Legger ved lenke til Kugos (fantastisk prosjekt) som riktignok er fra vinteren, men som også viser hvor man kan telte; http://kugo.no/2009/10/rornestinden-1041-moh-2/ Som dere ser kan dere også klikke dere videre til Goalsevarri og der finner dere traversen mellom fjellene på det tredje bildet (tror jeg).

  Lørdag: Topptur Fastdalstind (http://www.lyngen.name/fastdalstinden/fastdalstinden.html) . Også mulig å gå, mer eller mindre, rett opp fra MML, men om man ønsker en litt lang lørdagstur kan man flytte teltplass på lørdag til foten under fastdalstind (blir mye gåing og bæring – men dere er jo utrolig spreke folk, så det klarer dere!). Da lover jeg, på en finværsdag room with a view, som man sier i utlandet.
  Etter denne turen kan det være lurt å nå bussen/kjøre tilbake til Tromsø slik at dere får litt tid i byen før dere drar hjem.

  Søndag: Om vi tar utgangspunkt i at dere er i Tromsø anbefaler jeg at dere driter i å dra på gymmen. Det er gørr når dere har verdens fineste utegym rett utenfor hotellrommet (uansett hvilket hotell dere velger). Lysløypa/tromsømarkaprosjektet har sørget for et fantastisk utbygd løypenett på toppen av øya, med to innebygde treningsparker slik at man kan både løpe og trene styrke alt hva hjertet og kroppen ønske og likevel nå en bedre lunsj på kafe før flyet går sørover. Jeg vil komme tilbake med en mer detaljert tromsøgaid plutselig.

  Yeeeeiii?!

  Fjellklem fra Dolly

  Ps. og funfact....visste dere at jeg har syklet til jobben i snøvær de siste 4 dagene? Nei....? Men det har jeg altså......Ser Chassi er brun og fin. Det er definitivt ikke jeg. Men vi står han av....

  SvarSlett
 10. Magic Mountain Lodge; http://www.magicmountainlodge.no/nb/

  Dolly

  SvarSlett
 11. Dolly!!! Hvem er du? Og hvor heldig var jeg som fikk deg inn i livet! FOR EN PLAN. Seriøst. Jeg kommer til Tromsø. I år satt jeg Flørli og Dovre på planen. Check check. I fjor var det rondane og Trolltunga. Neste år er det Tromsø.


  Men jeg skal alt opp i januar. Jeg vil fange norslyset! Hvor skal jeg bo i Tromsø by? Har du noen tips til deg og? ÅH! Du altså! Fy filer så kjekt!!!


  Tusen millioner takk! :)

  Puss och kram

  SvarSlett
 12. Aiabaia lille østlending, Tromsø i januar altså! Mørkt, forhåpentligvis iskaldt og masse nordlys. Det satser vi på!
  Skal komme tilbake til dette, har bare en liten nettpause pga influensasjuk baby og oppussing av bad. Høres snart!

  Dolly

  SvarSlett

Les mer

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...