mandag, juli 16, 2012

Svar på spørsmålsrunden

Hva slags sykdom hadde du egentlig?

Oi. Bra spørsmål. Jeg kalte det for influensa fordi influensa er så enkelt og greit og alle har jo hatt influensa en gang.. men jeg hadde ikke influensa. Jeg hadde herpes i munnen! Æsj. Hvorfor har de gitt en sykdom og en kjønnssykdom det samme navnet? Jeg hadde høy feber og var sår og betent helt fra tannkjøttet og ned i halsen.

Men jeg lover, det var ingen kjønnssykdom.

Hvor liten er den lille østlendingen?

Den lille østlendingen er bare litt mindre enn meg, men da hun fikk navnet Bittelille var hun så liten som en liten teskjekjerring. Etter et år med styrketrening og havregrøt har hun heldigvis blitt større.

Endelig større enn sekken sin.

Ble det noen fjelltur i ferien?

Takk som spør! Den opprinnelige turen til Finse og Aurlandsdalen måtte vi avlyse da jeg var så forferdelig syk, men... Nå har vi vært en tur likevel! Jippi.

Rundt i ring i Sirdalen.

Så takk som spør, jeg har veldig lyst til å fortelle om fjellturen. Det BLE tur. Aller mest er jeg så V.E.L.D.I.G. glad for at vi kom oss av gårde i det hele tatt. Pyttsann at vi bare gikk i ring i Sirdalen som er hele Stavangers hyttegrend og lekegrind, og pyttsann at været var søppel. Akkurat nå var det helt perfekt.
Selv om vi gikk i gjørme.
Selv om gikk i snø.


For våte ble vi jo uansett.

Og selv om ikke bodde på fine Finse.

Men måtte lage vår egen niste. (Nam nam, ris med bogskinke på.)

Ja, selv om det er en annen standard på turistforeningshyttene i Ryfylke.

Selv om vi fikk nugatti på havregrøten. (HATER NÅR DET SKJER!)
Og turlederen var mongo.

Og vannet var iskaldt.
Iskaldt!!!

Så kaldt som snø.
Ja. Selv om, selv om..

Selv om vi har hatt det forferdelig fælt og ingenting som planlagt (og særlig nugattien kom veldig bardus på meg der) så var det HEELT PERFEKT. Turen gikk fra Ådneram til Taumevatn og Storevatn og så tilbake til Taumevatn og så en omvei til Grautheller og til slutt en omvei tilbake til Ådneram. Dagsetapper på bare tre-fire timer. Neste tur er langtur i Tafjordfjellene og Breheimen, men nå er jeg tilbake på jobb igjen. Hva gjør dere i ferien?

27 kommentarer:

 1. Fiiiine jentene på fin tur i fine Ryfylke!! :)) Bra det ble tur på dere og!!!

  Men du..... Du vil ikke tro det..... Jeg har også fått...herpes på munnen!!! Men jeg er ikke febersyk og slik da, har bare fått et enormt skjemmende sår på leppa:(( Det er nok den brennende refleksonen fra Finsesnøen som er skyld i dette, og som ikke nok med det; ga meg myseskille i tillegg! Thank you snow!! Det passer EKSTREMT dårlig nå i sommerflørtetiden!! Vondt inne i munnen har jeg og, salt mat isn't what it was...:/

  Nugatti du! Det får'n si! :) De har nugatti på Finse og Geiteryggen og. Men der er det også grøt (uten andre tilsetninger enn havregryn), skinke, røkelaks og egg så langt øyet kan se! $$$ Jeg forsynte meg grådig, takk for tips! ;))

  Kjempeklem!! :)

  SvarSlett
  Svar
  1. Er det sant!? Den lille Østlendingen spør om vi har klinet. Jeg sa ja, går det greit? Stakkars oss! Og så i sommerflørtetiden!! Jeg må nesten grine.

   God natt søte du. Jeg er sikker på at du kan få hvemsomhelst selv med sår på munnen. Love you. Love røykelaks!

   Slett
  2. Jeg vet!! Stakkars oss!! Er det alle de luftbårne pussene mon tro?? Nei, ingen herpes i dem!! ;) Jeg lurer imidlertid på HVEM det er som stikker kjepper i hjulene for meg?! Først knotte-kviser, så herpes! Pokker heller!!

   Jeg har forresten undersøkt litt, og det er muligens muligheter for å treffes på Sota Sæter!! :D

   Love you toooo!! <3

   Puss,puss,puss (Herpesfrie!!)

   Slett
  3. DEILIG med luftbårne puss!! Right back at you!

   Slett
 2. Huff for herpes, bort med den!
  Hva var verst, nugatti eller herpes?
  Jeg jobber akkurat nå, men har vært i Sveits. Fjellene ble stort sett "besteget" via gondol på grunn av ungene.
  Men jeg har tenkt å ta med eldstemann på snart 10 på sin første fjelltur senere i sommer. Har du noe forslag til en fjelltur østafjells kanskje?

  SvarSlett
  Svar
  1. Hm. Mm. Nugattien var ment som herpesmedisin, så det må bety at herpesen var verst. Men det ALLER verste er å ha en sykdom som høres ut som en kjønnssykdom når det lignet mest på en influensa.

   Østafjells, så kult!! Jeg vet ikke hva slags fjell som er østafjells! :-/ I feel so stupid, jeg må google. Et øyeblikk!

   Slett
 3. JEG PRØVER DEN NYE DIETTEN DIN OG HAR GÅTT NED 50KG, SÅ SNART ER JEG BORTE!!! JIPPIII! :D jeg har alltid drømt om å være mindre... eksistent.
  neida, jeg bare tuller. jeg monger også rundtomkring og spiser "jeg hater når det skjer"-ting. because I'm worth it.

  SvarSlett
 4. Hahaha! Hva hater du mest? Jeg hater is, men jeg har alltid lært at man må spise det man hater også.. :P

  SvarSlett
  Svar
  1. åh, jeg hater så mye rart.. det kommer litt an på hvor jeg er. i Hellas bruker jeg å hate tzatziki, fetaost og frappe, nå som jeg er i spania hater jeg allioli, paella og tunfisk i olivenolje. haters gonna hate, you know!

   Slett
 5. bra med bra tur! bra med bra folk! bra bra, jeg ble glad av brabloggen <3

  SvarSlett
  Svar
  1. Baluba! Hva gjør du i sommer? Har du kommet deg på fjellet?

   Slett
 6. Priceless med nugatti. Du hadde garantert godt av det. Jeg kjenner forresten også noen som har hatt herpes i munnen - og alle trodde de hadde gjort unevnelige ting med fatalt resultat. Nå vet jeg bedre. Det kalles vel herpes når det bare er munnsår også?

  Min ferie tilbringes med å svømme frem og tilbake i badevann.

  SvarSlett
  Svar
  1. Åh, tenk å svømme fram og tilbake i badevann. Bortsett fra denne kulpen der jeg står i vann til leggene har jeg ikke badet i hele år.. :/

   Munnsår og halssår visst. Det syntes ikke engang, så jeg burde holdt meg til den opprinnelige influensahistorien, men det er så vanskelig å holde på hemmeligheter. Håper du har en nydelig ferie. <3

   Slett
  2. Synes ikke?? Men du HAR jo allerede kjæreste til og med!! Men jeg, jeg har IKKE kjæreste, og min herpes synes! Å ja! :P

   Slett
  3. Det syntes kanskje ikke, men det luktet død hamster av munnen min, så det ble ikke noe klining uansett.. Det er i alle fall ingen kjønnssykdom! :D

   Slett
  4. Den lille østlendingen18 juli, 2012 20:08

   Lille Rosa: Ser vi deg i Tafjord?? :) Håper håper håper

   Slett
 7. Den lille østlendingen18 juli, 2012 07:06

  Oj. Jeg må ha jobbet som uautorisert hjemmesykepleier så intenst at jeg har gått glipp av spørsmålsrunden. Kan jeg komme med et par etterslengere?

  Puss

  SvarSlett
  Svar
  1. Hei søte sykepleier! Kom med etterslengere. :)

   Slett
  2. Den lille østlendingen18 juli, 2012 10:16

   Ok. Da fyrer jeg løs:
   1. Hva er det flaueste som fins?
   2. Hvor god var jeg som sykepleier?
   3. Spiste den lille østlendingen (lurte du meg?) NUGATTI?
   4. Har du noensinne stjålet kjøttkaker?
   5. Smaker stjålne kjøttkaker like godt som de man har fått?

   Liten dementi er og på sin plass: Den lille østlendingen (meg) har spist så mye grøt, grønnsaker og kylling at hun har blitt stor og ikke lenger bitte liten i det hele tatt... men det klinger ikke så godt med "den helt normale østlendingen" heller - så jeg er heldig og har fått beholde navnet!

   Puss och kram

   Slett
  3. 1. Why? Det flaueste som fins er å ha mensen eller å fise. Det vet du veldig godt, og jeg er veldig flau over å nevne det i det hele tatt, så takk for den.
   2. Helt perfekt sykepleier! Nå ble jeg glad igjen bare ved tanken. Jeg fikk alt jeg ville ha og mere til, så jeg har hatt en helt perfekt sykepleier.
   3. Nei, jeg ville aldri lurt deg til å spise nugatti, søte snille. (ALDRI!)
   4. Jepp. Jeg stjal en kjøttkake sist fredag.
   5. Stjålne kjøttkaker, kan jeg fortelle, smaker nesten enda bedre enn andre kjøttkaker. Andre KAKER som er stjålet smaker vondt, det vet vel jeg også, men det er akkurat som om kjøttkaker faller utenfor den regelen. :D

   Puss puss på pittebittelille du. Jeg er myye større enn sekken min. ;)

   Slett
  4. Den lille østlendingen18 juli, 2012 13:28

   Takk for svar. Mensen og fising er notert og skal aldri mer nevnes. Greit å vite at stjålne kjøttkaker er bedre (?) enn de man får. YAY til perfekt sykepleier (tviler litt - tror muligens feberfantasiene taler til min fordel!)

   Slett
 8. Jeg er gift med en mann som har doktorgrad i virologi så jeg tenkte jeg kunne ta litt folkeopplysning! ;-) Altså, Herpes Simplex 1, er et virus som angriper munn, lepper, hals. Utbruddene kommer ofte i forbindelse med stress, sykdom; nedsatt immunforsvar eller sterkt sollys, ekstrem varme eller kulde. 90 % av befolkningen har dette viruset i seg,men noen har sjelden eller aldri utbrudd. Så vet dere det! :-D Forresten hjelper aminosyren L-Lysine, som kan kjøpes på helsekost, å bli kvitt sårene fortere.

  SvarSlett
  Svar
  1. On a brighter note... hehe... så ser det jo ut som dere fikk en skikkelig fin fjelltur likevel! :-) Fint i Rogland asså! Det rykker i klauvene (som jo alle vestlendinger har, i følge Tina! ;) etter å løpe rundt i fjellet igjen! Tror jeg må finne meg et amerikansk fjell og sjekke om det er noe gøy.

   Slett
  2. Både geografikunnskap og rettskriving er tydeligvis mangelvare her i gården så nå lover jeg å slutte å spamme kommentarfeltet!!

   Slett
  3. Oi oi oi. Masse ny informasjon!!! Er du gift?! Med en mann som har doktorgrad i virologi?! Hvor kult er vel ikke det?! Takk for den fine forklaringen til den ekle sykdommen! This makes perfect sense. Jeg har jernmangel igjen (kanskje mannen din vet hvorfor..?) så jeg var trøtt og slapp allerede før det brøt ut. Jernet påvirker visst immunforsvaret. Det sier min sykepleiermor. Jeg må kjøpe L-lysine neste gang. Måtte det ALDRI komme tilbake.

   Slett
 9. Du spammer ikke! Jeg finner hverken geografifeil eller skrivefeil. Tøys på deg. Fjellturen gikk i Vestagder, men det kunne like gjerne vært i Rogaland, for vi er like over grensen.

  Lots of love! Du er super. <3

  SvarSlett
 10. Så superherlig innlegg! :-)

  Ferien (hva betyr det ordet igjen?) består av sykling til jobb 1, jobb, matpause, jobb, sykling til jobb 2, jobb, matpause, jobb og sykling til kjøretime, kjøring, sykling hjem, mat, god natt, FUCK DEN VEKKEKLOKKA, sykling til jobb 1... og sånn kan jeg jo fortsette i det vide og det brede. Deres fjelltur i hyttegrenda så myyye morsommere ut!

  SvarSlett

Les mer

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...