lørdag, juli 21, 2012

Healthy fitness advanced revolution concept

Hei! Det er så kjedelig å velge hva man skal spise hele tiden. Heller diett, lett som en plett. Det er ikke jeg som tester denne gangen, det er en liten østlending som syns det er dødskult å spise etter klokkeslett og vekt. Jeg syns det er dødskult å følge med. Denne gangen er det MyRevolution fra Børge og Isabella.

Okei. Hva er MyRevolution. Det er i alle fall ikke periodisk faste, og takk for det, og så er det ikke lavkarbo, og takk for det. Skulle jeg hatt to krav til en diett så ville det vært at det ikke var spisestopp eller karbostopp. Det som er annerledes hos MyRevolution er at måltidsmønsteret er snudd trill rundt (GØY!), så her har vi de vanlige sunne karbohydratene og de vanlige magre proteinene og det vanlige fornuftige fett, men med karbo til kvelds og egg til frokost. (!) Klar ferdig gå.

Deilig frokost. To egg, en halv boks cottage cheese og en spiseskje nøttesmør.

Typisk diett at man må få i seg ALT som står på planen.

Hei pus!

Det handler om at  karbohydrater er best til kvelds. Helt annerledes! Jeg syns også det var veldig morsomt at man testes på sin metabolske biotype før man får tilsendt diett. Skal jeg legge ved testen? Ja, det gjør jeg. Dette er spørsmålene som bestemmer dietten din:

1. Du er på en buffet der du kan spise så mye du vil av mat fra hele verden, og det er ingen regler akkurat i dag – du skal altså IKKE si meg hva du ville spist for å være “sunn” eller fornuftig, eller hva du tror jeg vil høre – vær helt ærlig her! Hva forsyner du deg mest og minst av?
2. Når du spiser store porsjoner ris, potet, brødmat eller havregryn (og lite annet tilbehør), hvordan har du følt deg da? Mett med høy energi eller trøtt, oppblåst og sugen på noe søtt, fett eller salt like etterpå?
3. Kan du gå lenge uten mat og spise noen få store måltider gjennom dagen, eller blir du fort sulten etter et måltid og liker å spise mindre porsjoner ofte og regelmessig?
4. Foretrekker du å spise en stor frokost og lunsj og mindre på kveldstid, eller kan du hoppe over frokost og spise større måltider senere på dagen? Eller en kombinasjon?
5. Vil du karakterisere deg som en ”stayer” og tålmodig person, som liker å følge en fastsatt og detaljert plan over lengre tid uten større forandringer – og du kan bli stresset og gretten av avvik eller uforutsette endringer i planen din? Eller er det mer interessant å stadig prøve noe nytt og spennende, og du blir kanskje fort lei av rutiner?
6. Relatert spørsmål: er du en langdistanse person som tåler mye og lange treninger av moderat intensitet, eller er du en mer eksplosiv sprinter-type som liker å kjøre hardt – men har lavere utholdenhet og begrenset toleranse for høy treningsmengde?
7. Fryser du lett og kan få gåsehud, eller er du varm og har følelsen av hetetokter?
8. Er du ”A-menneske” som sovner raskt om kvelden og spretter opp av senga om morgenen? Eller er du ”B-menneske” som liker å sove til utpå dagen og heller våkner til utpå dagen og kvelden, og kan ligge våken lenge før du sovner?
9. Er du en analytisk og logisk person med sans for detaljer og nøyaktighet, eller en kreativ, drømmende person som heller ser de store og langsiktige perspektivene?
10. Kan du gjøre ting på impuls og bare hoppe i det på et øyeblikks varsel, eller foretrekker du å planlegge på forhånd før du gjør noe?
11. Liker du å få bekreftelser på at du gjør ting riktig og utveksle dine opplevelser og erfaringer med andre, eller er du mer selvdrevet av natur og vil helst gjøre ting for deg selv uten andres innblanding?

Dette pluss vekt og kjønn og alder. Det er dette som avgjør om man er typen som trenger masse karbohydrater og flere måltider eller om man kan klare seg med færre måltider og færre karbohydrater. Jeg er absolutt i første kategori. Børge klassifiserer dem som sympatiske og parasympatiske, og det må være hentet fra nervesystemet, tenker jeg som har noen få vekttall i anatomi. 

Sånn er MyRevolution-dietten:
Frokost: 2 egg, en halv boks cottage cheese og 15 gram nøtter.
Lunsj: 150 gram kjøtt, grønnsaker og 1 ss fett.
Trening: BCAA og frukt før trening, proteinpulver og frukt etter trening.
Middag:  70 gram ris (FEST!), 150 gram kjøtt, grønnsaker og 1 ss fett
Kvelds: 70 gram havregryn, 15 gram proteinpulver, en halv boks cottage cheese og 15 gram nøtter.

Tilsammen 1800 kcal.

Grønnsaker til deg og pasta til meg.

Hvordan går det med dietten, lille østlending?
Veldig bra!
Har du blitt enda mindre?
Nei. Kanskje? Men jeg føler meg mer mett.
Hva er positivt?
Den store middagen! Å spise hvit ris med god samvittighet.
Hva er negativt?
At Isabella mener at skalldyr og vilt er mat med mye fett, og at Børge mener at en halvtime rolig tur er maks kardio. Crazy. 
 Enig i at det var crazy. Neste uke gjør vi raw food. God sommer!!

32 kommentarer:

 1. Hei på du og du :)

  Den frokosten så veldig annerledes ut enn min! Hvor er grønnsakene???

  Og skalldyr er det vel ingen som mener er fet mat vel :)

  Det beste er jo havregrøt til kvelds, for da sovner man så godt atte! Gleder meg til å starte opp igjen når alt blir som før!

  SvarSlett
  Svar
  1. Den lille østlendingen23 juli, 2012 09:08

   Hallais - diett tipser: Hvem er du? (M?) Grønnsaker spises i bøtter og spann - men det blir litt for heftig til frokost synes jeg. Har tusen spørsmål til dietten - om det er deg den ble laget til i utgangspunktet... Hva du svarte på de ulike spørsmålene... Hvor mett/sulten du føler deg. Diett med KARBO til kvelds er topp. Har ikke sovet så godt på aldri det! Og dersom du er diett-tipseren takker jeg for tipset/beklager at jeg stjal...(!)

   Det er IsabellHanne som skriver at skalldyr kommer i samme bås som fete proteinkilder(!). Kjøttdeig, lam, rein, elg, laks, hummer og østers plasseres som likeverdige fettrike prottiskilder! SYKT? Helt sykt. Men værre er det nesten med maks 40 min gåtur. Fitness er tull!(?) Jeg vil mye heller se ut som en idrettsutøver. Tipper Therese Johaug kan gå tur ka ti som helst(!)

   Puss och kram

   C: Beklager langt innlegg... :)

   Slett
 2. Heei!

  Det står ikke grønnsaker på diettplanen! Og så står det under oversikten fettrike proteinkilder (Obs, disse inneholder 10-15% fett); krabbe, østers og hummer. Helt sant! Selv om hummer inneholder 0,6 prosent fett. :O

  SvarSlett
 3. artig å prøve noe nytt da. 1800 kalorier hørtes lite ut da,men i følge slike kalkulatorer trenger jeg visst bare 1700 kcal selv. får det ikke til å stemme siden jeg alltid spiser ca 2500 enten jeg rører meg eller ikke ^^ skalldyr inneholder lite fett da? og egg... *sikkle* det er bare dødsdigg. ha en fin lørdag!

  SvarSlett
  Svar
  1. Hei Liller! Det er jo en diett, det er derfor det er litt lite. Jeg spiser mye mer selv også. :D (Heldige oss!)

   Egg er digg. Ha en fin lørdag du også!

   Slett
 4. Jeg synes du er velig liten og fin nok som du er jeg Lille østlendingen!! Nå må du passe på at du ikke blir så liten at du forsvinner helt i fjellet da! Kan værra faaali det vettu;)

  Men sikkert gøy å prøve noe nytt ja! Og sikkert deilig å slippe å ta valg, hadde hvertfall jeg syntes! :)

  Et hav av (herpesfrie!) pusser på dere!!! :*************

  SvarSlett
  Svar
  1. Den lille østlendingen22 juli, 2012 07:51

   Tina: (aka Lille Rosa / TurleierTina).

   Tusen takk snille fine. Dette er et mini-eksperiment i kontrollerte former - men av eget initiativ altså. Jeg bor jo med en kostholdsveileder som pusher frukt, grønnsaker, ris og Omega3 til den store gullmedaljen... Og så er hun (dessverre) veldig flink til å bake i tillegg! Og hun Isabella-dama har ikke så mye til overs for brød heller... OG ENIG MED DU. Å SLIPPE VALG ER DET BESTE MED HELE GREIA. (Mon tro det er en yrkesskade... Snakk om 50 shades of grey...)

   Chassi: Dersom du kunne velge en hvilken som helst frukt/bær - hvilken ville du valgt?
   Og dersom du måtte velge en diett - hvilken hadde du valgt?


   Puss och kram

   Slett
  2. Hei Tinafina! Jeg var med på alt helt til 50 shades of grey her. What? Hva er yrket da liksom, lille (soon to be tiny) østlending?

   Puss på begge!

   Slett
  3. Hei lille Ø: Jeg ville valgt plommer! Og hvis jeg måtte velge en diett så hadde jeg valgt min nåværende mat med litt færre kalorier. Altsåå

   Havregrøt
   Brød/ris med fisk/kjøtt og grønnsaker
   Brød/ris med fisk/kjøtt og grønnsaker
   Frukt og prottis til trening
   Havregrøt
   Yoghurt med kakao eller frukt og prottis most til is.

   Du da? :P

   Slett
  4. Oj, hva er det egentlig dere østlendingene jobber med?? 50 shades of grey yrkesskader høres skummelt ut! Men for all del, hver sin smak! :D

   Slett
  5. She works as my submissive.

   (Nei, djises, jeg skjønner heller ingenting. :O )

   Slett
  6. Haha.. You don't seem the type, Miss Chassi Grey! :D

   Slett
  7. Jeg er så long gone at jeg ikke skjønner noe av disse gråtonene jeg heller..:P Det kan ikke ha noe med turleiing å gjøre vel? Grå skyer og regn? Nono, I'm lost here!

   Men når det er sagt så må man jo ta mange valg som turleiar da. Skal vi gå hit eller dit? Er vi her? Nei her! Nei der! Skal vi fortsette mot hytta selv om det er ruskevær, eller pakke oss godt ned i soveposen under vindsekken? Oh lord!! Så kan være godt å slippe å ta valg på andre fronter ja!! :D

   Åååå, nå sees vi snart på tur, hurra!!!!!!! :D

   Slett
  8. Den lille østlendingen24 juli, 2012 20:58

   Mente bare at jobbene våre har 50(547) grånyanser. Aldri er noe rett eller galt. Det kan være sånn. Kanskje muligens. Men også sånn. Men mest sannsynlig sånn. Dersom ikke. Og hei - nå skjedde det noe. Nei, sånn heller.

   Uff. Gi meg en plan. Jeg er så sliten av alle valgene og alle grånyansene at jeg nesten er mer glad i hverdager enn ferie. Jeg liker rutiner og kan spise det samme i månedsvis! :)

   Slett
  9. Men du vet hva de snakker om, Tina? Det er en pornobok som Sunny og Østlendingen og jeg har lest. Og som østlendingen identifiserer seg med plutselig. (!)

   Slett
  10. ummm...kan vi ikke bare kalle det erotisk litteratur?

   Slett
  11. Den lille østlendingen25 juli, 2012 08:35

   Tina: Jeg beklager. Jeg tok for gitt at alle visste om denne "snakkisen"! Google it! (Men du bør ikke ta deg bryet å lese den egentlig. Dårlig skrevet. Syltynn historie.

   Rødmende Sunny: "Erotisk litteratur" pleier å være litt mer diskret og mye bedre skrevet. Nei, la oss kalle en spade for en spade. Dette går ikke engang i "softporn" kategorien. BD/SM - hardcore(!) ;) Thihi.

   Chassi, Tina og rødmende Sunny: Ja jeg blir lett påvirket av litteratur. Jeg leste "Sult" rett før jeg startet på dietten nå, og jeg kan aldri aldri mer lese twilight-serien, det skjønner dere sikkert!

   Lots of love!

   Slett
  12. Ok ok ok... Det er porno! Og jeg har lest alle tre bøkene. Hva sier det om meg? I don't know, and I don't care! ;-D

   Tenker forøvrig at jeg bør lese Sult nå! Hur går dietten? :-)

   Slett
  13. Aha, jeg tror det demrer for meg hva dere snakker om, tror de snakket om den boken på et av sommeråpentprogrammene her for litt siden. Det var en slik 40 år gammel onanidame som mente dette var NUMBER 1 PORN for damer i alle aldre!;)) Den selger som rakkern!:P

   Slett
 5. Hei Chass :) Frisk og rask? herpes er no shit, jeg har det rett som det er, og får det også ofte når jeg er syk ;-/
  Skjemmes fortsatt over at jeg ikke fikk med meg at det "prosjektet" ditt var pga sykdom. Huff!
  Anywho, håper alt er vel på fjell- og fjord-siden av landet vårt :-) Kosiposi!

  SvarSlett
  Svar
  1. Bartis!! :D Jeg føler meg sååå meget bedre, tusen takk som spør. Er alt bra hos deg også? Du må ikke tenke på den lille misforståelsen vel. Vi ble jo nettopp kjent, og hadde du kjent meg lenger ville du visst at jeg ikke frivillig legger meg flat uten mat i en uke. Ingen må gjøre det. ;)

   Kjempekos på deg også. <3

   Slett
  2. Så bra! Håper du springer løs i fjellene og Stavanger by og storkoser deg :-D Tommel opp!
   Alt vel her, jeg BURDE gjøre det, altså ikke spise på en uke...herre jemini som jeg har spist i ferien :-(

   Slett
 6. Spennende!!! Gleder meg til dere skal teste Raw Food- det er liksom litt mer min greie :D
  God søndag :)

  SvarSlett
  Svar
  1. Den lille østlendingen22 juli, 2012 16:11

   Ragnhild: Uff. Jeg har bare smakt RAW kakao og RAW kakaonibs og er ikke helt overbevist. Jeg kan muligens overleve på frukt/grønt og SalmaLaks i en uke(!) Forslag til meny mottas med takk... Ikke kaffe eller te heller?

   Puss

   Slett
  2. Oisann. Det var ikke helt gjennomtenkt da jeg skrev det. Hva tror du, lille østlending, vil hun merke det om vi IKKE tester raw food neste uke? Neste uke er jomProsjekt DNT-hyttemat . :P

   Slett
 7. Hei fininger! Jeg prøver å lese dette innlegget, men blir bare distrahert av den nydelige kattepusen som vanlig!

  SvarSlett
  Svar
  1. Hello pumpkin! Sier de ikke det i USA? DU er fin! Jeg smiler og tenker på deg hver gang jeg åpner skapet med pumpkin i.

   Slett
 8. Den lille østlendingen23 juli, 2012 08:59

  Sunny: Du sier alt rett!! Jeg blir OG distrahert av den pene pusen innimellom... mye på grunn av at hun helst skal være PÅ deg hele tiden. På fanget. Leke med armbåndet ditt. Mens du spiser eller leser bok. Stanger i boken. Går på tastaturet. Verdens fineste pus (med unntak av de andre jeg og har - som er akkurat like fine!)

  OG tusen tusen takk for gaven! Vi hoppet opp og ned når den ventet på oss vel hjemme fra ferie. Teen er helt nydelig. Virkelig. Og C har bakt og kokt grøt med pumpkinboksen! :) Du er virkelig helt utrolig. :) Si i fra om du savner noe heil-norsk "over-there". Puss på deg!

  SvarSlett
 9. Hei fjollsebesøket ;)

  Står det maks 40 min tur i uka????

  Tull og tøys, jeg gikk tur hver dag med hundene mine!

  Og det er vel forskjell på reker og hummer og østers tydeligvis. Nå spiser jeg veldig lite hummer og østers, så jeg la ikke merke til at det stod noe om det, og om jeg så skulle blitt tilbudt hummer og østers, så hadde jeg gitt blanke i diett-dill.

  Kult at du også fikk sove godt :)

  SvarSlett
 10. Hei FjollseMarit!

  Vi spiser heller ikke hummer og østers, men det at de er puttet i kategorien FETE PROTEINKILDER betyr jo at Isabella/MyRevolution kaller skalldyr for fete proteiner, og det er jo så feil som det bare kan bli. Samme med vilt. Feil feil feil.

  Det fins flere feil i denne dietten, så mange at det blir med eksperimentet her. Hvis du regner over kaloriene (UTEN EKSTRA GRØNNSAKER) så blir det ca 200 mer enn oppgitt. Den lille Østlendingen tok fram kalkulatoren da hun følte seg så overraskende mett på det som skulle være 1800 kcal. Selv om hun brukte MAGER cottage cheese og ingen ekstra grønnsaker så er det over 2000 kcal i dietten. Dårlig. Noen har gjort et hastverksarbeid her...

  SvarSlett
 11. Den lille østlendingen25 juli, 2012 11:39

  Hei Lille-kule-Marit! :)
  Det står det det står altså. Ikke noe å gjøre med det! :) Men hører rykter om at du hadde supre resultater med eller uten hummer... Show me your ABS! :p

  Chassi: Jeg spiser hummer hele tiden. Er sååå lei hummer. Ja og østers da. Og elg. Og reinsdyr særlig. Det og aspargestopper, ja og trøfler.... SÅÅÅÅÅ lei trøfler!! Skal gå over til squash på REMA snart. Pinky promise.

  SvarSlett
 12. ..blir av dere'a? så kult å være på diett at du (chassi) glemmer å skrive på bloggen, og du (lille østlending) glemmer å kommentere? i såfall liker jeg ikke dietten!

  SvarSlett

Les mer

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...