onsdag, desember 23, 2009

Arabisk knask i koppen

Jeg blir megainspirert av de gode drikkene man kan faa i egypten. Her er de beste:
  • Kongekopp nummer en er sahlab. Groet i en kopp!! Og se paa bildet, den serveres med peanoetter og kokos! Hurra! Jeg googlet sahlab naa og ser at det lages av cornstarch. Det kan vaere hva som helst.

    • Litt enklere aa lage drikk nummer to, cinnamon. Kokt vann med kanel bare. Den kan serveres med melk og smaker julaften i flytende form.

    Araberen: Is this your first cinnamon?

    Maya: Yes.

    Araber: Aah, your first cinnamon!


    De er saa dumme.

    • Yansoon bestaar av anisfroe med vann og smaker friskt og kjempegodt etter et maaltid. Enkelt og genialt.
    • Helba er en lokal sak som aldri staar paa menyen men drikkes av alle gamle arabere og meg. Drikken lages av et froe som heter fenugreek, den er ganske gul og veldig kul.
    • Bedouin tea er et sinaifenomen. Jeg har kjoept den paa markedet i form av smaa kvister som kan kokes med vann eller tilsettes vanlig svart te. En kjapp google forteller meg at kvistene heter habuck eller marmaraya, men det finnes kanskje et norskere navn som normaliserer deilige beduinteen.

    Poenget blir at te kan vaere mer enn bare blader eller urter. Mens Maya er ute og dykker finner jeg for eksempel drikker som smaker chili og kjempesterkt. Det er vanlig aa putte ferske mynteblader oppi koppen og det er tydelig at alle slags krydder kan drikkes med vann.

2 kommentarer:

  1. Fine bilder og kjekke kommentarer. Lykke til videre de siste dagene av juleferien. Mye snø her - og fantastisk julestemning! Snømåking gir god trening og brøytebilene sin larm er god for hørselenHa det bra begge to . hilsen fra nerlivegen

    SvarSlett
  2. Heey morfar! Ble det en fin julaften? Vi storkoste oss her. Tusen takk for de kjekke hilsenene!! Ses til selskap i morgen.

    SvarSlett

Les mer

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...