fredag, desember 26, 2008

En annerledes julefeiring

En groggy julemorgen i Rochester, en landsby noen mil nord for Melbourne, feirer jeg jul med Maren. Julaften her er en pubdag med barbecue paa terrassen og mye liv i gatene. Vi har derfor sovet lite denne julemorgenen hos Nicoles fantastiske familie naar vi aapner gaver rundt "treet". Vi har blitt saa godt mottatt, det ligger til og med pakker til oss norske jentene her, med sjokolade og solkrem og saant. Juledagen feires med juleloensj og julemiddag, plumpudding og kalkun.

For at ikke alt skal bli saa annerledes har Maren og Hanne laget pepperkaker. Vi gikk ogsaa i kirken, der Nicoles morfar holdt prekenen, og sang alle de kjente sangene paa engelsk. Jeg sippet litt naturligvis, og lengtet hjem, men julen har alt i alt vaert helt fantastisk.

Det er varmt i Australia. Den gjengse hilsenen her, febrilsk vifting og veiving med begge hendene, har sin bakgrunn i alle fluene som summer rundt oss hele tiden. Maren har bodd her lenge allerede, saa hun er skikkelig god paa dette.


Sightseeing paa andre juledag tok oss paa baattur med denne damphjuleren opp elven. Vi hadde lokal loensj i ingenmannsland og badet i soelevannet. Ingen slanger, bare fluer.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Les mer

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...