onsdag, desember 23, 2015

Tur tretten til tjue 2015

(Resten av 2015-turene.) Hvor lenge klarte jeg å holde meg? Hvor lenge var Abraham i Paradis? Ikke lenge. Det er fortsatt 2015 her hvor jeg er, og jeg har enda flere turer å oppsummere fra året som snart har gått. Mens vi venter på jul og på snøen, og på jeg-vet-ikke ... på påsken? Påsken er min favoritthøytid. Her er sommeren, likesågreit.

Min sommer som singel startet med singeltur i Jotunheimen. Vi gikk fra Fondsbu og østover og nordover, og det var så mye snø at andre gikk på ski. Flotte mennesker. Alltid det. Det ble ingen kjæreste på meg, men jeg tror det ble det på flere andre. Jeg var turleder og måtte flørte i skjul.

Tur 13 - Undercover flørting i Jotunheimen.
Og hvorfor ikke fortsette når man allerede er i området. Dnt trengte plutselig en turleder i Jotunheimen Sør, så da dro jeg dit. Vi gikk en uke i hyggelig selskap og hyggelig terreng, for det er jo helt nydelig der i sør, og mye enklere å gå enn i de steinete fjellene.

Tur 14 - Representert ved Yksendalsbu.
 Og hvorfor ikke enda en uke? Over Hardangervidda denne gangen. En tur som heter Hardangervidda light, som var en meget behagelig opplevelse, med korte dagsetapper og deilig mat.

Tur 15 - Hardangervidda light.
Håper jeg ikke roter til rekkefølgen nå, men hva gjør vel det. Det ble i alle fall en sommer med mange uker i fjellet, og utelukkende som turleder. Jeg henger så lett med femti år gamle amerikanere, og jeg blir uendelig glad for å få hjemmestrikkede sokker av en fornøyd turdeltaker.

Mas mas om singellivet og grønne luer og det der, men hva annet har man å snakke om når livet handler om tinder og turer. Jeg ga bort en singellue til den som kunne gjette at jeg var ved Blåfjell på tur 16. Planen var å gå i en uke, men det finnes ikke bøker nok i verden til å ligge en uke alene i telt når det regner.

Tur 16 - Med teltet rundt Blåfjell.

Etter at ferien var slutt fikk jeg flere fine helger og en date. Det var en travel tid, ikke minst fordi daten bodde i Ryfylke. Vi gikk på turer sammen, og uten at jeg syns jeg gjorde noe nummer ut av det ble den ene dokumenterte turen årets mest leste innlegg. Stølslivet i Suldalsheiene var helt spesielt.

Tur 17 - Jeg har måttet slette de beste bildene, men her er fra hytteboken på stølen.
Litt på tur med daten og litt på tur alene. Summa sumarum var jeg svært fornøyd med sommeren da jeg gikk enda en helg i Lysefjorden og snøen ENDELIG hadde smeltet så man kunne bruke joggesko. Klissvåte gjørmete joggesko og lommen full av sjokolade.

Tur 18 - I fjorden min.
Og så bare. Turgjengen! Har dere en turgjeng? Det kule med å ha en sånn turgjeng er at man kan møtes fra hele landet. Marte kom fra Oslo, Sunny fra Bergen, Pia fra Trondheim, jeg fra Stavanger og oi, en liten østlending fra Aberdeen. Turer, rødvin og så lo vi så vi grein. Hver dag.

Tur 19 - I love you, Turgjengen.

Nå er jeg snart i mål her. Høsten ble helt kaotisk (i hodet! av kjærlighetskvaler!) og jeg ble så sliten til slutt at jeg vet ikke hva. Sånn sliten at jeg måtte kjøre bil til jobben og etterhvert kunne jeg ikke jobbe engang. Da rømte jeg til Frafjordheiene. Og gikk fra Frafjord til Lysefjorden hvor far ventet med båten.

Tur 20 - Recovery i Frafjordheiene.

Og nå er det desember og jeg har fått én tur på ski, men snøen smeltet bort. Det er ti grader her, og det regner. Omtrent som på 17. mai. Norge altså, det finnes ikke bedre land å bo i. Helt uironisk, ja. Men NÅ er det jul. God jul igjen! Mere moro i 2016!

9 kommentarer:

 1. Enig. Norge er helt fantastisk. Nå har jeg testet ut Skottland. Det var flott. Men ingenting slår fjell og fjord - og viddene våre.

  Jeg har lyst til å teste ut nord-vestlandet - og nord-norge. Jeg har fremdeles så mye å oppdage å utforske. Er det noe som står på din bucket-list?

  Puss Puss

  SvarSlett
  Svar
  1. Hei Østis!

   Ingen bucket list her, men jeg er veldig klar for snøen, og de lange turene det man rekker å glemme alt annet og bare blir fjellmongo.

   Mener du etnefjellene når du sier nordvestlandet? Eller Folgefonna eller Stølsheimen?

   Slett
 2. Jeg mener nor for Etna ja - mer opp mot der Tina bor! Er det mulig? Jeg har jo ikke vært der. Ikke sett verken Kristiansund eller Ålesund. Did I miss something?

  Puss

  SvarSlett
  Svar
  1. Alt er mulig! Etna er den vulkanen på Island, er det ikke? Etter å ha vunnet to runder med bezzerwizzer her har jeg blitt bezzerwizzer 24/7.

   :*
   Puss på deg.

   Slett
 3. Hei Bezzerwizzer!

  Helsikke. Mange skriveleif fra mobilen også...

  Altså ikke Etna med Etne.

  Puss

  SvarSlett
 4. Høres ut som du hadde et fantastisk turår i 2015!
  Jeg er altfor dårlig til å benytte meg av den norske fjellheimen, men fjellturer i Spania har jeg virkelig fått opp øynene for. Det er nok bare å investere i skikkelig regntøy å teste de norske fjellene også nå! ;)
  Håper du får et fantastisk turår i 2016 og mer hell på kjærlighetsfronten! :)

  SvarSlett
  Svar
  1. Hei Yngvild! Første jeg kjenner med det navnet. :)

   Jeg har prøvd fjellturer i Spania jeg også - magisk! Hvor har du gått? Jeg hadde Barcelona som base og gikk i Pyrenéene. Det var grønt og frodig og godt merket. (Alltid en fordel, syns jeg.) Bor du i Spania!?

   Tusen takk for lykkeønskninger! Jeg håper det samme selv. Riktig godt nyttår til deg også.

   Slett
  2. Det er vel bare rundt 280 av oss i landet, så det er ikke så rart ;)
   Å, har du det, så gøy! :D Neida, jeg bor i Trondheim, men er egentlig fra Sandefjord. Jeg er bare så heldig at foreldrene mine har hus i Spania, så da blir det jo en del ferieturer dit! Det er på Costa Blancakysten det da, så er i området rundt der jeg har gått i fjellene :)
   Tusen takk! :)

   Slett
  3. Heldige du! Jeg kjenner en liten østlending som nesten er fra Sandefjord. Og fotballfruen er vel derfra! Må være et flott sted.

   Jatakk til turer på Costa Blanca-kysten. :)

   Slett

Les mer

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...