søndag, mars 08, 2015

A very good year

Kavalkade, sjokolade, hodeskade. Det er 10 år siden bloggen startet, og jeg har kommet til 2011. Det skjedde så sykt mye i 2011. Sykt mye! Hvor var du, for eksempel, da Trond Birkedal ble tatt for å snikfilme unge gutter på badet? Hvordan taklet du smørkrisen, hvem heiet du på i Rune Øygard-saken, og hvordan taklet du terrorangrepet 22. juli? Dette var også det året da man demonstrerte mot monstermaster i Hardanger, og Sør- og Østlandet hadde en 50-årsflom som jeg opplevde som en helt sinnsykt våt tur over Hardangervidda. Men det er nesten det eneste jeg husker, for jeg hadde fått med meg en liten østlending på turen, og hokus pokus, sånn ble allting snudd på hodet. Snurr film!

- Skal bare trene først. (Jeg var også treningsgal i 2011.)
Jeg må ha vært tilbakestående, for alt jeg ville da var å trene og spise grøt. Jeg stod opp og spiste grøt, trente og spiste grøt, jobbet med trening og spiste grøt, og studerte trening mens jeg spiste grøt.
Og blogget om grøt.
Og eksperimenterte med nye grøtvarianter.
Og laget grøtoppskrifter til en nettside.

Helt sykt begeistret for grøt, var jeg.
 
Og hopp tjohei, sånn var (og er det ennå) det her hos meg.
Når jeg går gjennom 2011 så er det jo bare grøt. I starten i alle fall. Jeg dokumenterte først og fremst utrolig mange rare typer grøt, men også havregrøtdietten, hvordan blodsukkeret mitt ble påvirket av grøt, nødløsninger for når man vil ha grøt, men hverken har havregryn eller komfyr eller kanskje ikke tallerken engang, og så - sikkert en typisk bloggeting å gjøre - lagde jeg grøt av alt som man kjøper på iHerb.

Konklusjonen ble at grøt er ingen beskyttet tittel.

Og så trente jeg. Her er et utdrag fra april 2011:
Treningsuken har vært som dette:
Søndag: 4 timer over fjellet
Mandag: 2 timer tur
Tirsdag: 1 time tur
Onsdag: 2 timer tur og bodypump
Torsdag: 2 timer tur og styrke på bryst og rygg
Fredag: 2 timer tur og bodypump
Lørdag: 1 time tur og styrke på bein (!)

Hvorfor har den vært som dette?
Jeg har vært sløv etter løpeturen i fjellet (med spisekick og sofakick) så det begynte som en rolig uke. Været har vært så fint og jeg har hatt både treningsfri og jobbefri, og jeg kan kunsten å gå på kafé og kunsten å gå fra sted til sted. Bruker mye tid på det. Men så var det godt å være tilbake etter påsken og tjo-hei, styrketrening er gøy, så de siste fire dagene er jeg veldig fornøyd med.

Bare 14 timer kardio og 4 styrkeøkter - veldig sløv uke altså. Så teit!

Jeg pleide å gå en omvei til jobben og bruke to timer på det hver dag.
Og så tok jeg turlederutdanningen og PT-utdanningen på NIH. Ikke helt uten grøtrapporter kanskje, men her er oppsummeringen fra skredkurs og vinterturlederkurs. Og her er en, men da var jeg endelig ferdig.

Jeg husker jeg nesten frøs meg ihjel på det skredkurset.

Birkedal ja. Han fikk grå hår på bare en uke, det husker jeg også.
Og ferdig med godkjente kurs fikk jeg endelig lede de store turene til DNT. Jeg tok en måned fri og gikk hele Rondane og Jotunheimen før de lokale fjellene her hjemme. Og noen stopp med andre bloggere i Oslo.

Master of the map.
Men jeg var sykt fornøyd med det nye livet. Ingen status, ingen rikdom, men mye moro og juhu: joggebukse hele dagen. Selv på fjellet hadde jeg den samme joggebuksen, ser jeg, som jeg brukte på grøtverkstedet og på Toppis. Djises. For ikke å snakke om at jeg sikkert ikke hadde vært hos frisøren siden jeg sa opp jobben. For jeg jobbet ikke lenger med viktige ting som olje og IT, jeg jobber med ENDA viktigere ting som trening og kosthold. Og av alle små og store vendepunkt i 2011, så var det da Dagens Næringsliv valgte å skrive om dette på førstesiden sin at ting begynte å skje. Jeg fikk helt angst da artikkelen kom ut, for jeg syns jeg ble fremstilt som sprø. Jeg sa ting som at jeg koser meg med å se andre spise kake (og det gjør jeg jo ennå, men jeg ville ikke sagt det til en avis) og uff, at jeg spiser chiafrø til kvelds. Men det som skjedde var at jeg fikk fullt av nye lesere som syns at dette var kult og at jeg var kul, og viktigst av alt - en av disse var en liten østlending.Og hun syns jeg var forfriskende gal. :D
I løpet av et kommentarfelt hadde jeg invitert henne til Stavanger og til å bli med over Hardangervidda, og selv om hun aldri hadde sett en turistforenings-T så ble hun med. Hvor kult er vel det!

Helt utrolig kult.
Før 2011 var over hadde den lille østlendingen flyttet til Stavanger og gått enda flere turer, og har hun ikke sluttet med det så går hun nok ennå. Jeg rakk å få akutt jernmangel av trening og grøtspising dette året, og ble syk i flere uker, - helt slått ut og helt ute - men summa sumarum:

Yes, it was.
Og da lurer jeg selvfølgelig på: Hva gjorde DU i 2011?

27 kommentarer:

 1. Høres ut som et fint år! I 2011 ble jeg ferdig på videregående og i september startet jeg på mitt eget lille eventyr og flyttet til Skottland for å studere :)

  SvarSlett
  Svar
  1. Kuli! Og det gjør du ennå eller?

   Slett
 2. For ett år!!!! Jeg er veldig glad for at du utleverte deg i DN og gjorde at den lille Ø'en flyttet vestover <3

  Jeg er også veldig glad jeg har egen blogg for nå måtte jeg grave i arkivet...

  - Bestillte altfor mye dilldall på ebay
  - Mens det var strålende fint påskevær her hjemme var vi på Tenerife og frøs. Bodde på ett helt grusomt hotell og fikk myggbitt i hele ansiktet.
  - Måtte avlive katten Saga etter 3 uker med fortvilte forsøk på å gjøre hun bedre av nyresvikten. Gråt i flere dager...
  - Reiste til Frankrike på campingtur, kjørte oss vill og hadde regn hele turen, så vi kastet inn håndkle og reiste hjem 4 dager før tiden. Da vi kom til Tyskland leste vi på vg.no om 22.juli...
  - Ett utdrikningslag og ett bryllup
  - Konsert med Rihanna i Bergen og Top Gear show i Oslo.
  - Kira flyttet inn og vi laget større innkjørsel.

  Ja, det var vel det.
  Gooood year!!

  SvarSlett
  Svar
  1. Jeg er også glad du har en blogg. Veldig! Og det var megakoselig å se at du finnes i kommentarfeltet allerede i 2011. :D

   Hva bestilte du på ebay? Jeg er uten i Internett nå (Lyse har klikka på Hinna. Netthinna.) men jeg gleder meg til å Google mmmalin 2011 i morgen.

   Slett
  2. Jeg har jo glemt det viktigste - jeg løp jo faktisk halvmaraton i 2011 :O
   Eller, løp og løp. Jeg gjennomførte 3-sjøers ;)

   Jeg bestillte smykker av alle ting!

   Slett
  3. Takk, fine Mmmalin. Det tar jeg som et kompliment. :D Jeg er utrolig glad for at du kommenterte - og på den måten gjorde at vi fikke en turdate til slutt.

   :D

   Slett
  4. ÅSSÅ var jeg jo på Rått & Råde!! Det var virkelig ett høydepunkt. Så helt naturlig å glemme det liksom.

   Nok om meg :p

   Slett
  5. Man får aldri nok av deg, Malin. ;)

   Slett
 3. Hva jeg gjorde i 2011? Jeg møtte deg!! :D

  SvarSlett
  Svar
  1. Og jeg møtte deg! Åh, bloggetreff altså. Mer av det, takk. :)

   Slett
 4. 2011! For et år. Det kjennes ut som både i går og et liv siden. Det har skjedd så mye. Man altså. Det har sjeldent vært så høye topper og dype daler som 2011. Men om jeg skal oppsummere fort og kort: Bryllupsreise på den Dmonikanske republikk, alle sesongene av Sopranos på en måned, jeg traff deg og flyttet fra en utrolig kjekk mann fordi det ikke fungerte så altfor kort tid etter bryllupet. Søsteren min giftet seg, jeg så min første T og krysset Hardangervidda med deg. Jeg var i Oslo sentrum under terrorangrepene hvor min tidligere arbeidsgiver og tidligere kollegaer ble hardt rammet. Jeg byttet jobb. Flyttet 50 mil. Så Stavnger første gang. Og Preikestolen. Lysefjorden og Kjerag! Var søvnløs. Gikk på en smell. Var på verdens beste høsttur. Og feiret julen i Rogaland og var to ganger på teateret og så Sonny (til og med på nyttårsaften). Men altså - jeg lærte meg å drikke te! Og traff deg - de to tingene er viktigst. Men ikke i den rekkefølgen.

  Happy 2012 - jeg føler det var et meget mer stabilt og lykkelig år for meg - kan vi spole fort fremover?

  XO

  SvarSlett
  Svar
  1. For en rapport og for et år. Det kokte virkelig enda mer hos deg enn hos meg. Mye mer! Jeg rakk å møte veggen, og jeg presterte å bytte fil, og date Morten og Marit på samme tid, men jeg slapp å gå gjennom en skilsmisse.

   Takk for alt det fine og happy 2012. Måtte vi få mange flere fine år. <3

   I love you.

   Slett
 5. Hmm, 2011 klarer jeg egentlig ikke huske så mye fra. Jeg reiste til Australia for første gang, mest for å slippe unna hele 30-årsdagen min, men så feiret bare jobben min meg da jeg kom hjem i stedet. På turen bodde jeg hos min australske venninne i en forstad til Sydney, jeg var ved Uluru, vandret gjennom Kings Canyon og Kata Tjuta. Var også en tur i Perth og snorklet med hvalhai på Ningaloo reef.

  Da bomben gikk av i regjeringskvartalet var jeg i leiligheten min og pakket for å reise til København da det plutselig smalt, og hele leiligheten rista. Jeg kom meg av gårde til København, noe forsinket og ble møtt av stort politioppbud og hundepatruljer, og var på besøk hos en tidligere kollega jeg egentlig ikke kjente så fryktelig godt. Det funket særdeles dårlig med en lettere sjokkert maije som slett ikke ble særlig sosial av en sånn hendelse. Helgen ble preget av at jeg ville få med meg så mye av det som hadde skjedd i Oslo som mulig og han jeg var på besøk hos var bare opptatt av Tour de France.

  Resten av året gikk med til å jobbe. Jeg skiftet jobb i oktober, da var jeg så sliten av kollegaer som knuste hjertet mitt og gjorde meg forvirret, slitsomme arbeidsforhold og at jeg generelt var på vei til å knekke sammen at den eneste løsningen jeg så var å komme meg bort og få en ny start. Å rømme fra alt hjelper selvfølgelig ikke, men jeg lærte masse i ny jobb, og fikk satt meg i respekt blant gutta på teamet.

  SvarSlett
  Svar
  1. I all verden hvor folk gjør mange barske ting her! Du er steinbarsk, Maije. Vil du si at 2011 var et over eller under middels godt år? For min egen del ser jeg flere fordeler enn ulemper med å bli voksen i alle fall. Og dess voksnere jeg blir dess bedre går det.

   Heia oss og måtte vi ha mange gode år i vente.

   <3

   Slett
  2. Akkurat der og da så syntes jeg nok året var i overkant tøft. Men Australiaturen var noe av det beste jeg noen gang har opplevd og jeg vokste mye det året, på godt og vondt. Når jeg ser tilbake på det i ettertid så tror jeg jeg må si at det var et over middels godt år, jeg ble tøffere, sterkere psykisk og mer voksen og det kan man jo ikke klage på? :)

   Slett
  3. Australia er helt toppers i alle fall, og ja, man må vel bare bli glad for at man vokser på ting som er drit. - I mangel på andre fordeler. :-/

   Slett
 6. http://www.hellebornstein.no/2015/03/16/hellige-havregryn-er-det-egentlig-sunt/

  Om du trengte noe å blogge om liksom ;-)
  Puss puss puss

  SvarSlett
  Svar
  1. JESS! Takk!!

   Puss puss puss!

   Slett
  2. Helle altså. Nå leste jeg det. Følger du med på denne bloggen?

   Jeg håpte og trodde at jeg skulle være uenig med alt, men jeg er egentlig enig i alt unntatt den usaklige sammenligningen av menge karbohydrater i havregryn og sjokolade. (Hello, havregryn ER jo en karbokilde!!) Og så klart, litt kårni og konkludere med at ens egen musli er bedre. Ho ho.

   Takk igjen, fine. Går det bra med deg og Svein?

   Slett
  3. Jeg leser ikke Hellebloggen. Synes hun er litt vel alternativ. Men det var en på facebook som linket til det innlegget, så da måtte jeg inn å kikke ;-)

   Alt er bare fint!! Hvor lenge blir du på tur nå? Vi må få til ett treff snart :***

   Slett
 7. så utrolig tøffe mennesker dere er, både du chassi, den lille østlendingen, maije ja alle sammen faktisk. :-)
  2011 var heftig. for å svare på 2010 kommentarene før man begir seg ut på 2011. Så tusen takk jenter, jeg vet ikke jeg liker liv og røre. Ja jeg banner ganske mye Lille østlending ikke så mye som en vanlig nordlening men en del. Jeg er sikker på at dere begge er fyrverkeri.

  2011 begynte med topptur på fjellet, krykker, utmattelse og sykehus. MR etter MR og medisin etter medisin. Dro til Roma med forloveden. Til Amsterdam med den lille nordlenningen, vi spilte scrabbel og slo opp på nytt. Jeg fikk A på eksamen og ble lagt inn på sykehuset samme dag. Begynte med rullesstol, sluttet å trene hver dag, spilte xbox, sov mye. Fikk ny rulelstol dro til Thailand med proforma svigers, ble allergisk mot sol og varme lå 3 uker på sykehus i Thailand. Dro hjem hadde bursdag. 22 juli mistet ingen men kjente mange, ble som resten av landet målbundet. Dro til Talinn med venninne og bare koste oss. Kom hjem. var frustrert på situasjonnen med rulelstolen fikkk det for emg at jeg måttte bli mer selvstandig så dro til oslo på ferie en uke på hotell alene.
  Ble dårlig oppdaget svulst på eggstokken, operasjon,, angst heldigvis ikke kreft. var mye sliten så orket ikke lage mat spiste bare barer. fikk tildelt personlige assistenter, ble sammen med nordleningen igjenn. Dro på rehabiliteringsenter, lærte å sitte på ski, svømte litt fikk ebskjed om at herregud dette må du stase på. rakk å dra på en trening før jul og trenieren i tromsø svømmeklubb var i ekstase. feirert jul med mamma og forloveden min, mistet allt håret og fikk min første parykk.

  det skjedde sikkert litt til men vanskelig å huske :-p

  SvarSlett
  Svar
  1. Djises, Ingrid. Vet du at jeg lager disse oppsummeringene bare for at du skal servere dine oppsummeringer? Du burde gi ut bok. Det hørtes ut som nok et spennende år, 2011 altså, men med en god del krøll nå. Hvordan taklet du det? Har du vært like tøff alltid?

   Kjempeklem på deg!

   Slett
  2. Ja Ingrid, du må skrive bok!! Herlighet for ett liv, og du er bare 25?!
   Såg den flotte artikkelen om deg, du er den tøffeste jeg vet om :)

   Slett
 8. da begynte jeg på uio og flytta hjemmefra, og ingenting skulle bli som før.

  men du. hvor er du?

  SvarSlett
  Svar
  1. Takk snille du, som spør! Jeg er på skitur fire uker i strekk nesten, men akkurat nå er jeg hjemom og da er det hyggelig å finne sånne hilsener.

   (Hvordan ble ingenting som før?)

   Klem på deg

   Slett
 9. Nå gleder jeg meg skikkelig til å høre hvordan det var på langturen din!
  Pia

  SvarSlett
  Svar
  1. Snille Pia! Og jeg gleder meg til å høre om bursdagen din! Nei, det er sant, du har jo ingen blogg. Jeg skulle ønske du hadde.

   Takk for interessen. Jeg er bare hjemme et døgn før jeg reiser videre, men jeg håper og poste noen bilder i alle fall. :)

   Slett

Les mer

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...