onsdag, desember 05, 2012

Den beste gaven man kan gi

Hei igjen! Kan jeg få komme med et tips? Jeg trodde jeg kom på det helt av meg selv, men så fikk jeg se at hele Norge er enige med meg - hvor kult er vel ikke det - i alle fall 43 prosent av kvinner over 16 år. Det handler om hva vi ønsker oss til jul, og 43 prosent av kvinnene ønsker seg reiser og opplevelser. Jeg også! Ingen vits i å få klær eller kjøkkenmaskiner når man kan få en påskeskitur fra Haukeliseter til Ådneram. Den beste gaven man kan gi, det er en tur på ski.

Og nå er snøen her! Hei vinter!

Midt i Stavanger!

Og hvis man skal gi en tur på ski, hvilken tur skal man gi?

- Jeg skal lede rosinen-i-pølsa-turen fra Haukeliseter til Ådneram (denne!- bestill her)
- og en langhelg på ski i mai (bestill her: På kryss og tvers i Taumevassheia)
- og en sommertur fra Lysebotn til Kjerag, men det er først i august så den ligger ikke ute ennå.

- Selv ønsker jeg meg en hvilken som helst helg på fjellet, men kanskje ekstra mye ønsker jeg meg Jostedalsbreen på langs. Dette skal være Norges flotteste tur for alle som er i nogenlunde god form (det kan være noe å trene til!) og som verdens billigste turarrangør koster det bare 600 kroner for medlemmer.

- Gavetips nummer ti er derfor et medlemsskap i DNT.

- Og gavetips nummer hundre er squashtimer eller alle slags kurs man kan komme på. Jeg har nettopp testet squashtimer med Lotte Eriksen, som er en evigvinnende norgesmester og en superfin kollega på Toppis, og det var det kuleste på lenge. 
Og dette er den beste gaven man kan gi, det står i avisen.

- Gavetips nummer tusen er PT-timer.

For eksempel sånn! Slik holdt vi på i går, med en kunde som øver på benkpress.

Så la oss gjøre noe fornuftig for miljøet og hele verdensøkonomien, og bare gi bort reiser og opplevelser; turer, hotellnetter, restaurantbesøk og forestillinger, eller hjemmebakte kaker. Eller treningsmedlemsskap og kurs og alt som ligner. Juba juba, snart er det jul. :D

Og den skal feires her i Tømtehytta. (Gavetips nummer tusenogto er en hyttetur i Marka)

29 kommentarer:

 1. Den lille østlendingen05 desember, 2012 12:06

  Når jeg var liten lærte jeg at "den beste gaven en kan ha - det er å gjøre andre gla". Det rimer og. Men det er fin fint med skiturer også. Josten på langs? Ønsker du deg den turen selv om den bittelille helt garantert ikke tør være med? :) Så synes jeg uansett du burde. Bittesmå småttiser kan holde seg hjemme.

  Puss och kram

  SvarSlett
  Svar
  1. Hei lille småttis! Vet du foresten at småttis oversettes til SMÅGRIS på pad? Godt jeg oppdaget det i tide!! :-)

   Jeg har vel ikke lyst å dra på tur uten deg! Det var deg jeg tenkte på da jeg skrev at de var noe man kunne trene seg opp til. Mål for 2013: Josten på langs.

   Puss puss puss!

   Slett
  2. Den lille østlendingen08 desember, 2012 07:51

   Chassi: Jeg synes du burde melde deg på SPRENSTREKS. Vi klarer 4 dager uten hverandre. Vi skal jo forhåpentligvis klare oss halve mars uten hverandre. Dette kommer til å gå helt strålende. Kos deg på Josten! Puss och kram

   Slett
 2. Superdupre gavetips! Det er gaver som gleder og som huskes på det!

  SvarSlett
 3. Ai, Ai, ai, jeg savner å gå på ski! Tror ikke jeg har fått gått på tre år nå, så det er jammen på tide! :(
  Apropos at de fleste ønsker seg reiser og opplevelser, er det flere her som heller vil ha en ferie full av opplevelser enn en som består av å ligge ved bassenget og bade hele dagen med kun 2-3 utflukter i løpet av to uker? Konklusjon: De beste ferieturene jeg får er med besteforeldre som kan alt om historie enn med en viss mor... Hadde ikke verden vært et så farlig sted hadde jeg da dratt alene, men du vet... tenåring alene på backpacking (Har så lyst!) eller noe i den duren, no chance. Jeg føle meg lenket fast her :/

  SvarSlett
  Svar
  1. Den lille østlendingen05 desember, 2012 20:38

   Friken: Jeg glemmer hele tide at du er ung og lovende!! :) Så - hva er drømmeferien sin? Hvor? Når? Puss och kram

   Slett
  2. Hehe, ja jeg har jo livet foran meg. Så er det bare å få til alt det en har lyst til å gjøre. Det er ikke lett å tenke på fremtida når man interesserer seg for så utrolig mye forskjellig. Sunn mat og helse ble en interesse ekstra som heldigvis har gitt meg utrolig mye i tillegg ;)
   Vi får se, vi får se. Jeg er en person med litt vel store drømmer og like store ambisjoner. Perfeksjonisme ligger dessverre til slekta...

   Drømmeferien, ja, det var vanskelig. Jeg greier nok ikke å velge ett reisemål, men som jeg allerede har hintet til måtte det ha blitt en reise til alle deler av verden/verden rundt. Kanskje et helt år eller mer hvor jeg tok fri fra alt og reiste verden rundt, opplevde andre kulturer og holdt meg litt unna stedene hvor det flommer over av turister. Fottur i Amazonasjungelen? Så klart skulle jeg ha stukket innom og fått med meg det essensielle også. Jeg har alltid vært så eventyrlysten og liker frihetsfølelsen det gir å være alene ute i den store verden. Haha, dette ble en lang og dramatisk kommentar :)

   Slett
  3. Den lille østlendingen08 desember, 2012 07:49

   Friken: Hva vil du bli når du blir "stor" da? DET er alltid spennende å høre! Du kan velge på øverte hylle liksom. Ja. Og jeg må bare gi deg en støttekommentar angående denne "anonyme" på bloggen din som snakket om kalorier. Du er topp og utrolig flink. "Gamlinger" som meg følger med på bloggen din. STÅ PÅ! Puss och kram

   Slett
  4. Det var en FIN kommentar, Friken! Ta deg et friår! Det gjorde jeg da jeg var 18. Hvis du legger inn sånn som kibbutz-arbeid i Israel og billige land i Asia så koster det deg plutselig ingenting.

   Puss puss!

   Slett
 4. Guri den hemsen var jo nydelig! Jeg hadde blitt super skuffa om jeg hadde fått skitur i julegave. jeg hater det XD gavekort derimot ;)

  SvarSlett
  Svar
  1. Den Lille østlendingen05 desember, 2012 20:36

   XD? Hva er det?

   Slett
  2. Tror det er en veldig skeptisk smiley. :)

   Slett
 5. Ja til opplevelsesgaver! Jeg ønsker meg i grunnen ingen verdens ting til jul, men håper på en skitur type nedoverski en gang i romjulen. Hadde jeg hatt barn skulle jeg ønsket meg snille barn til jul, det gjorde alltid mamma og pappa når jeg var liten :)

  SvarSlett
  Svar
  1. Ja til jul og ja til gaver, men helst ikke sånne materialistiske gaver. Heller snille barn. ;)

   Hvor kan du stå på ski i Washington?

   Slett
  2. Vi feirer jul i New York, så da blir det dagstur til Hunter Mountain, som er ca 2 timer nord for NYC :)

   Slett
  3. Den lille østlendingen08 desember, 2012 07:47

   Sunny: Kos deg i NY i julen. Feires det Lucia i USA? Og er det vanlig med "pakke-kalender"? Har ALLE store Disney-juletrær? Hva er det mest amerikanske juleaktige du kan tenke deg? Og hva spiser amerikanerne på julaften? Ikke pinnekjøtt eller ribbe tenker jeg meg? OG sist men ikke minst, hvordan overlever du uten PINNAKJØD på julaften? Puss och kram

   Slett
  4. Så kult!! Hunter Mountain, jeg er så misunnelig som jeg bare kan bli. Jeg skal feire på Hvaler. ;)

   Slett
  5. Lille Østlending: Det feires hverken advent eller lucia, men her i huset blir det lussekatter og adventslys uansett :) Alle har nok ikke disneyjuletrær, men det offisielle treet her i Washington, the national christmas tree, har så mange lys at det faktisk ikke går an å se at det finnes noe tre under der!

   Det er utrolig stor variasjon i hva folk spiser på julaften. Noen spiser kalkun, men mange gjør seg ferdig med kalkunen ved Thanksgiving. Juleskinke er ganske vanlig, eller gås/and. Mange har med seg tradisjoner fra "the old country". Italienerne har sine tradisjoner, latinamerikanerne har sine...osv osv..

   Ikke nevn pinnekjøtt da! Jeg blir så lei meg :( Men, jeg pleier å overleve uten :) Vi pleier å spise fisk. I fjor laget jeg bacalao, og den ble veldig godt mottatt, så tror det blir det i år også.

   Chassi: Hvaler høres ut som et nydelig sted å feire jul!

   Store amerikanske juleklemmer til dere begge!! :)

   Slett
 6. Jeg fikk Jostedalsbreen på langs i 30-årsgave, og det er den beste gaven jeg har fått! Anbefales på det groveste.

  SvarSlett
  Svar
  1. Åh, så kult!! Nå fikk jeg enda mer lyst. Jeg skal få til Josten i år uansett hva jeg får til jul. Takk for det! :D

   Slett
 7. Opplevelser er den beste gaver, syns jeg :) skulle bare ønske jeg var litt mer glad i skiturer og slikt.
  Herregud, så søt og liten du er forresten, får lyst til å klemme deg, haha!

  SvarSlett
  Svar
  1. Den lille østlendingen06 desember, 2012 14:46

   Cecilie: Enig med du at hun er liten og søt. Og veldig god å klemme på skal jeg si deg! :)Hvor stor er du da?

   Slett
  2. Jippi-yay, jeg er liten og søt! *Snurre rundt på stolen og hoppe opp og ned* Jeg er ikke så liten, jeg er 170 cm, men jeg er veldig glad i klemmer. :)

   Slett
 8. Jeg er veldig for opplevelsesgaver!!! Men ikke på ski, eller i snø... Kan strekke meg til hyttetur i snøen men da med store mengder kakao og pledd. Og spill. Spill er gøy :-)

  SvarSlett
  Svar
  1. Heei Malin! har dere kommet hjem nå? Jeg kunne også fått en Thailandtur i julepresang. :P

   Slett
 9. Åh! Den Jostedalsbreturen hørtes jo veldig, veldig fin ut da! Kan man nave seg igjennom den, tror du?

  SvarSlett
  Svar
  1. Ha ha! Det tror jeg! 600 kroner for medlemmer.

   Slett

Les mer

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...