Gratulerer med grøtdag! Det er fredag og den internasjonale grøtdagen, og i år er jeg forberedt. Jeg er på hytta allerede. Det regner og blåser, og gjett hva: jeg har bare grøt i bagasjen. Og en tjukk bok.
|
Og så spiser jeg grøten rett ut av gryta. :D |
I fjor var jeg sånn
Fasiken Kristine, gidd å gi beskjed litt før!
|
"Hjelp! Jeg har gått og gledet meg til i morgen." |
Men ikke i år. Her er 20 måter å pimpe grøten på. Bare for å krydre grøtdagen med grøtbilder.
|
I love you, too. |
1. Jeg begynner med min favorittpimp: Grøt er nesten kakao allerede, for man koker jo melk eller lignende. Så: en spiseskje kakao gjør hver frokost til en fest.
|
Er det grøt eller kakao? Det har i alle fall snerk! :D |
2. Alle krydder er grøtkrydder: kardemomme, kanel, nellik, ingefær, vanilje, chilli osv.
3. Nøttesmør er smørøyet som smelter på toppen.
4. P1 passer fint på radioen.
5. Hakket sjokolade, eller til og med en proteinbar, er bra topping.
|
Kake! |
6. En skje cocosa som smørøye gjør grøten fyldig og gir kokossmak.
7. Bland inn eller bytt ut havregrynene med andre gryn og korn. Quinoa, rug, emmer, enkorn, bokhvete eller barnegrøt eller mel eller hvasomhelst.
|
Enkorn helkorn er min favoritt. |
8. Bak grøten i ovnen. Ved å røre inn et egg blir det enda mer kakete, og så kan man snu den på hodet og bruke nøttesmør som frosting. (!)
9. Topp grøten med steamet melk.
|
Eller vanlig melk. |
10. Bruk smaksatte nøtter, som honningristede valnøtter eller peanøtter.
|
Ja. Den stjal jeg. Men det høres godt ut! |
11. Lag to oppskrifter på en gang!
|
Se hva jeg fant på instagram! |
12. Ha havregrøten i et nestentomt glass med nøttesmør.
13. Eller i kjøleskapet. Da kan den se superkul ut i en gjennomsiktig bolle.
|
Eller et syltetøyglass. |
14. Salt grøten. Det lærte jeg fra Silje Mariela. Hun mente at det gir en smørsmak, og det gjør det faktisk.
|
Jeg krydrer med et bilde av Silje. |
15. Karamelliser eller stek frukten før du har den på grøten, så smaker den mye mer. Smelter nesten bort.
|
Oi, sjokoade igjen. |
16. Hell over balsamicosaus eller sukkerfri sirup. Det ser fancy ut.
17. Kok grøten med mint. Eller te. Eller kaffe!
|
Mint. |
|
Kaffe. |
18. Dryss over nøtter. MANGE nøtter hvis fjelltur i sikte.
|
(Dette er ikke mange.) |
19. Kok grøten på musli. Der er det jo allerede bananchips og snacks, og mer tyggemotstand.
20. Eller gjør den salt; med bacon, ost, avokado, urter ... Go Elvis. Særlig okei med litt saltmat hvis man, som jeg, skal spise bare havregrøt i dag.
|
Happy birthday to youuu. |
Takk for tips og grøtporno,
The oatmeal artist og
Kath Eats. God grøtdag og god helg!