fredag, april 17, 2009

Neste planen


Den neste planen er Norge på langs på sykkel. Alt er ikke avklart ennå, men planen er å starte fra Nordkapp i juli. Vi pakker et telt og en ekstra sykkelshorts og regner 10-15 mil til dagen. Er landet så langt som det ser ut som? Er det lenger enn tre uker? Kan man få gnagsår på sykkel? Alt er som sagt ikke avklart ennå. Men fåkk, så kult det kan bli!

mandag, april 13, 2009

Haukeli - Ådneram

Jippi-ka-yay, fin ferie! Turleder Togga har gått Hardangervidda på tvers før han møter skiklare Chassi på Haukeliseter for veien videre hjem. Sekken er pakket med rugbrød, kaviar, skinke, nøtter, bixit og et utvalg tesorter. Maten skal vi ellers finne på hyttene. Jeg har også kjøpt en spade som veier bittelite, en drikkeflaske som kan festes til sekken, en regntett innerpose til klærne, og en gps som skal redde oss i tåka.

  • Dag 1
Startskuddet går skjærtorsdag morgen, vi når Holmavatn og deretter Bleskestadmoen på 9 timer. Middag er Toro pasta årgang 1997 og en skinkeboks.



  • Dag 2
Fra Bleskestadmoen til Krossvatn går vi på 8 timer. Tåka er tjukk som grøt og landskapet ser ut som dette:

Jeg limer meg på skiene til Togga og når vi ikke ser kvistene så ser vi på gps-en at vi ennå går mot sør. Nisten er så klart rugbrød med skinke og kaviar, og nøtter og te. Spaden har jeg ikke fått bruk for, men jeg er glad for at vannflasken henger fast i karabinen når jeg sklir ned bakkene med hodet først og beina på tvers. Joikaboller og hurtigris.

  • Dag 3
Det blåser skikkelig fra Krossvatn så veien til Vassdalstjørn er kjempetung. Jeg merker at jeg er litt sint på Togga fordi han mente vind var bedre enn tåke, det er det jo så aldeles ei, så jeg må minne meg selv på at det ikke er hans skyld at vi blåser vekk.

Vi sier oss værfaste på Vassdalstjørn og drikker masse te, men vinden løyer etterhvert så vi går ut igjen og når Hovatn før det blir mørkt. Bacalaoboks og hurtigris.

Vaske håret sitt.

Bytte gnagsårplaster.

  • Dag 4
Som straff for værfastdagen må vi ta igjen noen ekstra kilometer, det blir en 10-timers tur fra Hovatn via Storsteinen og helt til Grautheller. Vinden har blitt til tåke og isen har blitt til vann, det gjør at roverne blir stående fast med scooteren sin og at vi må vasse til knes over Svartevass. Til middags spiser vi Real Turmat Viltgryte og resten av brødet og alle nøttene og alt vi finner av restemat fra andre gjester. Og hadde det merre vóre, så hadde det i oss fóre.



  • Dag 5
Snøen smelter fra oss på vei fra Grautheller til Ådneram. Sjarmøretappen går dessverre på asfalt og mose, men skjegget og brunfargen vitner om en ekte fjellferie. Middagen hjemme blir pasta blandet med en makrellboks. Jeg innser at det ikke er utvalget som avgjør kokkekunstene.


tirsdag, mars 31, 2009

Senebetennelse!


Å nei, å nei, jeg er helt handikappet. Kristine skriblet en kjapp resept til meg på Fjellsportgruppens styremøte, en pille for alt som er ille, og mor har vært oppom og hakket grønnsaker til meg, Men på legens ordre må oppvasken vente til neste uke.

Ta det kuli helt til juli

Det er typisk i etterpårusen fra et løp, som Sesilåmi for eksempel, at man føler seg så uovervinnelig at man må finne en enda hardere utfordring. I dag meldte jeg meg på Oslo Maraton. Løpet går 28. september, så jeg skulle ha god tid til å begynne å jogge. Skiene legges på hylla fram til neste år (med unntak av påskeferien).

Her er et fint klipp fra nettsidene til Treningsmagasinet:

De best forberedte har allerede startet treningen.
De smarte starter treningen i juli (hvis de ikke allerede er i gang)
De som liker smerte venter til et stykke ut i september før de starter treningen.
De gale stiller på strek uten trening
De dumme gjør som de gale, men med nye sko og uten frokost..…
Uansett - Alle som løper maraton er tøffe nok!

Treningsmagasinet anbefaler denne enkle treningsplanen, som sier at jeg kan ta det kuli helt til juli:

Uke Mandag Tirsdag Onsdag Torsdag Fredag Lørdag Søndag
28 Hvile T - 5 km Hvile T - 5 km Hvile T - 5 km L - 10 km
29 Hvile T - 5 km Hvile T - 8 km Hvile Hvile L - 12 km
30 Hvile T - 6 km Hvile T - 6 km Hvile T - 6 km L - 12 km
31 Hvile T - 8 km Hvile T - 8 km Hvile KI - 4x400 m L - 15 km
32 Hvile T - 8 km Hvile T - 12 km Hvile Hvile L - 20 km
33 Hvile T - 6 km Hvile T - 8 km Hvile KI - 5x400 m L - 18 km
34 Hvile T - 8 km Hvile T - 12 km Hvile Hvile L - 20 km
35 Hvile T - 8 km Hvile T - 8 km Hvile KI - 6x400 m L - 18 km
36 Hvile T - 10 km Hvile T - 12 km Hvile Hvile L - 32 km
37 Hvile T - 8 km Hvile T - 8 km Hvile KI - 6x400 L - 25 km
38 Hvile T - 8 km Hvile T - 8 km Hvile Hvile L - 16 km
39 Hvile T - 6 km Hvile T - 10 km Hvile L - 6 km Oslo maraton

søndag, mars 29, 2009

Med Stanley og Statoil til Sesilåmi



Helgen har vært bare Sesilåmi; søvnløs til
Sesilåmi, full av karbo til Sesilåmi, full av smøretips til Sesilåmi, energibarbaking til Sesilåmi, og så endelig bite tennene sammen og gå hele Sesilåmi. Jeg var kvalmtrøtt. Null søvn på to dager, bussen dro fra hotellet til start klokken 05.00 i dag. Fåkk mann.

Været var fiiint og festet var fint, men glien var dårlig. Jeg har fått lueskille i pannen etter påskesol på høyfjellet, akkurat sånn som jeg liker så godt. Thank u, Stanley og Statoil. Resultatet ble 5.40, jeg håpet egentlig på enda litt bedre men kan godt sette nye rekorder neste år.

onsdag, mars 25, 2009

Hvorfor ingen lager grøt av rugflak, byggflak og hirse

Se på disse gule prikkene, så merkelig hirse er! Hvorfor tok jeg det for gitt at dette skulle bli grøt?

Her er oppskriften/erfaringen:
  • Rugflak og byggflak og hirse kokes i vann og salt. Det får koke en stund for at blandingen skal tykne, men det er fortsatt bare korn med vann selv om det koker ganske lenge. For å få en grøtkonsistens strør jeg rugmel oppi, på trass, og spiser dette med sukker og kanel.
Helgø selger flak og gryn i løsvekt, og det er jo ganske kult. Nå har jeg prøvd grøt så neste gang putter jeg heller flakene oppi brøddeigen. Hirsen vet jeg ikke hva jeg skal gjøre med, de gule prikkene er like harde som de ser ut som.

Jeg googler hirse:
  • Hirse kan brukes i supper, kroketter, kjøttpudding, puddinger og frokostblandinger. Spiret og malt hirse blir brukt til å berike andre matvarer og kan has i brød, muffins, paier og kjeks.
Ikke grøt altså, matvareguiden har talt. Men er hirsen min spiret eller malt? Kan den brukes i brød? Jeg må komme tilbake til det.

søndag, mars 22, 2009

Sesilåmi snart

Om 6 dager er det Sesilåmi, et 52 kilometer langt høyfjellsløp fra Setesdal til Sirdal, og om 1 dag er det to uker siden jeg ble forkjølet. Så oppkjøringen har vært helt håpløs.

Det er for sent å trene hardt og effektivt nå, man skal jo bare lade opp så snart før løpet. I går fikk jeg bli med Espen og Aker Solutions på familiedag i snøen, så Espen og jeg rakk å teste påskesmøring og sånt på Ådneram. *Host, host*. Først rød swix, no go. Så smørte vi klister under sålen, da ble det lugging i bakken før vi var like langt. Espen prøvde deretter å legge sportstape i festesonen hvilket resulterte i mer lugging før tapen lå igjen i snøen. Jeg skulle hatt smørefrie ski, dette kan bare gå dritdårlig. *Host, host, host.* Nå skal jeg ha bodypump på Toppform, det må bli med fuglevekter på. Græla forkjølte...

mandag, mars 16, 2009

Årsmøte i Oppdal

DNT Fjellsport har årsmøte i Oppdal hvor fire hele dager er satt av til fjellsport og seminar. Først på programmet står topptur til Okla, fysstemann opp!

To lovende kandidater spenner plankene og plastskoene: Kandidat 1 skryter av å trene alt unntatt toppturer og er tjue år yngre enn Kandidat 2 som presenterer seg selv som tidligere forsvarsminister og "foretrekker stormen på fjelltoppene framfor stormen på politikertoppen." Kandidat 1 hater stormer, men elsker konkurranser.

Heia Norge og Trollheimen.

Ettersom det er kandidat 1 som tar bildene kan man anta at plasseringen i gruppen er ganske dårlig. 30 fjellsportere er godt oppe i bakken.

Det begynner å bli bratt og kandidat 1 kommer til å huske på at telemarkskiene har ligget i kottet siden fjorårets årsmøte. Kandidat 2 finner fram en turkis hjelm som matcher antrekket (!) og tar seg tid til en styrkende brødblings. Rutinert.

Det er langt opp, og den unge lovende er plutselig forkjølet. Joda, helt sant, hun skal måtte stå over hele festmiddagen med te i sengen og vondt i halsen.

Kandidat 2 kommer opp til toppen, hvor det faktisk stormer litt, river fellene av og kaster seg utfor fjellet med sikker stil. Vi har en vinner.

En liten trøkk for selvtilliten altså, de gamle er eldst. Vi nyter after-ski og forbrente kalorier på Oppdal Alpintun før jeg kapitulerer og sykemelder meg.

lørdag, mars 14, 2009

DNT-seminar



Tema er instruktørutdanning skred og bre samt veivalg for 2009-2012. Stavanger blir inspirert av Bergen til å søke innflytelse i moderforeningen, så jeg har vervet meg som styremedlem i lokallaget.

På bildet skimtes to kort Bergen bak Stavangeraspirantene. Bodø er ute for å hente kaffe, mens Sandefjord benytter pausen til å finne flere bananer. Molde er sliten etter nachspielet, til pass for ham.

onsdag, mars 11, 2009

På ski i fjellet midt i mars?!

Nyheten ligger i at jeg har hatt min første tur i Turistforeningen. Jeg har aldri vært med Turistforeningen på tur før, dette er modergruppen - her finnes ingen fjellsportere. Som turledervikar på Lett skitur til Taumevatn nøt jeg autoriteten man får med turlederhatten på. Jeg var raus med smøretips på kladdeføret og klarte å skjule at jeg selv gikk på smørefrie ski. Jeg justerte noen ryggsekker og tilbød plaster til hun som skar seg på skivoksen. Jeg koste meg stort selv om publikum var i alderen 40+ og praten gikk i politihijab.

"Nei, du burde ha lagt hardere smørning under. Nå kan du legge litt v75 eller v70 eller v65, eller også lilla, nesten rødt. Skrap av alt det gamle der og husk å glide skiene til neste gang."

"Eg seie berre at om politiet hadde fått merre lønn så hadde me ikkje trengt hijabpolitiar!"

Fjellsporter: Fjellfant med huehår og ulltrøye, gjennomsnittlig mer interessert i været enn i hijaber, naturlig autoritet på skismøring. Fjellsporteren pakker sekken med bøker og ørepropper, men tar gjerne et tak i oppvasken. Typisk fjellsportniste: appelsin, te og hjemmebakt muslibrød.

tirsdag, mars 10, 2009

Hvem er A-team egentlig?

Skjult talent


Jeg fant denne videoen på bouvet-nettet, blant gammalt rålls fra teambuilding. Man kan spørre seg hva slags teambuilding det er som tvinger nerdene til å danse med rockering en kald januar morgen, men sjekk rockeringtalentet i midten. Yay, jeg er helt for en dag!

Her er også et bilde av avdelingen min, A-team. Fin gjeng! Men se nøye etter, det finnes to jenter på bildet! Mystisk, det skal jo være en databedrift dette? Forklaringen er at Møyfrid, i rød regnjakke, er den fantastiske resepsjonisten vår.

onsdag, februar 25, 2009

Chili con kylling



Her er mat til hele uken! Klokken er kvart over ett, så jeg må legge meg nå for å klare jobb og jogging med maratonBrit. Men oppskrift følger.

søndag, februar 22, 2009

Søndagsgraps



Det er søndag og jeg spiser graps til Grey's anatomy på dvd. Uffameg, man må helst kunne le av disse håpløse middagene, men dette var veldig godt. Maten skal helst være klar på fem minutter og involvere maks én gryte. Bildet viser en blanding av bygg og sardinboks. Sitronte med honning kommer til dessert.


Sunt fordi: Sardiner er til og med sunnere enn makrell i tomat fordi man får kalsium fra fiskebeina i tillegg til det sunne fiskefettet. Byggryn er proppet med fiber og er et utmerket alternativ til ris og pasta. Sitronte er bare varmt vann med en stor sitronskive og en halv teskje honning, mitt koffeinfrie substitutt for te.

Pumpeguri



Nytt bodypumpprogram er ute med ny kvartalsutdanning og fin uniform. Veldigt bra! Jeg kan smugle inn alle som vil komme til toppform og teste.

tirsdag, februar 17, 2009

Smørehysteriet

Dette var ingenting å grue seg til. Bouvet stiller med 18 håpefulle datanerder og 17 fullfører med stil. Kenneth trumfer typisk med en 27. plass, like bak Olav Tufte. Jeg har gått løpet før, under navnet Stenfjellrunden, så jeg burde vært litt mindre nervøs. Den gang ble det 4.28.xx, nå kom jeg i mål på 4.00.08. Idiotisk mongotid å komme inn på, men helt klart ny rekord.

Kjempegod stemning og kjempeflott arrangement. Kjempefint vææær, kjempegoe pylsa, goe banaaan, og sukkerkick fra energibarene. Knalldag altså.

Utrolig kult at Andreas ble med. Han har tidligere blitt med meg på en fjelltur der han kjøpte fjellski på vei til fjells. Denne gangen ble han med på maraton med lånte langrennsski og erfaring fra en påske med familien på Bærum. Vi insisterte på å ikke la oss rive med av glide- og smøregalskapen, men heller ha en god unnskyldning hvis alt skulle gå skikkelig dårlig.

Jeg fikk litt krisehjelp fra smøreboden, men jeg lover at jeg fullførte uten noe gli i det hele tatt og sto bokstavelig talt stilt i nedoverbakkene. Aller helst ville jeg gå med smøringen fra Hovden, men Eirik Ringrev Vefsnmo insisterte på å tørke vekk det gamle sølet.

Meg og Anne og Marit. Anne er dødsgod på ski, hun kom i mål på 3.15.

Én av Eiriks velustyrte kofferter. Vi kom til hytta på Hamar fredag kveld klokken seint og da glidet alle trønderne på hver sin medbrakte smørebenk. Fluor forstås.



Andreas og jeg bruker søndagsmorgenen til å gjenskape opplevelsen.

Kan du ta det ein gang te?


onsdag, februar 11, 2009

Kakaogrøt



Hadde jeg fått en tier for hver gang jeg skrev om grøt i bloggen ville det sikkert finansisert hele havregrynforbruket. Kakaogrøt er veldig godt. Den skal være like svart som på bildet. Veldig sunt, jeg lover. Dette er til én person:
  • En slump skummet melk
  • Masse original kakao (ikke noen sukkerblanding)
  • 1 ts honning
  • Havregryn
Man kan velge hvor mye havregryn man vil bruke. Med lite havregryn blir det bare kakao, så dette kan ikke gå galt uansett. Kakao er antioksidanter og bra for fordøyelsen og melken gir proteiner, så dette er en etter-trening-klassiker.

mandag, februar 09, 2009

Takk for fin Hovdenhelg!

Kondomdrakten måtte kjempe en hard kamp mot ølbongene denne helgen. På lørdag er det Holmenkollen Skimaraton, så jeg var nødt til å trene når jeg nå fikk muligheten i kremløypene på Hovden. Jeg klarte å bruke alle bongene og likevel stå opp klokken åtte til en runde i sporet. Det ble to timer fredag, tre timer på lørdag og to timer søndag morgen. Effektivt altså. Håper det holder, min skihelg nummer to i 2009.



Det har uansett vært en fantastisk helg. Flott leilighet på hotellet, ble helt forelsket i den, god mat og gode Bouveter. Årets julebord. Jeg digger denne tradisjonen.

onsdag, februar 04, 2009

Kusminaute


Chere Kusminaute står det i pakken fra Kusmi, det er meg. Ny dose kusmite i posten er julaften og lørdagskveld på en gang. I går kom alle disse og jeg lover at jeg styrtet en liter i farten for å smake alle sortene før jeg gikk på trening.

I Stavanger er utvalget ganske dårlig. Man kan smake veldig mange sorter på Matmagasinet, men utsalget begrenser seg til her og Food Story og utelukker mange godbiter. De må helst bestilles fra kusmi.com. Jeg har nå følgende sorter rundtom hjemme og på kontoret:
  • Detox (litt mer sunn enn god)
  • Prince Vladimir (colasmak)
  • Anastacia (sitrussvart)
  • Spicy chocolat (nja...)
  • Almond green (mandel er så godt!)
  • Lapsang Souchong (whiskyrøykt! kjempesterk!)
  • Spearmint green (veldig fresh)
  • Juleteen (helt streit, gløggete)
Kashmir tchai er veldig god, og så tenker jeg å kjøpe Seaweed green neste gang.

mandag, februar 02, 2009

Skitriks fra Sirdalen

1. Pulsklokke.

2. Matpakke.

3. Preparerte løyper.

4. Teknikkterping.

5. Ny jakke.

Check, check, check. Fysstemann opp bakken.

Les mer

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...