Hei! Det er så kjedelig å velge hva man skal spise hele tiden. Heller diett, lett som en plett. Det er ikke jeg som tester denne gangen, det er en liten østlending som syns det er dødskult å spise etter klokkeslett og vekt. Jeg syns det er dødskult å følge med. Denne gangen er det
MyRevolution fra Børge og Isabella.
Okei. Hva er MyRevolution. Det er i alle fall ikke
periodisk faste, og takk for det, og så er det ikke
lavkarbo, og takk for det. Skulle jeg hatt to krav til en diett så ville det vært at det ikke var spisestopp eller karbostopp. Det som er annerledes hos MyRevolution er at måltidsmønsteret er snudd trill rundt (GØY!), så her har vi de vanlige sunne karbohydratene og de vanlige magre proteinene og det vanlige fornuftige fett, men med karbo til kvelds og egg til frokost. (!) Klar ferdig gå.
|
Deilig frokost. To egg, en halv boks cottage cheese og en spiseskje nøttesmør. |
|
Typisk diett at man må få i seg ALT som står på planen. |
|
Hei pus! |
Det handler om at
karbohydrater er best til kvelds. Helt annerledes! Jeg syns også det var veldig morsomt at man testes på sin
metabolske biotype før man får tilsendt diett. Skal jeg legge ved testen? Ja, det gjør jeg. Dette er spørsmålene som bestemmer dietten din:
1. Du er på en buffet der du kan spise så
mye du vil av mat fra hele verden, og det er ingen regler akkurat i dag –
du skal altså IKKE si meg hva du ville spist for å være “sunn” eller
fornuftig, eller hva du tror jeg vil høre – vær helt ærlig her! Hva
forsyner du deg mest og minst av?
2. Når du spiser store porsjoner ris,
potet, brødmat eller havregryn (og lite annet tilbehør), hvordan har du
følt deg da? Mett med høy energi eller trøtt, oppblåst og sugen på
noe søtt, fett eller salt like etterpå?
3. Kan du gå lenge uten mat og spise noen
få store måltider gjennom dagen, eller blir du fort sulten etter et
måltid og liker å spise mindre porsjoner ofte og regelmessig?
4. Foretrekker du å spise en stor frokost
og lunsj og mindre på kveldstid, eller kan du hoppe over frokost og
spise større måltider senere på dagen? Eller en kombinasjon?
5. Vil du karakterisere deg som en ”stayer”
og tålmodig person, som liker å følge en fastsatt og detaljert plan
over lengre tid uten større forandringer – og du kan bli stresset og
gretten av avvik eller uforutsette endringer i planen din? Eller er det
mer interessant å stadig prøve noe nytt og spennende, og du blir kanskje
fort lei av rutiner?
6. Relatert spørsmål: er du en langdistanse
person som tåler mye og lange treninger av moderat intensitet, eller er
du en mer eksplosiv sprinter-type som liker å kjøre hardt – men har
lavere utholdenhet og begrenset toleranse for høy treningsmengde?
7. Fryser du lett og kan få gåsehud, eller er du varm og har følelsen av hetetokter?
8. Er du ”A-menneske” som sovner raskt om
kvelden og spretter opp av senga om morgenen? Eller er du ”B-menneske”
som liker å sove til utpå dagen og heller våkner til utpå dagen og
kvelden, og kan ligge våken lenge før du sovner?
9. Er du en analytisk og logisk person med
sans for detaljer og nøyaktighet, eller en kreativ, drømmende person som
heller ser de store og langsiktige perspektivene?
10. Kan du gjøre ting på impuls og bare
hoppe i det på et øyeblikks varsel, eller foretrekker du å planlegge på
forhånd før du gjør noe?
11. Liker du å få bekreftelser på at du
gjør ting riktig og utveksle dine opplevelser og erfaringer med andre,
eller er du mer selvdrevet av natur og vil helst gjøre ting for deg selv
uten andres innblanding?
Dette pluss vekt og kjønn og alder. Det er dette som avgjør om man er typen som trenger masse karbohydrater og flere måltider eller om man kan klare seg med færre måltider og færre karbohydrater. Jeg er absolutt i første kategori. Børge klassifiserer dem som sympatiske og parasympatiske, og det må være hentet fra
nervesystemet, tenker jeg som har noen få vekttall i anatomi.
Sånn er MyRevolution-dietten:
Frokost: 2 egg, en halv boks cottage cheese og 15 gram nøtter.
Lunsj: 150 gram kjøtt, grønnsaker og 1 ss fett.
Trening: BCAA og frukt før trening, proteinpulver og frukt etter trening.
Middag: 70 gram ris (FEST!), 150 gram kjøtt, grønnsaker og 1 ss fett
Kvelds: 70 gram havregryn, 15 gram proteinpulver, en halv boks cottage cheese og 15 gram nøtter.
Tilsammen 1800 kcal.
|
Grønnsaker til deg og pasta til meg. |
Hvordan går det med dietten, lille østlending?
Veldig bra!
Har du blitt enda mindre?
Nei. Kanskje? Men jeg føler meg mer mett.
Hva er positivt?
Den store middagen! Å spise hvit ris med god samvittighet.
Hva er negativt?
At Isabella mener at skalldyr og vilt er mat med mye fett, og at Børge mener at en halvtime rolig tur er maks kardio. Crazy.
Enig i at det var crazy. Neste uke gjør vi raw food. God sommer!!