September er snart over og min tid som Weber-in-the-kitchen er snart ute. 10 Weber-middager på en måned. 2,5 middager i uken liksom. Det burde jo ikke være noe problem. Bare hør her:
Grønn lasagne med spinat og squash
Karbonadedeig stekes med krydder (cummin, paprika, pepper, chili, hvitløk) og tilsettes en boks hakkede tomater. I en ildfast form legger du litt av kjøttsausen, deretter lagvis med spinat (jeg brukte fryst), squash skåret i tynne skiver og mer av kjøttsausen. Masse ost på toppen og inn i ovnen på 200 grader til osten er gylden.
Karbonadedeig stekes med krydder (cummin, paprika, pepper, chili, hvitløk). Tåler jo ikke hvitløk, så den byttet jeg ut med purre. Håper ikke det gjør noe, fine Kristine. Men HVOR MYE karbonadedeig?
og tilsett en boks hakkede tomater. Som sagt så gjort. En boks hakkede tomater. (Og etter dine anbefalinger var det den med lite kalorier og alt!)
I en ildfast form legger du litt av kjøttsausen. Litt av kjøttsausen? Litt? Når jeg tok opp i kjøttsausen så var ikke det saus, men grøt. Og jeg trengte HELE for å dekke formen. Fåkk.
deretter lagvis med spinat. Som sagt: Ingenting LAG her nei. Det ble ETT lag liksom. (!!)
squash skåret i tynne skiver og mer av kjøttsausen. Ojda. Squashen?! Den glemte jeg i kombibombi. Og kombibombi gav jeg til fineste Chassolini på vei hjem fra Toppis - sånn at hun ikke skulle bli våt og kald og DØ i mørket på vei hjem i kveld. Så squash ble byttet ut med det jeg hadde: Tatata: SØTPOTET! Vil det så si at jeg har både laget moussaka og lasagne nå? Er det DET det betyr? Ja - og jeg trenger vel ikke påpeke at det i allefall ikke er mer igjen av kjøttsausen nå. Det er null igjen.
Masse ost på toppen og inn i ovnen på 200 grader til osten er gylden. Ost på toppen: CHECK. Nå har du jo alt fortalt meg at du bruker en blnding av vitahjertego og parmesan, så etter 13 butikkbesøk og 150 kroner fattigere er jeg stolt innehaver av begge deler. (Umulig å få tak i Vitahjertego jo!) Trenger jeg å presisere at osten ikke ble gylden? Selvsagt ikke.
Det står en form i ovnen. Den er både tørr og våt. Og i bunnen er det søtpotet. Og over der er det karbonadedeig. Og oppepå der er det bunter med frossen spinat. Og oppe på DER igjen er det smeltet ost.
Det blir 4 av 10 retter, - om ikke lasagnen kan passere som moussaka, i og med at den har søtpotet i seg. På kjøkkenbenken ligger det en brunflekket banan som skal bli til banan-og-kokos-karri, men som aller mest minner meg om at veddeløpet snart løper ut. Kjære Kristine, HJELP!
Hilsen den lille østlendingen.
Grønn lasagne med spinat og squash
Karbonadedeig stekes med krydder (cummin, paprika, pepper, chili, hvitløk) og tilsettes en boks hakkede tomater. I en ildfast form legger du litt av kjøttsausen, deretter lagvis med spinat (jeg brukte fryst), squash skåret i tynne skiver og mer av kjøttsausen. Masse ost på toppen og inn i ovnen på 200 grader til osten er gylden.
Amagad, så enkelt. |
Karbonadedeig stekes med krydder (cummin, paprika, pepper, chili, hvitløk). Tåler jo ikke hvitløk, så den byttet jeg ut med purre. Håper ikke det gjør noe, fine Kristine. Men HVOR MYE karbonadedeig?
Jeg stekte hele pakken. |
og tilsett en boks hakkede tomater. Som sagt så gjort. En boks hakkede tomater. (Og etter dine anbefalinger var det den med lite kalorier og alt!)
I en ildfast form legger du litt av kjøttsausen. Litt av kjøttsausen? Litt? Når jeg tok opp i kjøttsausen så var ikke det saus, men grøt. Og jeg trengte HELE for å dekke formen. Fåkk.
deretter lagvis med spinat. Som sagt: Ingenting LAG her nei. Det ble ETT lag liksom. (!!)
squash skåret i tynne skiver og mer av kjøttsausen. Ojda. Squashen?! Den glemte jeg i kombibombi. Og kombibombi gav jeg til fineste Chassolini på vei hjem fra Toppis - sånn at hun ikke skulle bli våt og kald og DØ i mørket på vei hjem i kveld. Så squash ble byttet ut med det jeg hadde: Tatata: SØTPOTET! Vil det så si at jeg har både laget moussaka og lasagne nå? Er det DET det betyr? Ja - og jeg trenger vel ikke påpeke at det i allefall ikke er mer igjen av kjøttsausen nå. Det er null igjen.
Masse ost på toppen og inn i ovnen på 200 grader til osten er gylden. Ost på toppen: CHECK. Nå har du jo alt fortalt meg at du bruker en blnding av vitahjertego og parmesan, så etter 13 butikkbesøk og 150 kroner fattigere er jeg stolt innehaver av begge deler. (Umulig å få tak i Vitahjertego jo!) Trenger jeg å presisere at osten ikke ble gylden? Selvsagt ikke.
Det står en form i ovnen. Den er både tørr og våt. Og i bunnen er det søtpotet. Og over der er det karbonadedeig. Og oppepå der er det bunter med frossen spinat. Og oppe på DER igjen er det smeltet ost.
Innimydlå er det muligens god smak, men jeg tviler. Er du glad i meg for det om? |
Jeg har også laget en omelett |
Og selv om det ikke ser ut som hos deg, så har Chassi laget tunfisk. |
Og så var det denne pizzaen. |
Det blir 4 av 10 retter, - om ikke lasagnen kan passere som moussaka, i og med at den har søtpotet i seg. På kjøkkenbenken ligger det en brunflekket banan som skal bli til banan-og-kokos-karri, men som aller mest minner meg om at veddeløpet snart løper ut. Kjære Kristine, HJELP!
Hilsen den lille østlendingen.
Du er kjempeflink, Østlen-dingsen! Inspirerende, kanskje jeg følger opp :) Potetmorgratengen er himmelsk, det har vi (litt for) ofte her i huset, anbefales ;-) Keep it up! kosemose
SvarSlettEnig! Kjempeflink østlendings! Jeg har ikke bidratt i det hele tatt, men jeg har satt SINNSYKT stor pris på alternativ lasagne og pizza (!) plutselig.
SvarSlettPlis ikke gi opp før du kommer til eggehvitefluffen. Puss!
:D
SvarSlettJeg tar på meg skyld for dette med volum. Jeg lager nemlig stort sett med 800g (!) karbonadedeig. Så enten må dere spise mer, eller så kan det være lurt å investere i en mindre form.
(..jeg ser nå at dere har en SVÆR form, større enn det jeg bruker til tross for at jeg har mer oppi).
Jeg tør å påstå at det vil løse "alle" deres problemer.
Omeletten er perfeksjon og pizzaen er sjarmerende rustikk!
Synes du klarer deg bra jeg :)
P.S Du har rett og slett laget en lassouka - og du kan dermed sjekke av både lasagne og moussaka på listen (selv om jeg vil anbefale å lage noe med vanlig potet og).
Kristine: Nå ble jeg både flau og glad! Så snill du er som kommer med råd og vink. Mindre form er notert og skal sporenstreks kjøpes! Litt flaut at du ser hvordan min mat ser ut(!) (For den ser jo liksom ikke ut - men det er MYE kjærlighet i pizza-blondene skal jeg love!)
Slett800 gram karbonadedeig faktisk. Det er MYE. Vi to småspiste kan jo bare fordele utover 3 måltider. :)
Som du ser vil Chassi ha eggehvittefluff. Og det må jeg vel få til? Hva er oppskriften på fluff til 2?
Puss och kram fineste Kristine!!
Hurra for fluff! Husk å ikke kaste eggeplommene. Jeg lager heller majones eller noe hvis du plutselig får fem plommer til over. (Jeg drikker dem heller rå enn å kaste dem, for å si det sånn.) Puss på alle!
Slett"hva er oppskriften på fluff til 2?"
Sletthahahaomg XD stop it!
Må si omeletten fristet mer enn den grønne lasangen, men vedder på at begge var nam :D
SvarSlettGjett om! Men jeg er enig med deg likevel.. Ser du at den er fifty/fifty dekket med skinke og røykelaks? Very nice!
SlettUnnskyld at jeg ler, men jeg trodde den grønne spinaten var brokkoli ;-)
SvarSlettHoho. Det viktigste er jo at det smaker godt!
Jeg lager eggehvitefluff av 3-4 egg (minus plommen selfølgelig), en del sukrin, og sjokoladeproteinpulver. Stivpisker hviter og sukrin og en dæsj proteinpulver før jeg pisker litt til. Bruker en KitchAid, men du kan bruke hvilken som helst kjøkkenmaskin. Du kan til og med bruke håndvisp, men da tror jeg aldri du kommer til å lage fluff igjen ;-)
Hei Malin!
SlettDet skulle heller vært brokkoli, for i klumper som dette ble det ganske bløtt med frossen spinat. Men så klart det var godt! Jeg har ikke spist lasagne siden 1995, jeg ble helt rørt av glede!
Fløffen kom til verden i går og den MÅ ha vært god, for den fikk jeg nesten ikke smake på.
Vil du bli med å trene på Toppis?
Ja, jeg vil veldig gjerne være med å trene på Toppis :D Gøy!!!
SlettToppform Sola! Du er velkommen hva tid som helst, men ALLER helst på tirsdager og torsdager. Fra to til ti! :D
SlettMalin: kuli! Toppform SOLA er liksom stedet.... :D Men jeg var på Tasta og snakket med Jone sist uke faktisk... Veldig spennende!
SvarSlettOljå? ON or OFF shore? Er du driiit ung? Eller haugammel?
Puss och kram
Hahaha, nei altså synes du 27 år er driiit ung eller haugammel? ;) Ung til sinns og like ung utenpå!
SlettONshore. Thank God!
Jeg innbillte meg liksom at det var Tasta som var stedet. Misforstått jeg altså..?
Jeg var på Tasta tidligere. Lurer på om jeg har prøvd å lure deg ut dit før en gang, men alt det kule skjer på Sola. Åh, så gøy med en treningspartner! Kjempeklem!
SlettDu har prøvd å lure meg ut dit en gang ja. Jeg er tøff på internett, men ikke så tøff IRL...
SlettMalin: Uff. Ja. Men det er en LITEN misforståelse. Du er tilgitt. 27 år er verken DREDunge eller urgammelt. Helt perfekt åttitallsgenerasjon! Er du siddis? Sånn på skkkelig? Kan du dialektå og alt? Puss och kram
SvarSlettDen lille østlendingen: Dette er virkelig tusen spørsmål ;D
SlettJeg er, som du, innflytter. Hipp hurra!
Jeg holder så godt jeg kan på min egen dialekt men siden jeg bor med en siddis har jeg blitt litt miljøskada. Du da? Har du lært deg språket?
Kan ikke du skrive om kattene? Jeg synes de fortjener ett laaangt innlegg, bare om seg selv :D
Malin: Innflytter du og? Men skarrer du til vanlig? Eller kommer du fra nord-Norge. Pls si at du er trønder. Jeg <3 trøndere.
SlettJeg er miljøskada. Jeg snakker siddis til pus (som jeg kaller småjentene mine!). Jeg misbruker ordet "kjekt" - ELSKER ordet "innimydlå", jeg har og begynt å si "løye". Nå har jeg byttet ut østlandske: Ikke sant? Med Sant vel? Herremann. Snart så kan jeg sikkert alle Mods-låtene og!
Det er C som skriver. Og hun har skrevet om pus flere ganger - innimydlå. Men ikke helt egne puseinnlegg... Jeg kan skrive/snakke om/ se på og kose med pus dagen lang - men jeg er redd andre ikke er SÅÅÅ interessert. Men EKSTREMT hyggelig at DU er. I love u already.
Puss och kram
Den lille østlendingen: Jeg er dessverre ikke trønder...Jeg skarrer og er ekstremt flink til å snakke som en "knalltøffe Haugesundar dah" uten å være fra Haugesund. Skillz!
SlettDu må hvertfall lære deg Tore Tang. Jeg tror faktisk det er det eneste "kravet" for å bo i siddisland.
Jeg elsker pent-Stavangersk. "Boss" istedenfor Buss, og "je" istedenfor eg. I love it!
Ååå, men kanskje C vil skrive litt om pusene?! Pretty please. Jeg garanterer at andre også vil like det. Garanterer! Jeg mener - whats not to like. Det er KATTER :D
Jeg er selvsagt PRO. Pro katteinnlegg. Pro pus. Jeg kan drive lobbyvirksomhet!
SlettKuli! Haugesund! Da kan du skarre! :D
Si i fra om du vil ta en kaffi en dag - så kan du lære meg å skarre kanskje. Eller så kan vi trene på Toppis. DET hadde vært kos!
Jeg ER ikke fra Haugesund altså. Det er faktisk veldig viktig å få frem! Men jeg skarrrerrrr.
SlettJa til kaffi. Hvor drikker du kaffi? :D
Malin: Men hvor er du fra? Oh. Oh. Si noe eksotisk! Ghana! Plis si Ghana!
SvarSlettJeg drikker som oftest kaffien på jobb, men jeg foretrekker kaffen hjemme. Da kan jeg drikke hasselnøttkaffe og det er best. Er jeg i byen drikker jeg aller helst te. På Ostehuset. I sentrum. Ostehuset er KOSIMOSI! Og så har de suuuuuper mat der og!
Hvor drikker du aller helst hva? Puss
Den lille Østlendingen: Ja, jeg errrr frrra Ghana og skrarrer på rrr`en!
SlettNei, jeg kommer fra en pitteliten bygd ca 40 min kjøring fra Haugesund. Litt sånn som Bryne kontra Stvg. Isj.
Ostehuset er bra :D
Jeg drikker helst te på jobb, for kaffen er ikke noe god. Men hjemme har jeg Nespressomaskin og den lager perfekt kaffe.
Hasselnøttkaffe? Fra hvor? Hørtes spennende ut :)
Malin: flaut å si at den OG er fra iHerb. Hei, jeg heter den lille østlendingen og jeg jeg er avhengig sv iHerb. Det er tre dager siden min siste bestilling. Da var de UTSolgt for hasselnøttkaffe - og jeg tok derfor vaniljekaffen. Den er god dem og. Farlig god! Liker du iHerb?
SlettDen lille Østlendingen: Flaut å si det, men jeg har aldri bestillt noe fra iHerb... Jeg bare leser at alle andre gjør det.
SlettMalin: Ingenting flaut det. Værre for oss andre som bestiller ting i små pakker fra den andre siden av verden. Sånn miljømessig i alle fall. Uff. Men når jeg får kjøpt MER hasselnøttkaffe - så kan du få! Puss och kram
SlettDu er snill du :D
SlettFra kaffi til katti - hva heter pusejentene dine? Hvor gamle er de? Hvilken rase er det? (jeg kan ikke alle raser, jeg bare later som..)
Takket være at jeg leste dette kommentarfeltet i dag tidlig så har jeg gått og sunget på Tore Tang i hele dag! :D
SvarSlettSunny: YAY! Kan du lære meg? Puss och kram
SlettHAHAHAHA, jeg ler så høyt:D
SvarSlett<3
Insictus: Gla for at du ler. Vil du ha middag hos oss? :P
SvarSlettHaha, lett! :D Mest fordi jeg tror det kunne blitt sykt bra steming. Maten kan vi kanskje lage uten blogginspirasjon... ^^'
SvarSlett