Brødbakingen når nye høyder, disse lekkerbisknene har tatt tre dager å lage. Det er ekte rugbrød så jeg hadde ventet at de skulle være helt svarte, men det er de aldeles ei. En surdeig har fått godgjøre seg på kjøkkenbenken for å gjære helt av seg selv og fire typer korn har ligget i bløt. Bildet i kokeboken viste et skikkelig barskt svart brød men mine ser mest ut som alle andre brød. Når det er sagt smakte det godt og veldig mektig til frokost i dag. Fiberkvoten er dekket.
Her er oppskriften:
Dag 1.
4 dl lunkent vann
3 dl rugmel
Dekk til på kjøkkenbenken, dette skal bli surt og gjære helt av seg selv. Jeg brukte siktet fin rug, men det ble jo ikke svarte brød så sammalt grovt er sikkert hakket bedre.
Dag 2.
300 g hel hvete
200 g solsikkekjerner
100 g linfrø
100 g sesamfrø
Hell over kokende vann og la stå på kjøkkenbenken.
Dag 3. Bakedagen!
Halv pakke gjær (stoler ikke på den sure bollen med melgrøt)
5 dl lunkent vann
1,2 l rugmel i salig blanding (sammalt og siktet)
2 ss mørk sirup eller malt
2 ts salt
Surdeigen
Kornblandingen
Bland alt. Kna godt. Rull to brød i mel og putt dem i smurte former. La dem heve litt og sett dem på 200 grader nederst i ovnen i 45 minutter. Namnam.
Jeg har ikke gitt opp det svarte brødet. Min nerdekollega Martin har laget en brukervennlig oppskrift (han er usability-ekspert) for et tilsvarende brød som tar bare et kvarter (liksom) men det får bli neste gang.
Og hvordan smakte så brødene?
SvarSlettAlle bare sier det er de beste brødene ever og ber meg slutte å nerde for å bake på fulltid.
SvarSlettKom til kvelds, mister anonymous!
Anytime, bare inviter meg du. Er du som er så populær og alltid opptatt :)
SvarSlett