fredag, april 29, 2016

Pb love

Fredag altså - jess! Pb love fordi jeg elsker peanøttsmør, men det kunne også betydd Polly butter love, for jeg har testet den nye. (Er den ny? Jeg ble tipset av Gunnhild - takk for det!) Det er fredag og jeg sitter her med havregrøt og alt jeg har nøttesmør.

Jeg er rik.
Se forresten hva jeg fant da jeg googlet pb love.

Hvilken liker dere best? :P Nei, vent, Polly først.

En peanøttsmørtest dette.

Førsteinntrykk: Det står på glasset at her er 90 prosent peanøtter, for det er det som skal til for å være godkjent som peanøttsmør i USA. Fin fun fact med sunn konsekvens. De resterende 10 prosentene er sukker, men sukker er vel også godt, så det var bare en opplysning.

Dom: Jeg har en skje peanøttsmør på grøten, og ... I følge Gunnhild skal det smelte som karamell, det er det jeg venter på nå.
Waiting for the magic.
Og det smeltet! Smatte og smake ... Hm. Mhm. Kjempegodt og passe klumpete, men det mest spesielle med dette var at det smakte akkurat som Polly peanøtter. Jeg visste ikke at jeg kunne kjenne igjen en Polly peanøtt, men nå tror jeg at jeg kan. Jeg hadde definitivt kjent igjen dette i alle fall, om jeg fikk en blindtest.

Slikt å gjøre, jeg har slikt å føre. Jeg må teste dem alle sammen.

Dette er fredagsfjas altså.
Og MIN dom - som en stor fan av allslags nøttesmør er:

  1. Polly er kjempegod og smaker akkurat som Polly peanøtter. Helt sant, det var virkelig annerledes. Terningkast 5 selv om det koster litt for mye. (38 kroner.)

  2. Mills økologiske er KJEMPEGOD og PERFEKT til å dyppe gulrøtter i, for det er så flytende. Terningkast 5. Eller 6 kanskje! For økologisk har lov å være dyrere. (42 kroner.)

  3. Green Choice er samboerens favoritt, det er bare derfor jeg har den. Kjempegod på toppen, men steinhard i bunn, selv om vi har den stående på hodet i skapet. Det er denne jeg pleier å anbefale til kundene mine, for selv om den er dyr så er den sunn. Terningkast 4. (44 kroner.)

  4. Hello, Rema 1000 sin! Denne smelter virkelig som karamell på grøten. Jippi! Men bare terningkast 5, for den er helt ubrukelig til gulrøtter. (23 kroner eller deromkring. Så billig at jeg vet ikke prisen.)

  5. Og hello there, min hjemmelagde venn. Du vant! Terningkast 6 til mandel- og peanøttsmør med mandler som har blitt ristet i ovnen til og med. Kjempekanonbillig og perfekt på både grøt og gulrøtter.

tirsdag, april 26, 2016

Korrekt antall treningsøkter

Korrekt antall treningsøkter = n+1, der n er antall økter trent.

Aldri helt fornøyd. Jeg blir inspirert hver eneste dag (tank u, blogs) til å stå opp og ta på joggeskoene før frokost, eller i det minste til å trene styrke mer enn én gang i uken. Men jeg gjør det aldri. Da Toppform-jentene var samlet til fruktsalat og koffeinfri te sist uke, og vi var ferdige med å snakke om gruppetimene våre, snakket vi om egentrening og krav til sådann.

* Nina ville aldri ha mer enn én dags opphold.
* Katrine var aktiv med jobb og trening hver dag.
* Caroline som er i permisjon, var klar til å erobre verden med trening til morgen og kvelds.
* Og jeg ... liker å gå på tur.

Dette er min trening.
Men egentlig tror jeg ikke noen av oss var fornøyd. Hvis jeg teller med antall turtimer - og trekker fra sånt som pausen over - har jeg 34 treningstimer for april. Hvis jeg teller antall styrkeøkter, intervaller eller ALL PLANLAGT TRENING blir det bare en liten (bitteliten!) brøkdel.

Antall timer trent i april: 8
Antall timer brukt på Paradise Hotel: 18

Bedre lykke neste gang. Det mest imponerende jeg vet er dem som måler treningen i antall mil per uke. Dit vil jeg også komme en gang. Game on. (Sa hun entusiastisk.)

mandag, april 25, 2016

Lykken er

Ja, for nå har jeg blitt både en listeblogger og en som ser mandagen som en mulighet til å spre hverdagsglede. Blogging er ut, sa de på radioen i dag, så hvorfor ikke ta den helt ut.

Lykken er, nemlig, for sånn føles det akkurat nå, og jeg gliser uforskammet her jeg sitter ... Lykken er en diger gulrot med hjemmelaget mandelsmør.

Det er så godt! Jeg ristet mandlene i ovnen, så det ble mørkebrunt! Utropstegn.
Eller lykken er å ha en samboer. Nå har jeg ikke bare tilgang på to pizzabiler, men jeg får også to takkekort.
En, to.
For ikke å snakke om at da har man noen å spise grøt med.
En, to.
Og oisann, det må jeg også si; dette nøttesmøret er også helt fantastisk. Har dere smakt det? 110 prosent peanøtter, fra Mills, og det er så flytende at shit, you have no idea.

Det er så godt!
 Og apropos grøt så helte jeg varme bær oppå i går, og da rant det helt over. Bokstavelig talt.
17. mai!
Og apropos bær og grøt så er det pussig hvordan man plutselig får seg til å pynte på grøten når man har noen å dele den med.

 Jeg lagde denne sjøl. :D
Så kanskje lykken er å være to.

(Lykken er forresten også å møte fellow bloggers på kafé, og så ha hele verden til felles og tusen ting å snakke om. Inga kan anbefales.)

God mandag! Håper du fråtser i lykke eller peanøttsmør.
Jeg tagger dette innlegget med Grøt.

fredag, april 22, 2016

10 ting jeg har lyst til å gjøre i helgen

God fredag! Ka-ching, badabing! Her blir det hjemmehelg, med hjemmeplaner på tapetet. Ingen sekk å pakke, ingen unnskyldning til å spise sjokolade, men mange muligheter fordetom. Jeg vil gjøre alt dette.

1. Sykle tur.
Og oi, det har jeg allerede gjort! Broremann måtte nesten kaste opp. Fin tur i Sørmarka.
(Jeg hadde på en måte jukset, som startet med disse.)
  2. Bake bananbrød til tur.
Dette er veldig godt. Linda Stuhaug.
3. Lage mat med denne osten.
Den holder på å dø nemlig.
4. Ha s... refleks!
5. Lese bok. (Harstad fortsatt, den er helt fantastisk.)
6. Bake brød.
7. Gå på kafé og lese alle avisene.
8. Drikke vin.
9. Gå på teater. (Teaterkonsert faktisk.)
10. Trene.
Det har jeg ikke gjort på lenge, jeg bare tøyer og ruller for tiden.
Men så kom jeg hjem just nu og må tenke nytt. Noen har tatt ut vinduet i taket, og sitter der og dingler. Og bråker! Det er dessuten ganske kaldt uten vindu.

Ser dere mannen? Her er helt han ninja, for å toppe det hele, for han sitter i takvinduet/takhullet.
Så. Faktisk plan for helgen:
1. Gjemme meg på soverommet til polakkene har dratt.
2. Støvsuge.
3. Vaske gulvet.
4. Vaske sengetøyet til og med, for jeg har satt meg i sengen med sokker fulle av sagspon.
5. Revurdere livet.

onsdag, april 20, 2016

Effekten av smågodtkrigen

Det er lovlig seint dette altså, å snakke om smågodtkrigen en måned etterpå, men jobben min er er blant annet å holde slankekurs, og nå starter etter-påske-kurset. Jeg har hatt fullt av kunder til møte på kontoret. De forteller om sine mål og forutsetninger, og det pleier å handle om at de har blitt førti eller har lagt på seg i forbindelse med fødsler, men ikke denne gangen. Det de har fortalt denne gangen er omtrent det samme over hele fjøla: "Jeg skulle spise nokså smart i påsken, men så var det dette tilbudet på smågodt..." Og så bare pang. Det er sant! Så jeg skulle ønske noen ville skrive en masteroppgave om effekten av smågodtkrigen.

Og laget en statistikk på vanlig påskevektoppgang versus årets.

Samfunnet fungerte helt normalt. Sukkernivået har faktisk gått ned de siste årene; far drikker lettbrus uten å ha kjøpt den med en feiltakelse, mor spiser bare mørk sjokolade - sånn er det hos meg i alle fall - ... men så kom smågodtkrigen som fikk korthuset til å kollapse.

Pang.
I Danmark er det forbudt å selge mat til under selvkost fordi det fører til at mye mat blir kastet.
Jeg bare sier det.
Mens her sier helseministeren at det må være lov å kose seg i påsken. Jeg var på detox selv i mange dager før jeg klarte å ikke spise sjokolade som jeg hadde gjort i påsken, men takk som spør, det går bedre nå. Priskrig på appelsiner neste gang, plis. Og plis skriv en masteroppgave noen, om det nasjonale eksperimentet som var smågodtkrigen påsken 2016.

tirsdag, april 19, 2016

Hvordan bli en friluftsperson

Med følgende underpunkter:
  1. Hvordan gå fram - steg én liksom
  2. Hva trengs av humør og innsatsvilje
  3. Hvordan holde seg varm på beina
  4. Og wtd hvis turfølget er mye raskere enn en selv
(For en helg det har vært!)
1. Meld deg på en DNT-tur. Det fins jo tusen flotte turer å velge mellom! Du trenger ingen spreke venner, du får dem servert på et fat. De går kanskje med allværsjakker året rundt, og de har sikkert ikke fått med seg at fotballfruen er gravid; men det bare forfriskende eksotisk. Er du singel kan du date deg gjennom hele foreningen, for mange er single.

(Jeg gikk på tur med Margaret i helgen.)
2. Når det gjelder humør og innsatsvilje ... Altså, på en skala fra én til ti trengs det omtrent en syver. Da er du fortsatt kul når det begynner å regne.

(Men det hjelper også med alkohol og sjokolade.)
3. For å holde seg varm på beina (Meget betimelige spørsmål, Siri.) må man impregnere skoene og bruke tykke ullstrømper. Hvis ikke det er nok fins det ullsåler og engangsfotvarmere på Clas Ohlson og XXL. Ikke ta på kalde sko. La skoene stå foran peisen før du går, og la dem ligge framme i bilen og ikke i bagasjerommet før turen starter. Lett. Da var det problemet løst.

(Men vi altså, i helgen, gikk fra Storevatn til Urdalsknuten.)
(Og så på snøen.)
(Og så gikk vi til Skrolletørnane.)

(For å bli kjent med nytt terreng og fordi utsikten derfra er knallfin.)
4. Det siste punktet; hvis turfølget er raskere enn deg selv, er noe jeg opplevde sist denne helgen. Margaret er en maskin og jeg halser etter. Jeg vet ikke hvordan det er best å løse det. (Siri, du løper jo med en gutt, du vet vel bedre enn meg hvordan det er å være det fåkkings svakeste leddet?) Det kunne vært et eget innlegg dette, å takle at andre er raskere eller sterkere, men fasiten herfra er: Velg dine kamper med omhu. Man kan ikke være best i alt. Så lenge hun ikke slår meg på pullups eller pushups kan jeg godta at Margaret går som en maskin. Det er irriterende å høre henne spørre for tiende gang og i aller beste mening, for all del, OM DET GÅR BRA, (Ja, det går bra. Jeg puster bare tungt og pesende for å skremme bort de skumle reinsdyrene.) men det kan jeg tåle.
(Og føret ble bare bedre så vi gikk helt over heia til Suleskard.)
Og så kan du bløffe.

Chassi: Phjuh, nå skal det blir deilig å gjøre INGENTING i morgen! Juhu! Framme!
Margaret: Skal du ikke gjøre noenting i morgen? Hvorfor ikke?
Chassi: Øh, vi gikk jo ganske langt i dag.
Margaret: Åh. Ok. Jeg går så langt hele tiden.
Chassi: Ha ha ha! Jeg også! Hele tiden. 

mandag, april 11, 2016

Solskinn, kjærlighet og sjokolade

Jeg skulle liksom på tur med hyggelig selskap, men aldri har jeg sett flere biler og flere folk på vei til fjells enn denne helgen. MASSE selskap! Parkeringsplassen var så full at vi parkerte strengt forbudt nedi veien og bare: Trafikkregler er såå fjorårets. Eller spilt melk/ snøen som falt i fjor. Jeg prøver å fornorske språket.

Ellers prøver jeg bare å ha det fint.
Jeg prøver hardt.
Og klarer det B.R.A.
Hipp hipp fra Sandvatn.
Her er selskapet på ski i bare stillongs.
For det var en sånn dag. :)
*Lage pauseplass.
*Og bål til bananer.
Strikkings og historieblad.
Vi bodde med en tysker, en engelsk dame og ei jente fra Kroatia i reservehytta på Langavatn. Snorking, grøt og fyr i peisen. Jeg er så trøtt at jeg skulle vært skutt.

Fin tur!
Solbrent nå. 
Håper dere har hatt en nydelig helg, med solskinn, kjærlighet og sjokolade. Minst!

onsdag, april 06, 2016

Sjokoladeoverraskelse

God dag, god lillelørdag! Dette kan jo bare gå en vei, mot helg altså. Og mens man venter på noe godt (det ligger an til vårskitur med hyggelig selskap) kan man spise noe godt. Proteinpulver er for pyser, den beste grøten nå for tiden er kokt med egg og ser ut som dette:

Sweet!
Og den er så god, så jeg vil så gjerne dele. Hvis du vil lage en grøt som er surprise au chocolat, eller nyttårsaften i en bolle, og jeg mener det; denne kan man servere til gjester altså, så er denne helt perfekt. Jeg smiler mens jeg skriver. Juhu!

Oppskrift på sjokoladeoverraskelse
2 suketter
1 ss kakao
1 dæsj kaffe
60 gram havregryn
1 egg
0,5 ts salt
Suketter er den hemmelige ingrediensen.
Ha to suketter i grøtbollen og hell over en bitteliten dæsj med kokende vann. Pfzzzz .., da smelter de og du kan røre inn kakao.


Sånn.
Det var litt lite væske kanskje, så ha i en dæsj med kaffe.

Sånn! Saus.
Lag grøt av havregryn, vann, salt og egg. You know - kok opp, rør og vips-fallera-ferdig. Hell grøten over sjokoladesausen.

Oh boy oh boy.
Pynt med peanøttsmør.
Og da blir det sånn.
Det var alt jeg hadde å si, men at det var en viktig sak kan ingen komme fra. God grøt!

mandag, april 04, 2016

Ti bøker jeg husker godt

Jeg spør alle om bokanbefalinger, men syns det er flaut å bli spurt tilbake. Det er så utleverende! Så når jeg presenterer ti bøker som gjorde inntrykk på meg da jeg leste dem er det såvidt-bittelitt en sensurert liste. Det burde stått minst én grisete bok på listen, og kanskje Da Vinci-koden skulle vært med, men i alle fall: Dette er ti jeg alltid vil huske.

Kosestund.
1.
Beatles av Lars Saabye Christensen.
På videregående skrev jeg en bokanmeldelse om Beatles som ble lest høyt. Jeg husker både boken og hvor flaut det var at jeg lovpriste den foran hele klassen, - akkurat da jeg var i den kule perioden! Au. Men bra bok. Eller, ikke bare bra, men "et fenomen" faktisk, som 16 år gamle Chassi ville sagt.

2.
Ville svaner av Jung Chang.
Den første voksenboken jeg leste, og fordi jeg var langt fra voksen at the time fikk jeg skryt av mor, og det husker jeg også. Jeg ville bli misjonær på denne tiden, så kulturforståelse og kinesiske bundne føtter føltes megaaktuelt - det var akkurat som vi hadde hørt om på de kristne barneleirene.

3.
Pi av Yann Martel.
Og når du kommer til slutten så bare Oi, hele verdensbildet mitt er snudd opp ned! Hva er subjektivt og hva er ekte?! Ung filosof leser oppvekkende bok.

4.
Hundre års ensomhet av Gabriel Garcia Marquez.
Ung grubler møter den magiske realismen. Denne var ekstra gøy fordi jeg hadde begynt med spansk og skjønte hva det betydde at familien het Buendía til etternavn. Jeg leste alle bøkene av Marquez, og biografien om ham og alt som så sør-amerikansk ut etter dette.

5.
Bergenstrilogien av Gunnar Staalesen
Åh, da bodde jeg alene i Bergen, og som fersk bergensboer var disse bøkene helt fantastiske. Jeg lå med lue og dyne i en iskald leilighet; og savnet mor, far og kjæresten, men koste meg allikevel.

6.
Karsten Alnæs' Norgeshistorie.
Ny oppdagelse: Så kjekt det er å lære noe samtidig som man fråtser i såpeopera og drama. Jeg fikk alle fem bøkene pluss et helt middagsservise(!) i et tilbud fra bokklubben. Det var kjærkomment i nok en iskald bergensleilighet.

7.
Balansekunst av Rohinton Mistry.
Shit, den slutten der var så tøff at jeg måtte blunke to ganger og lure på om Hæ, leste jeg riktig? Brutalt. Balansekunst er grunnen til at jeg aldri tør å reise til India.

8.
Mannen som elsket Yngve av Tore Renberg.
Historien om meg! Samme by, samme skole, samme tid. Er det sånn dere har det, dere som bor i Oslo og som har et hav av oppvekstromaner å velge mellom? Dere er heldige.

9.
Matilda av Roald Dahl.
... Og alle de andre av Roald Dahl egentlig. Det var han som fikk meg til å bli glad i bøker.

10.
En bønn for Owen Meany av John Irving.
Jeg husker at lille Owen spiste et hav av bananer for å bli stor og sterk, og så ble han det. Og så var det noe om sex med en voksen dame? Jeg ble så glad i John Irving at jeg fortsatt leser bøkene hans selv om ingen når opp til denne.


Takk for meg. Jeg tok forresten denne testen hos BBC som antar at vi har lest 6 av disse 100 bøkene. Game on! Jeg hadde lest 33.

fredag, april 01, 2016

Finn fem feil

Da jeg knipset grøten min i morges (og det kommer jeg tilbake til) så jeg at Hm, dette ble et nokså illustrerende bilde av den nye situasjonen. Dette er kjøkkenbordet mitt, og noe er annerledes. Kan dere se hva?

Finn fem feil.
Litt vanskelig kanskje, så her kommer fasiten:
  1. Løpebladet er mitt, men jeg ville aldri kjøpt Kamille. 
  2. Det ligger en nymoderne iPhone der, uten skrammer og tape.
  3. Ditto med iPod-en.
  4. En mac (ville jeg aldri hatt råd til) OG en pc?
  5. Og ikke minst, det er fullt av ROT på kjøkkenbordet.
Men dette er bare fine feil, for det skyldes at jeg har fått en samboer. Kuli? Det skjedde i dag! Jeg fikk nettopp en snap som bevis:

Noen har hjemmekontor på loftet mitt!
Nå er vi to jenter, to mixmastere, to presskanner og en trillion sko i samme leilighet. Rot/kos/stas.

Grøten så forresten sånn ut:
Med sjokoladesaus i bunn og sjokoladedryss på toppen. :D
Og det er fordi jeg er på sjokoladedetox etter påsken. Det blir litt lettere for hver dag, og det hjelper med kakao på alt man spiser.

Nå er det ikke lenge til helg. Måtte den bli full av sol og smil. Puss och kram!

Les mer

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...